שתף קטע נבחר

אום-כולתום מבוסטון סוחפת את העולם הערבי

היא לא מדברת ערבית אך מסוגלת לשיר באופן מושלם את שיריה של הדיווה המצרית. הכירו את האמריקנית שעשויה לזכות ב"דבר הגדול הבא"

ג'ניפר גראוט, אמריקנית, שנולדה בבוסטון עשויה לזכות בסוף השבוע הקרוב בתואר הכוכבת הבאה של העולם הערבי. ואם לא די בכך, ייתכן שהיא תבצע שיר של אחת מהזמרות הערביות המפורסמות ביותר - אום כולתום, פיירוז או אסמהאן. בשיער בלונדיני פזור וללא סימנים של איפור, גראוט, שלא מדברת מילה בערבית, הופיעה מול חבר השופטים באודישן לגרסה הערבית של תוכנית הכישרונות "הדבר הגדול הבא" והפילה אותם מרגליהם.

 

עוד חדשות בעולם:

דיווחים ערביים: אסד עשה שימוש בנשק כימי

הרפ' של מרכז אפריקה: 105 הרוגים בתקיפות

לוב: חמושים ירו למוות במורה אמריקני בבנגזי

 

כשכוכב הסרטים המצרי ושופט בפאנל, אחמד חלמי, שאל אותה בערבית לשמה - לא היה לה מושג מה הוא אומר. אולם אז היא התחילה לנגן בעוּד שהביאה עמה ולשיר יצירה קלאסית של הזמרת המצרית המפורסמת אום כולתום - "באיד ענאק" (רחוק ממך). היא היממה את הקהל בדיקציה הערבית המושלמת שלה ובשירתה הבלתי מאומצת שניווטה בין רבעי הטון המייחדים את השירה הערבית.

 

צפו באודישן של גראוט:


גראוט בצילומים  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גראוט בצילומים (צילום: AFP)

 

גראוט, נולדה בבית מוזיקלי בבוסטון שבמסצ'וסטס, ולמדה נגינה על פסנתר וויאולה מגיל 5. את החיבה למוסיקה הערבית גילתה רק לפני שלוש שנים. בעודה סטודנטית בת 20 בבוסטון נתקלה בידיעה על הזמרת פיירוז באינטרנט, שקולה המיוחד והכמו-מלאכי בוקע ממקלטי רדיו בכל בוקר במדינות ערביות. אחרי הקולג' היא עברה למרוקו, שם למדה לנגן על עוּד והחל להופיע בכיכר ג'מה אל-פנעא שבמרקש.

 

"הקשבתי לה וראיתי סרטון שלה והייתי מוקסמת מקולה. אז החלטתי לחקור יותר את המוזיקה הערבית", סיפרה לסוכנות הידיעות הצרפתית. מאז היא למדה לשיר את השירים של אום כולתום, שעדיין נחשבת לקול המשמעותי ביותר בעולם הערבי גם שלושה עשורים לאחר מותה, וכן את שיריה של הזמרת הסורית המפורסמת אסמהאן ואת לחניו של מוחמד עבדל ווהב המצרי.

 

ההופעה שהביאה אותה לגמר:

 

גראוט, בביטחון העצמי הלא-מופרז שלה, היא נוכחות נדירה בתוכנית "Arabs Got Talent", שבדרך כלל הזוכה בה הוא זמר פופ ערבי או מערבי. כשנשאלה מדוע לא בחרה בשירים פופולריים יותר השיבה בחצי חיוך: "זה כמו לשאול זמרת אופרה למה היא שרה אופרה ולא בריטני ספירס".

 

למרות שהמוזיקה האהובה עליה קיימת כבר עשורים, אלמלא האינטרנט היא לא הייתה לעולם נחשפת אליה. לדבריה, אף שהיא אינה מדברת את השפה הערבית היא מבינה את השירים שהיא שרה כיוון שמצאה תרגומים של רבים מהם ברשת, אך גם נעזרה בחבריה שדוברים את השפה. "כמובן שזה חיוני להבין על מה את שרה", אמרה בזמן שערכה חזרות באולפן הצילומים של התוכנית בזוק מוסבה שמצפון לביירות, המשודרת ברשת הטלוויזיה MBC הלבנונית. 

לא יודעת מילה בערבית (צילום: AFP PHOTO / YOUTUBE / MBC) (צילום: AFP PHOTO / YOUTUBE / MBC)
לא יודעת מילה בערבית(צילום: AFP PHOTO / YOUTUBE / MBC)

הגמר ישודר בשבת הקרובה ובו תתחרה גראוט על המקום הראשון בתוכנית, נגד 11 מתחרים אחרים. גראוט אומרת שאם תזכה היא תשתמש בהזדמנות שניתנה לה לחשיפה משמעותית יותר בעולם. "אני מניחה שאני פשוט אראה אילו הזדמנויות יקרו בפניי כיוון שזה מה שאני רוצה לעשות, אם זה אפשרי, לכל אורך חיי".

 

משתמשי פייסבוק ויוטיוב רבים שיבחו אות הופעותיה. "ג'ניפר היא הטובה ביותר",

כתב אחד ביוטיוב, תחת אחד משיריה. "וואו, היא ממש טובה", כתב אחר ו-"יש לה נשמה יפהפיה", העיד אדם נוסף. אך היו גם כאלה שפקפקו בהופעתה וטענו כי מדובר בתעלול יח"צני. "מדובר בטריק שנועד לפרסום", אמר משתמש סקפטי ביוטיוב וטען כי מפיקי התוכנית מעמידים פנים שהיא אינה דוברת ערבית.

 

גראוט מכירה את הטענות הללו וטוענת כי כבר מהאודישן הראשון ידעה כי יפקפקו בה. "ישר כשעליתי לבמה לא ציפיתי להרבה", אמרה. "אפילו שמעתי צחוקים בקהל. אחרי 30 שניות הקהל השתתק והחל למחוא כפיים בהתלהבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
למדה לנגן על עוד במרוקו
צילום: AFP
מומלצים