שתף קטע נבחר

הבוקר בוצע ניסוי מוצלח במערכת "חץ 3"

זה היה ניסוי הטיסה השני של המיירט והוא בוצע משדה ניסויים בפלמחים בשעה 8:00. מערכת היירוט נועדה לעבות את שכבת ההגנה של ישראל מפני איומי הטילים ארוכי הטווח

בשעה 8:00 בבוקר (יום ו') בוצע ניסוי מוצלח נוסף במיירט של מערכת "חץ 3". זה היה ניסוי הטיסה השני של המיירט והוא בוצע משדה ניסויים בבסיס פלמחים. עיקר יתרונו של "חץ 3" ביכולתו לבצע תוך כדי מעופו לעבר טילי מטרה ארוכי טווח שינוי לכיוון יעד הטיסה שלו.

 

על הניסוי אחראים מנהלת חומה, הפועלת במסגרת המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) של משרד הביטחון, יחד עם הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים (MDA).

 

עקבו מקרוב אחר הניסוי: מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס, עובדי מל"ם שייצרו את הטיל ועובדי חברת אלתא שייצרו את מכ"ם המערכת, "אורן ירוק". בניסוי נבחנו היכולות והביצועים של מערכת "חץ 3" החדשה, אשר נחשבת חדשנית ומהפכנית במשפחת המיירטים בעולם. יכולות אלו יאפשרו למרכיבים הקיימים של מערכת "חץ" המבצעית כיום, להתמודד ביעילות רבה יותר עם איומים עתידיים על מדינת ישראל.

 

עוד בחדשות:

"חיזבאללה הבריח ללבנון רכיבי יאחונט"

בתגובה לרקטה: חיל האוויר תקף בעזה 

 

המיירט שוגר בהצלחה וביצע את כל שלבי הטיסה באטמוספירה ובחלל, בהתאם לתוכנית וליעדי הניסוי שהוגדרו מראש. ראש מנהלת חומה במפא"ת, יאיר רמתי, סיפר כי "לאחר השיגור, הטיל טס בצורה אנכית, יצא מהאטמוספירה, השליך את המנוע והפעיל את המנוע השני, שייט בגובה רב בשולי האטמוספירה, ביצע משימה מורכבת ונפל בים. לראשונה היה לנו מכ"ם חדש, המכונה אורן אדיר, שעקב אחרי הטיל וקיבל נתונים במהלך הטיסה. הטיסה בניסוי הזה הייתה ארוכה מבפעם קודמת. בקרוב נעבור לסדרת ניסויי יירוט מעשיים שבסיומם נתחיל בתהליך ייצור ואחריה תוגדר המערכת כמבצעית".

 

רמתי הסביר עוד כי "'חץ 3' קטן מ'חץ 2' אך מגיע לגבהים ולטווחים ארוכים יותר עם יכולת תמרון מצויינת בחלל. הוא יודע ליהנות ממערכת המכ"ם שלנו ושל השותפים שלנו". "חץ 2" פותח בתחילת שנות התשעים לאיומים העיקריים שהיו בשעתו בהם טילי הסקאד הסוריים, וכשהתגבר האיום האיראני של טילים מתקדמים ארוכי טווח, הוחלט לפתח את הגרסה המתקדמת יותר  כחלק מתפישת הגנה רב-שכבתית, המתחילה ביירוטים בחלל על-ידי "חץ 3" וכגיבוי לו יופעל "חץ 2", ומתחתם, "שרביט קסמים" לטווחים בינוניים ו"כיפת ברזל" לטווחים קצרים.

 

"הצלחת הניסוי: אבן דרך ביכולת המבצעית של ישראל"

בניסוי השתתפו נציגי משרד הביטחון הישראלי וחיל האוויר הישראלי וכן נציגי משרד ההגנה האמריקני והתעשיות המעורבות בפיתוח מערכת הנשק. מערכת "חץ 3" היא חלק מרכזי ממערך ההגנה הרב שכבתית שאת פיתוחו מוביל משרד הביטחון. מערך ההגנה הרב שכבתית כולל ארבע שכבות הגנה: מערכת "כיפת ברזל" (מבצעית), מערכת "שרביט קסמים" (בפיתוח), מערכת "חץ 2" (מבצעית) ומערכת "חץ 3" (בפיתוח).

 

ממשרד הביטחון נמסר: "הצלחת הניסוי מהווה אבן דרך חשובה ביכולת המבצעית של מדינת ישראל להגן על עצמה גם נגד איומים הצפויים בזירה. מדובר בניסוי נוסף בתהליך פיתוח שיימשך בשנים הקרובות". עוד נמסר כי בעתיד צפויים ניסויים נוספים לפני שתוצב המערכת לשירות מבצעי. 

 

הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק ומיירטי משפחת ה"חץ" הוא מפעל מל"מ של התעשייה האווירית, שפועל בשיתוף חברת בואינג. 

 

בחודש פברואר אשתקד בוצע בהצלחה ניסוי ראשון של הטיל המיירט "חץ 3", ממשפחת החץ. במסגרת הניסוי הקודם, שוגר הטיל מבסיס פלמחים לכיוון הים התיכון, שהה באוויר שש דקות ובשיאו חצה את האטמוספירה ופתח את המנוע הרקטי השני שלו.

 

"חץ 3" נועד ליירט טילים בליסטיים בעלי טווח ארוך ובגובה רב יותר מאשר "חץ 2". המטרה העיקרית בניסוי זה, שבוצע על ידי משרד הביטחון, הייתה לבחון אם הטיל טס זמן רב מספיק כדי לפגוע במטרה. "חץ 2" אמור להיות המיירט שיפגע בטילי השיהאב שישוגרו מאיראן, אם וכאשר, ובמקרה שיחטיא ישוגר "חץ 3" בעקבותיו. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד הביטחון
שיגור מוצלח ל"חץ 3"
צילום: משרד הביטחון
מומלצים