שתף קטע נבחר

פרופיטרולייט: צרפתייה בדיאטה

רוני ונציה לוקחת את אחת הקלאסיקות האהובות מהמטבח הצרפתי ומורידה לה את הקלוריות בחצי - פחזניות שו לייט שמתחברות יחד למנת פרופיטרול מושקעת, שאפשר לזלול בלי רגשות אשם

אומרים שמקור השם "פרופיטרול " נובע מהמילה הצרפתית פרופי "Profits", ובעברית רווחים, משום שהם מתרווחים ומתנפחים במהלך האפייה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

לפני שהפכו למנה אחרונה, הם נאכלו בתור מאפים מלוחים כגון גוג'ר  עם גבינה, מאיזור בורגון שבצרפת.  מנת הקלאסיקה הצרפתית הכה מפורסמת עשויה מפחזניות אווריריות ופריכות, ממולאות בגלידת וניל ומצופות ברוטב שוקולד פאד'ג חם וסקסי, שגולש בחושניות מסביב ומשתלב נפלא עם הגלידה הקרה והבצק המעודן והטעים.

 

איך אפשר לאכול מנת שחיתות מקסימה כזו בגרסת לייט? מקובל להגיש אותם בערימה גדולה על צלחת הגשה גדולה, או 2-3 פחזניות קטנות וחמודות כמנה אישית, אבל אנו נסתפק בטעימת שחיתות קטנה של פחזנית אחת כולל כדור גלידה ורוטב שוקולד שיגיעו יחד לכ-150 קלוריות. הידד!

 

 (צילום: Index Open) (צילום: Index Open)
(צילום: Index Open)

 

פרופיטרולייט - פרופיטרול עם גלידת וניל בחצי מכמות הקלוריות

 

המרכיבים ל-24 פחזניות:

 

לבצק:

1 כוס מים

1/4 כפית מלח

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 כוס (140 גרם) קמח

4 ביצים, בטמפרטורת החדר.

 

ל-1 כוס רוטב שוקולד פאדג':

2/3 כוס מים

4 כפות (40 גרם) סירופ תירס בהיר "קארו"

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

3/4 כוס (80 גרם) קקאו משובח, מנופה

2 כפות (30 גרם) חמאה רכה

2 כפיות תמצית וניל טהור

 

למילוי:

1 אריזת גלידת וניל לייט

 

כלים:

מספר תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה.

  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בסיר בינוני-כבד מחממים את המים, המלח והחמאה על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה, מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים מיד את הקמח תוך ערבוב עד שהבצק נפרד מהדפנות ומהתחתית של הסיר. מעבירים לקערה גדולה, ומצננים כ-30 שניות.
  2. מוסיפים לבצק 3 ביצים בזו אחר זו, ולאחר כל הוספה מערבבים בכף עץ (או במיקסר ידני) עד שכל ביצה נבלעת והתערובת מתאחדת (בהתחלה התערובת מתפרקת ואחר כך היא מתאחדת). בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה הרביעית, ומוסיפים אותה לבצק בהרגה ולפי הצורך, רק עד לקבלת בצק מבריק, רך וגמיש ששומר על צורתו כשמרימים אותו עם הכף.
  3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיית מתכת חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזליפים על התבנית תלוליות בקוטר 4 ס"מ ובגובה 2 ס"מ עם מרווחים גדולים ביניהם. 
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) 25 דקות או עד שהפחזניות פריכות ובצבע זהוב-שחום. מצננים כ-20 דקות בתנור כבוי עם דלת מעט פתוחה. מוציאים ומצננים צינון מלא על רשת.
  5. חוצים כל פחזנית לשניים לרוחב בסכין משוננת, ובנתיים מכינים את רוטב השוקולד.
  6. מכינים את רוטב הפאדג': בסיר בינוני שמים את המים, סירופ התירס והסוכר, ומבשלים מעל להבה נמוכה, עד לסף רתיחה תוך ערבוב רצוף עד שכל גבישי הסוכר נמסים. מסירים מהאש, ומוסיפים את הקקאו לסירופ החם תוך כדי ערבוב במטריפה עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. מחזירים את הסיר מעל להבה נמוכה ומערבבים ברציפות במטריפה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש, מסננים, ומוסיפים את החמאה והווניל. (ניתן לחמם מחדש בעדינות מעל סיר עם אדים או במיקרוגל).
  8. סמוך להגשה, מחממים את הרוטב על להבה נמוכה. ממלאים כל פחזנית בכדור גלידה ומסדרים 2-1 פחזניות על צלחת הגשה אישית. יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים