שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

חטפנו שוק: ארטישוק ירושלמי

גם אם תנסו לא תצליחו להתעלם מהפקעות המוזרות שמציפות את דוכני השוק ומשתלבות בתפריט של מיטב המסעדות. אורלי פלאי-ברונשטיין מטגנת וצולה ארטישוק ירושלמי בשלישיית מתכונים

אנטיפסטי ארטישוק ירושלמי בבלסמי

גם במנות מנצחות כמו אנטיפסטי חייבים להתחדש ואת הפלפלים והבטטות מחליף פה הארטישוק הירושלמי.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

העוף עשה סטריפטיז: תבשיל חלב קוקוס

עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

 

גיוון:

במקום רוזמרין ובלסמי - ניתן להשתמש בלימונים כבושים וכוסברה.  

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

10 ארטישוקים ירושלמיים

שמן זית

מלח

פלפל שחור טחון, טרי

2 גבעולי רוזמרין

 

להגשה:

חומץ בלסמי - עדיף מצומצם, אבל אפשר להשתמש גם ברגיל

חופן עלי כוסברה קצוצים

1 לימון כבוש

1 בצל סגול, פרוס לעיגולים

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הארטישוק במים עד לריכוך, מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים בכלי גדול, מזלפים עליהם שמן זית, עלי רוזמרין או תימין, מלח ופלפל.
  2. מחממים פלאנצ’ה, מחבת גריל או גריל של תנור. צולים את הפרוסות עד שהן משחימות ומתרככות.
  3. מגישים עם זילוף של בלסמי מצומצם או רגיל, מפזרים מעל חופן עלי כוסברה קצוצים ומוסיפים לימון כבוש ובצל סגול.

 

מרק כרישה וארטישוק ירושלמי

וישיסואז בסגנון ירושלמי.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית

4 גבעולי כרישה (החלק הלבן), קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות

3 גבעולי תימין

1/2 כוס יין לבן יבש

10 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 ליטר מרק צח או מים

מלח

פלפל לבן

מעט אגוז מוסקט, מגורר טרי

1 מיכל שמנת 10% או שמנת של אלפרו

 

להגשה:

עירית קצוצה

 

אופן ההכנה: 

  1. מאדים כרישה, שום ותימין בסיר גדול עם חמאה או שמן זית כ-5 דקות.
  2. מוסיפים יין לבן, מאדים אותו ומוסיפים ארטישוק ירושלמי, מרק או מים, פלפל, מלח ואגוז מוסקט. מכסים ומבשלים 40 דקות.
  3. מרסקים את המרק בבלנדר ומסננים. מחזירים לסיר לרתיחה.
  4. לפני ההגשה מחממים, מוסיפים שמנת, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם עירית קצוצה.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

תבשיל פרגיות וארטישוק ירושלמי

לא רק שאפשר להכין מראש, אלא שהטעם אפילו משתבח.

 

גיוון:

למרקי קרם יש נטיה להיראות כמו גרבר, ולכן הם ממש מתחננים לקישוט או לתוספת פריכה שתצוץ עליהם בעת ההגשה - קרוטונים, אטריות פריכות, מקלוני חומוס (דבאייל) או צ’יפס דקיק, שמטגנים מאותו ירק שבו השתמשנו להכנת המרק, קולפים בקולפן ומטגנים עד שהוא מקבל גוון שחום ומסולסל.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם), חתוכים גס

2 כפות שמן זית

1 בצל, פרוס דק

3 שיני שום קצוצות

500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף

1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

קורט קימל

1 כפית ראס אל-חנות

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בו בצל ושום עד שהם הזהבה. מוסיפים ארטישוק ופרגיות ומטגנים עד שמתקבל גוון זהוב.
  2. מתבלים ומוסיפים מים עד לגובה הארטישוקים. מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  3. בודקים את מצב ההתרככות של הארטישוק ומחליטים אם יש צורך בעוד מים לבישול נוסף.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

  • המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
אנטיפסטי ארטישוק ירושלמי בבלסמי
צילום: דניאל לילה
מומלצים