שתף קטע נבחר

 

עם בורקה ורובה. זהו המשמר האזרחי באיראן

נשים בלבוש מסורתי, בני נוער שטרם סיימו תיכון וזקנים שמתעקשים לתרום את חלקם - יחידות הבסיג' של משמרות מהפכה פתוחות בפני כולם. עם יותר ממיליון מתנדבים, לא פלא שהם מאיימים על ישראל

נשים, זקנים וילדים - אלו ה"חיילים" שמרכיבים את שורות מיליציית בסיג', המקבילה האיראנית למשמר האזרחי. יחידות המתנדבים, שפועלות כמעט בכל יישוב ברחבי איראן, פתוחות בפני כל מי שמבקש לסייע בהגנה על המולדת, ובמיוחד אלו שלא מתאימים להצטרף לכוחות משמרות המהפכה. מספרם המדויק של המתנדבים לא פורסם מעולם, אולם לפי כמה מההערכות, הוא עולה על מיליון איש.

 

עוד חדשות מהעולם:

לא עוזבים את העיר. מחאת הרופאים בתוניסיה

"סוכנויות ביון מערביות ניהלו מגעים עם אסד"

 

נשות הבסיג' באימון. גם כוחות חילוץ, גם משטרת מוסר (צילום: AP) (צילום: AP)
נשות הבסיג' באימון. גם כוחות חילוץ, גם משטרת מוסר(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הבסיג' ("מוביליזציה" בפרסית) הוקמו על-ידי השלטונות האיראניים זמן קצר לאחר ההפיכה האיסלאמית ב-1979, וכיום מהוות חלק ממשמרות המהפכה. בשנות ה-80 היו אלו יחידות של לוחמים מתנדבים שנטלו חלק במלחמת איראן-עיראק, אולם מאז העדיפו אנשי הבסיג' ליטול על עצמם משימות אחרות. המתנדבים משמשים על תקן "משטרת מוסר" בעמדות בידוק ובפארקים ציבוריים, או ככוחות חילוץ במקרה של רעידת אדמה או אסון טבע אחר.

 

"כוחות הבסיג' מקיפים את ישראל"

לבסיג' יש גם נוכחות ברשת: יחידות המתנדבים כוללות קבוצות של האקרים, בהם סטודנטים, אקדמאים ואנשי דת, שיוזמים מתקפות נגד אתרים של "האויב", וגם עוקבים אחר פעילות אזרחים ברשתות החברתיות. הם גם פועלים לפזר מפגשים ואירועים של גורמי אופוזיציה. לפי דיווחים במדינה, המתנדבים שבקיאים בטכנולוגיה מתכננים גם להרחיב את פעילותם וללמד סטודנטים צעירים "איך לצוד מל"טים".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
  

ההצטרפות לשורות הבסיג' טומנת בחובה גם יתרונות לא מבוטלים. לעתים קרובות המתנדבים זוכים ליחס

מועדף מהממשלה, במיוחד בכל הנוגע למציאת עבודה במגזר הציבורי. המודל נחשב לכה מוצלח, עד שבאחרונה החל להתפשט למדינות נוספות במזרח התיכון. לטענת מפקד כוחות הבסיג' באיראן, הגנרל מוחמד ריזא נקדי, כוחות דומים יוקמו בקרוב במצרים ובירדן – כדי לפעול נגד ישראל.

 

"היום ישראל מוקפת בהתנגדות", הוא אמר אתמול, לפי סוכנות הידיעות האיראנית פארס. "בעקבות הבסיג' בפלסטין ובלבנון, הוקם הבסיג' הסורי ועתה הירדנים והמצרים הולכים בעקבותיהם". דבריו צוטטו בעיתון א-שרק אל-אווסט.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי קייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מתנדבת מתרגלת ירי במטווח. כאן מקבלים גם נשים
צילום: AP
מומלצים