שתף קטע נבחר

"סוכנויות ביון מערביות ניהלו מגעים עם אסד"

סגן שר החוץ הסורי חשף כי גורמי מודיעין מערביים ביקרו בדמשק לדון בשת"פ עם המשטר נגד אל-קאעידה. מגעים אלה מוכיחים, לדבריו, כי קיים קרע בין הרשויות הפוליטיות לבין הרשויות הביטחוניות במדינות שמתנגדות לאסד

דיברו עם הרודן על פעולה נגד אנשי אל-קאעידה ? סוכנויות מודיעין של כמה מדינות מערביות שמתנגדות למשטרו של בשאר אסד ביקרו באחרונה בדמשק כדי לדון בשיתוף פעולה ביטחוני עם הממשלה הסורית. כך חושף היום (יום ד') סגן שר החוץ הסורי פייסל מקדאד. "לא אציין באילו מדינות מדובר, אבל רבות מהן ביקרו בדמשק", אמר מקדאד בראיון לרשת החדשות הבריטית BBC.

 

עוד חדשות בעולם :

לונדון: שודדים ניסו לגנוב את האפר של פרויד

מתכנן פיגועי 11/9: "הקוראן אוסר על אלימות"

שוב אונס קבוצתי בהודו: הלכה לאיבוד ונאנסה

"דוד הרודן חוסל כי ניהל בריגדת תענוגות"

 

מוקדם יותר הלילה דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל" כי סוכנים מטעם גופי ביון אירופיים נפגשו עם נציגים של נשיא סוריה במטרה לחלוק מידע על קיצונים אירופאיים שפועלים בתוך סוריה. הדיווח מתבסס על גורמים רשמיים במערב ובמזרח התיכון. אם נכונים הדיווחים, מדובר בפגישה ראשונה מסוגה מאז שהמדינות האירופיות החזירו את הסגל הדיפלומטי שלהן מסוריה.

 

סוכנות הביון שלו מקיימת מגעים עם הרודן הסורי? ראש ממשלת בריטניה קמרון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סוכנות הביון שלו מקיימת מגעים עם הרודן הסורי? ראש ממשלת בריטניה קמרון(צילום: AFP)

לפי העיתון האמריקני, המשלחות הזרות שהגיעו לדמשק כללו אנשים בכירים מסוכנויות הריגול של בריטניה, צרפת, גרמניה וספרד והן נפגשו עם מקורבו של אסד, הגנרל עלי ממלוכ שאחראי על שירותי המודיעין בסוריה. 

 

מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, ששוהה בכוויית, נשאל על דברי סגן שר החוץ הסורי שפורסמו ב-BBC ואמר בתגובה: "אני לא יודע שום דבר על זה. לא היו כל מגעים מסוג זה, בוודאי לא תחת חסותי". 

מקדאד אמר שהמגעים שמקיימות סוכנויות ביון מערביות עם המשטר בדמשק מוכיחים כי קיים קרע בין הרשויות הפוליטיות לבין הרשויות הביטחוניות בכמה מדינות שמתנגדות לאסד.

 

המעצמות המערביות הביעו תמיכה באופוזיציה הסורית תוך שימוש ברטוריקה רבה, אולם נמנעו מתמיכה חומרית בארגונים שמקושרים לאל-קאעידה, שהשתלטו בשנה האחרונה על אזורים שנשלטו בידי מורדים.

 

במדינות המערב חוששים מנוכחות קיצוניים איסלאמיים בשורות המורדים ובמשטר הסורי מודעים לחשש זה. "האווירה השתנתה, בכנות", אמר מקדאד. "כשמדינות אלה מבקשות מאיתנו שיתוף פעולה בינלאומי אז נראה לי שקיים קרע בין המנהיגות הפוליטית לבין המנהיגות הביטחונית".

 

העיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי בפגישות בין הגורמים המערביים לבין הסורים הם החליפו מידע על 1,200 פעילי ג'יהאד שבאו מאירופה למדינה הערבית השסועה וחברו לארגוני מורדים. עוד דווח כי בין 200 ל-400 אזרחים צרפתים לוחמים כעת בסוריה לצד מורדים איסלאמיים קיצוניים. והם לא היחידים: 200 גרמנים, 200 עד 300 בריטים ו-100 עד 300 בלגים נלחמים גם כן בסוריה במטרה להפיל את משטר אסד.

 

סגן שר החוץ הסורי נשאל אם הוא יכול לאשר שסוכנות הביון הבריטית יצרה קשר עם המשטר בארצו, אך הוא סירב להגיב באופן ישיר. "אני אומר שרבות מהמדינות האלה יצרו איתנו קשר כדי לתאם צעדים ביטחוניים".

 

משפחת אסד שולטת בסוריה זה 40 שנה. ההתקוממות נגד משטרו של בשאר החלה במרס 2011 בהפגנות מחאה לא אלימות, והידרדרה למלחמת אזרחים עקובה מדם שבה מעורבים מצד אחד גורמים מאל-קאעידה ומצד שני ארגון חיזבאללה הלבנוני.

 

בשנה האחרונה, כאמור, נכנסו לשטח סוריה פעילים איסלאמיסטיים קיצוניים והצטרפו לשורות המורדים. בכמה מקרים הם הקימו ארגונים משלהם, ובימים האחרונים מגיעים מהמדינה הערבית דיווחים על עשרות הרוגים בקרבות בין האיסלאמיסטים החמושים לבין המורדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים