שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חם מסביב לעולם: 4 מרקים של בני סיידא
    מרק כרוב הונגרי, מרק עוף חמצמץ עם כדורי בשר, מרק עדשים וגם פטריות עם גריסים - 4 מרקים מעולים של בני סיידא מרחבי העולם, מתוך ספרו החדש "מרק חם"

    מרק כרוב הונגרי עם בשרים מעושנים

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    המרכיבים:

    6 כפות שמן - אפשר להשתמש במקום בשומן אווז מומס

    5 נקניקי קבנוס, פרוסים

    200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

    2 בצלים קצוצים

    1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

    6 שיני שום, קצוצות

    1 כף זרעי קימל

    3 כפות עלי תימין

    1 כרוב קטן, חתוך לרצועות

    4 עגבניות, קלופות וקצוצות

    2 ליטרים (8 כוסות) מרק עוף צח

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

    1 כף פפריקה מעושנת

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים בסיר גדול חצי מהשמן או משומן האווז. מוסיפים את הקבנוס וחזה האווז המעושן ומטגנים על להבה גבוהה, תוך בחישה מדי פעם, במשך 4 דקות עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
    2. מוסיפים לסיר את שאר השמן או השומן, בצל, פלפל חריף, שום, קימל וטימין ומטגנים תוך ערבוב 4 דקות.
    3. מוסיפים את הכרוב ומאדים 10 דקות. מוסיפים את העגבניות, הבשרים והמרק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה.
    4. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, עד שכל הירקות מתרככים. מגישים חם עם לחם כפרי.

     

     (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

       

    מרק עוף חמצמץ עם כדורי בשר

     

    המרכיבים:

     

    למרק:

    21/2 ליטרים (10 כוסות) מרק עוף איכותי

    6 תפוחי־אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

    מיץ משני לימונים

    2 גבעולי סלרי בהירים, קצוצים

    מלח - לפי הטעם 

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

     

    לכדורי הבשר:

    400 גרם בשר בקר טחון

    1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

    4 כפות פירורי לחם

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

    1 ביצה

    1/2 בצל, קצוץ דק

     

    להגשה:

    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים בסיר את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
    2. מערבבים יחד את כל מרכיבי כדורי הבשר וצרים מהתערובת כדורים קטנים.
    3. מביאים את המרק שוב לרתיחה, מוסיפים את כדורי הבשר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין על להבה נמוכה 20 דקות.
    4. טועמים, מאזנים טעמים ומגישים בעיטור פטרוזיליה קצוצה.

     

     

     (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)
      

     

    מרק 3 סוגי עדשים ועגבניות

     

    המרכיבים:

    3/4 כוס עדשים ירוקות

    3/4 כוס עדשים שחורות

    1 כוס עדשים אדומות

    1/4 כוס שמן זית

    2 בצלים, קצוצים דק

    6 שיני שום, פרוסות

    3 גבעולי סלרי, קצוצים

    1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק - לפי הטעם

    3 עגבניות, חתוכות לקוביות

    2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

    2 כוסות מיץ עגבניות

    21/2 ליטרים (10 כוסות) מרק עוף צח

    מלח - לפי הטעם 

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

    1 כפית כמון

     

    להגשה:

    כוסברה קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים יחד את העדשים הירוקות והשחורות במים כדי כיסוי ל-3 שעות (את האדומות אין צורך להשרות), מסננים.
    2. מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי והפלפל החריף ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את כל סוגי העדשים, העגבניות וממרח העגבניות.
    3. מוסיפים את מיץ העגבניות ומרק העוף, מתבלים במלח, פלפל ובכמון ומביאים לרתיחה.
    4. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, עד שכל העדשים רכות לחלוטין. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם כוסברה קצוצה.

     

     (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

     

    מרק פטריות וגריסים

     

    המרכיבים:

    1/4 כוס שמן

    2 בצלים קצוצים

    2 כרישות (החלק הלבן בלבד), קצוצות

    600 גרם (כ-21/2 סלסילות) פטריות מסוגים שונים, פרוסות

    20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, שרויות בכוס מים רותחים חצי שעה

    1 כף עלי תימין

    2 גבעולי סלרי, קצוצים

    11/2 ליטרים (6 כוסות) מרק עוף צח

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

    1/2 כוס גריסים

     

    להגשה:

    3 בצלים ירוקים קצוצים

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים על להבה גבוהה תוך בחישה במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים 5 דקות. קוצצים את פטריות הפורצ'יני ומוסיפים למרק יחד עם נוזלי ההשרייה שלהן.
    2. מוסיפים את התימין, הסלרי ומרק העוף. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה.
    3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהגריסים עשויים לחלוטין. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומשפרים תיבול.
    4. הגשה: מחלקים את המרק למנות ומגישים עם מעט בצל ירוק מעל.

     

     (צילום: דניה ויינר)
    (צילום: דניה ויינר)

     

     

    "מרק חם" מאת בני סיידא. 74 עמודים. כשר. הוצאת מודן. ניתן להשיג בחנויות הספרים

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניה ויינר
    מרק כרוב הונגרי עם בשרים מעושנים
    צילום: דניה ויינר
    צילום: דניה ויינר
    ספר המרקים החדש של בני סיידא
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים