שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: על השולחן

    4 פשטידות משובצות בירקות

    רות אוליבר מוסיפה לאפונה, גזר וכרישה ביצים, גבינות ועוד, שולחת לתנור - והופ! נולדת פשטידה שווה. מתכוני מעקודה, פשטידת פראסה ועוד, במיוחד לערבים הקרירים

    1. מעקודה

    פשטידת ירקות מרוקאית, עשירה בביצים ותבלינים - מנה צמחונית מצוינת, שמזכירה את הפריטטה הספרדית.

     

    המרכיבים:

    סיר או תבנית בקוטר 26 ס"מ  

    3 תפוחי אדמה

    3 גזרים

    3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות

    1 כוס אפונה קפואה מופשרת

    1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

    1/2 כפית פלפל לבן

    1/4 כפית אבקת אפייה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית כורכום

    מיץ מחצי לימון

    8 ביצים טרופות

    3 כפות שמן קנולה

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:  

    1. מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים עד לריכוך.
    2. מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה עם שאר חומרי הפשטידה, למעט השמן.
    3. מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור או תבנית שיכולה לעמוד על כיריים. יוצקים את התערובת ומתחילים בטיגון, ממש כמו בפריטטה, כ-5 דקות עד שמתחיל להתייצב. מעבירים לתנור.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 דקות או עד שהמאפה מתייצב ופניו זהובים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    2. פשטידת בשר עם פראסה

    במקום לטגן קציצות, מכינים מהתערובת מאפה מבושם בבהראט ופטרוזיליה.

     

    שימו לב: לפני שחותכים את הפשטידות, חשוב לתת להן לנוח במשך 10 דקות להתייצבות.

     

    המרכיבים: 

    תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ או עגולה בקוטר 26 ס"מ 

    5 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן)

    3 כפות שמן זית

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום קצוצות

    1 כפית בהראט

    1/2 כפית אגוז מוסקט

    2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומעוכים למחית

    500 גרם בשר בקר טחון, טרי

    3 כפות קמח

    5 ביצים

    מלח - לפי הטעם 

    פלפל שחור גרוס

    1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

    שומשום - לפיזור

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים 3 גבעולי כרישה למקטעים ומבשלים במים כ-20 דקות. מסננים, סוחטים ומקררים.
    2. פורסים את 2 גבעולי הכרישה הנותרים ומטגנים עם בצל כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מתבלים בבהראט ואגוז מוסקט, מערבבים, מסירים מהאש ומקררים מעט.
    3. מערבבים היטב את הכרישה המבושלת והמטוגנת עם מחית תפוחי אדמה, בשר, קמח וביצים. מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת. מפזרים מעל שומשום.
    4. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפשטידה יציבה ופניה זהובים.
    5. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.

     

    3. פשטידת בטטה וגבינת עיזים

    שילוב חכם של טעמים - המתקתקות של הבטטות משלימה יפה את החריפות הקלה של גבינות העיזים והבצל הירוק.

     

    טיפ: אפשר להכין מראש ולחמם עם כיסוי, כדי למנוע ייבוש בחימום החוזר.

     

    המרכיבים: 

    תבנית פיירקס בגודל 20×27 ס"מ

    2 בטטות בינוניות (500 גרם), קלופות ומגוררות

    2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    
2 שיני שום קצוצות

    
6 ביצים

    
1/3 כוס אינסטנט פולנטה (קמח תירס דק)

    150 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת

    1 גביע גבינת קוטג'

    200 גרם גבינת מוצרלה יבשה או גבינה צהובה מגוררת

    
1/4 צרור שמיר, קצוץ דק

    1/2 כפית אגוז מוסקט

    
מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. סוחטים את הבטטות מנוזלים ומעבירים לקערה.
    2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית פיירקס משומנת.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות או עד שמתייצב ומזהיב יפה.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    4. פשטידת אורז, כרוב ובשר

    מאפה שנרקח בהשראת הרקוט קפוסטה - מאפה כרוב כבוש ובשר מהמטבח ההונגרי. כאן מערבבים הכל יחד במקום לסדר בשכבות.

     

    טיפ: חימום חוזר - מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה, כדי שלא תתייבש בזמן החימום.

     

    המרכיבים: 

    תבנית בגודל 25×30 ס"מ

    1 כוס אורז פרסי או יסמין

    
1/4 כוס שמן קנולה

    2 בצלים קצוצים

    
1/2 ק"ג בשר בקר טחון

    2 קופסאות שימורי כרוב כבוש

    1 כף פפריקה מתוקה

    
מלח - לפי הטעם 

    פלפל שחור טחון, טרי - לפי הטעם

    1 כף קמח

    3 ביצים 


     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים אורז בסיר עם הרבה מים כ-10 דקות (חצי בישול). מסננים ומקררים. 

    2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים. מעבירים לקערה גדולה.
שוטפים את הכרוב הכבוש במים, מסננים וסוחטים מנוזלים. 

    3. מערבבים את הכרוב עם הבשר בקערה ומתבלים. מוסיפים את האורז, קמח וביצים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת..
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שמתייצב ומזהיב.

     

     

    • המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון  

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניאל לילה
    פשטידת בטטה וגבינת עיזים
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים