שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מסיבת מאלט: וויסקי בלנדד מאלט

    כל הוויסקים השווים של סקוטלנד התבלבלו, התגלגלו והשתובבו וכך נולד הוויסקי בלנדד מאלט, תערובת של 100% סינגל מאלט. ליבי שפרלינג ממליצה על החמישייה הכי מסקרנת בכתבה שלישית בסדרה

    טעמנו בקבוקי סינגל מאלט עלומים שווים וגם וויסקים מפתיעים מסוג סקוטש בלנדד. עכשיו הגיע הזמן להיפגש באמצע הדרך ביניהם, בעולמם המופלא של הבלנדד מאלטים, וויסקי שמורכב מערבוב של כמה סוגי סינגל מאלט.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

    העוף עשה סטריפטיז: תבשיל חלב קוקוס

    עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

    פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

     

    אנשי המקצוע טוענים שבלנדינג, מלאכת ערבוב הוויסקי, היא גולת הכותרת של התעשייה ושהיכולת של האחראי על הבלנדינג, המאסטר הבלנדר של המזקקה, להגיע בכל פעם לאותה תוצאה היא לא פחות מאמנות. "היינות הטובים בעולם הם בלנדים, ערבוב של כמה זני ענבים. אז מדוע לא בוויסקי, מה בעצם ההבדל?", אמר לי השבוע יבואן אלכוהול ותיק. הטעימות של הבלנדד מאלט מבהירות עד כמה צדק.

     

    הבלנדד מאלט מיוצר כאמור מכמה סוגי סינגל מאלט וסינגל מאלט בלבד, בלי כל תוספת של וויסקי עשוי דגנים ובתהליך של זיקוק דודי מסורתי. לפי התקן הסקוטי, הוא מכיל לפחות 2 סוגים שונים של סינגל מאלט. כל סוג חייב לעבור לפחות 2 תהליכי זיקוק והמאלט הצעיר ביותר חייב להיות מיושן 8 שנים לפחות בחביות עץ אלון. התוצאה - וויסקי מעניין, איכותי ומאתגר, חלק יותר מהבלנדדים הרגילים שמוצע במחירים ידידותיים למשתמש.

     

    התאמצתי לבחור את המעניינים שמשקאות שמשתייכים לקטגוריה הזו שמצדה כמעט ולא מוכרת כאן ובוודאי לא מובחנת מספיק מאחיותיה וחבל. החמישייה שלפניכם מעניקה תצוגת תכלית ראויה, פינוק חורפי לעת ערב במחיר נוח ומכילה המלצות מכאן וגם וויסקים ששווה לסחוב הביתה מחנויות דיוטי פרי בין אם בארץ או בחו"ל.

     

    1. בלאקפייס

    בקבוק יפה תואר שטומן בחובו שלם שעולה על סך חלקיו. בלנד שמקורו בסינגל מאלטים בני 8 שנים לפחות (וחלקם מבוגרים בהרבה) מבית מזקקות גלנרוט'ס, לינקווד, לונגמורן וגם קאול איילה וטאליסקר.

     

    השילוב בין מאלטים קשוחים לעגלגלים ורכים הניב ברנש קשוח שהולך ומתרכך בכוס, וויסקי מפתיע ושווה מאד. מתקדמים ייהנו מאד מבלקפייס צ'ארד סטוק (Chard Stock), שהתיישן בחביות חרוכות לכדי וויסקי מעושן, עוצמתי ומרגש בהתאם. 189 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    2. מאנקי שולדר

    מאנקי הוא הוויסקי שתמיד התאוויתי אליו בלונדון ובשדות תעופה זרים. כיף לי שהוא סוף סוף עושה עלייה. שמו ניתן לו כמחווה לעובדי המזקקות של פעם, שעליהם הוטל להפוך את השעורה באופן ידני, עבודה סיזיפית שגררה פציעה נפוצה במפרק הכתף המכונה "כתף קוף".

     

    מדובר בבלנדד מאלט שווה להפליא, שתמצאו בתוכו שלושה סינגל-מאלטים מלב אזור ספייסייד (תחזיקו חזק) - גלנפידיך, בלוויני וקנינווי. המאסטר בלנדר של גלנפידיך ושל בלוויני, דיוויד סטיוארט, בוחר בכל פעם 27 חביות ומהן מרכיב את הבלנד.

     

    לאחר יישון, מבוקבק הקסם הזה בבקבוק נאה שעליו תבליט של שלושה קופים. הוא קרמי וחלק, עגול ופירותי מאוד. 190 שקלים.

     

     (צילום: monkey shoulder )
    (צילום: monkey shoulder )

     

    3. ג'וני ווקר גרין לייבל

    אוי, כמה שהוא מקסים. הבקבוק מבטיח והוויסקי מקיים. הוא נוצר בעקבות ערבוב של סינגל-מאלטים בני 15 שנה לפחות והמורכבות ניכרת בהתאם. ארבעת המאלטים הבולטים בו הם קאול אילה, טאליסקר לינקווד וקראגנמור. כל אחד תורם משהו, האחד מליחות של ים השני - מתיקות מרומזת והאחרים עשן רך. בכוס הוא מתפתח ללא הרף וגם הניחוח משתנה תדיר. בולטים בו טעמי קפה ושוקולד מריר והסיומת עצית ומתובלת דבש. 270 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    4. ביג פיט (Big Peat)

    בלנדד מאלט שמעורבבים בו מאלטים מהאי איילה. תוכלו למצוא בו את סינגל מאלטים ממזקקות ארדבג, קאול אילה, באומור ואפילו פורט אלן.

     

    זהו וויסקי מעושן וגולמי שסוערים בו טעמי ים ומליחות, כבול וזפת. לאט לאט נפתחים בו גם טעמים רכים יותר עד סיומת קשוחה אבל חמה. באופן אישי, אני מתה על כל הג'אז הזה, אבל לא כל אחד יתחבר. להשיג בדיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון. 78 דולרים ויש גם מהדורת חג מולד מיוחדת עם 57% אלכוהול.

     

     (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    5. שיפ דיפ

    הבקבוק היפה עם הציור של הווילדע חייע היה פופולרי בשנות ה-80 ונחשב לשיאן מכירות בקומת המזון של בית הכלבו הארוד'ס בלונדון.

     

    בלנדד מקסים שמכיל לא פחות מ-16 סינגל מאלטים, בעיקר מאזור ספייסייד ואיילה. הצעיר שבהם מיושן משך 8 שנים וותיק 21 שנים. תגלו ויסקי מאוזן ועשיר, פירותי ורענן מאד, שיש לו סיומת עוקצנית של דבש וטופי. כיף גדול ששווה להתאמץ ולחפש אחריו בשדות תעופה ובסופרים גדולים ברחבי לונדון וסקוטלנד. כ-25 יורו.

     

     ( ) ( )
    ( )

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים