שתף קטע נבחר

שינויי המס הצפויים ב-2014

לא מעט שינויים בתחום המס צפויים להיכנס לתוקפם בתחילת השנה הקרובה ולהשפיע בתחומים שונים. למי רלוונטיים השינויים הללו ומה ניתן עוד לעשות, אם בכלל, כדי ליהנות ממס מופחת?

לפני שבועות אחדים הודיע שר האוצר, כי יבטל את העלאת מס ההכנסה שתוכננה לתחילת ינואר. הגזרה הזו אמנם נחסכה מאיתנו, לפחות כרגע, אך השינויים התכופים במדיניות המס בישראל, נוגעים לשלל תחומים המשפעים על הכיס, וכאלו צפויים לנו בקרוב.

 

 

בעוד פחות משבועיים תסתיים שנת המס 2013 ובשנה הבאה יחולו מספר שינויים בשיעורי המס בתחומים שונים.

 

מה השינויים הצפויים, למי זה רלוונטי, ומה ניתן עוד לעשות, אם בכלל, כדי ליהנות ממס מופחת? מדריך

 

נקודת זיכוי לסטודנטים – קיצוץ של שנתיים

הסטודנטים שזכו השנה לסיים את לימודיהם והחלו לעבוד, יאלצו להסתפק בנקודת זיכוי נוספת לשנת מס אחת בלבד במקום נקודת זיכוי כמספר השנים בהם למדו.

 

שווי נקודת זיכוי שנתית עומד על סכום של 2,616 שקל והיא ניתנת כהקטנת המס המחושב בתלוש השכר, בהנחה כמובן שאותו סטודנט שסיים את לימודיו עובד והכנסתו מגיעה לסף המס העומד כיום על סך של כ-5,800 שקל בחודש.

 

את נקודת הזיכוי ניתן לנצל בשנה שלאחר סיום הלימודים או בשנה שלאחריה לפי בחירה. גזירה זו תוקפה בשלב זה לשנים 2014 ו 2015 בלבד.

 

מס החברות עולה

החל מהשנה הבאה יעלה מס החברות ל-26.5% במקום 25% כיום. "יש לציין כי שיעור המס החדש רלבנטי לחברות שלא עומדות בקריטריונים של חוק עידוד השקעות הון", מציין רו"ח קובי זליכה, שותף במשרד ליאון-אורליצקי. "חברות אלו, בתנאים מסויימים, יתאפשר להם להפחית את גובה מס החברות באופן משמעותי".

 

לדבריו, החברות שיכולות ליהנות מההפחתה זו הם כעקרון חברות תעשייתיות, לרבות תכנה, שמבצעות מכירות לחו"ל בשיעור העולה על 25% מהכנסותיהם השנתיות.

 

מה ניתן לעשות? מומלץ לבדוק אפשרות להקדים הכנסות לשנת המס 2013 על מנת להתמסות איתן עדיין בשעור הנמוך יותר של מס החברות.

 

זכיתם בהגרלה? תסתפקו בפחות

זכיתם בפרס? תאלצו להסתפק בקצת פחות. מהשנה החדשה יעלה המס על זכייה בהגרלות ל-30% במקום 25% עד כה. גם תקרת הפטור, כלומר הסכום המקסימאלי בו ניתן לזכות ולא לשלם מס רד ל-50 אלף שקל במקום התקרה הקיימת היום שהיא בגובה של כ-60 אלף שקל.

 

הזדמנות אחרונה למוכרי דירות

אחד ממקלטי המס האחרונים שנותרו, הוא פטור ממס שבח, אחת לארבע שנים, במכירת דירה שנייה. מס שבח הוא מס שמשלם מוכר דירה לידי המדינה על הרווח שעשה (ההפרש בין מחיר המכירה לעומת מחיר הקניה המקורי).

 

החל מהשנה הבאה, הפטור המלא שהיה קיים יהפוך לפטור חלקי בלבד. על החלק היחסי של תקופת ההחזקה בדירה בתקופה שעד 31.12.13 לא ישולם מס ועל החלק האחר (מינואר 2014) ישולם מס.

 

לדוגמה, דירה שנייה שנרכשה ב- 1.1.2012 למטרת השקעה ותימכר ב-1.1.2015 ברווח (שבח) של 200 אלף שקל - שני שליש מסך השבח יהיה פטור ושליש, קרי כ-66.6 אלף שקל מהשבח יהיה חייב בשיעור מס של 25 אחוזים ואותו בעל דירה ייפרד ממס בסכום של כ-16.6 אלף שקל.

 

יש לציין כי ככל שתקופת ההחזקה בדירה תארך מעבר ל- 1.1.14 החלק היחסי של המס יגדל.

 

חברה משפחתית – לא מה שהיה

תכנון מס נפוץ הוא מעבר מחברה רגילה לחברה משפחתית - פותחים חברה רגילה, רוכשים בה נכס והופכים אותה לחברה משפחתית בעת המכירה.

 

הסבר: חברה משפחתית ממוסה בשעורי המס של יחיד ולא של חברה, ולכן יכולה להפיק חסכון מס משמעותי בעת מכירת נכסים הממוסים במס שבח של 25% ( לנכס שנרכש אחרי 1.1.12) ואז היתרה - 75%, שייכת ישירות לבעל המניות.

 

"בחברה רגילה, לעומת זאת, מכירת נכס מחויבת בשיעור מס חברות בשיעור 26.5% (החל משנה הבאה) אך כשירצה בעל המניות להעביר את יתרת תמורת המכירה אליו, הוא יצטרך להיפרד מ-30% מס נוספים מהיתרה בגין חלוקת דיבידנד, החל מתחילת השנה הבאה", מוסיף זליכה.

 

מי שחשב לנצל את תכנון המס הזה - נותרו לו עוד פחות משבועיים, אם כי ספק אם מהלך כזה הוא ריאלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים