שתף קטע נבחר

קטטה בישיבה: תלמיד יפוצה ב-1.2 מיליון ש'

אירוע אלים בספריה של ישיבת תיכונית מרשת "שעלי תורה" הסתיים בספר שהושלך על תלמיד וגרם לאובדן ראייה בעין אחת. הרשת והתלמיד הפוגע טענו שגם לנפגע יש אחריות למקרה, אבל נדחו על ידי בית המשפט

באחד מימי הלימודים ב-2006 התפתחה קטטה בין תלמידי כיתה י"א בספריה של ישיבה תיכונית מרשת "שעלי תורה". אחרי שהרוחות נרגעו והנצים הופרדו יצא אחד המעורבים החוצה ובדרכו השליך ספר על תלמיד אחר. הספר פגע בחוזקה בעינו והביא לאובדן הראייה בעין זו. בעקבות המקרה הגיש התלמיד תביעה נזיקית נגד התלמיד הפוגע, נגד בית הספר ונגד עמותת "שעלי תורה".

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ההגנה טענה בין השאר שהתובע נושא באחריות לנזקו שכן היה מעורב בקטטה. התלמיד התוקף טען שאין לחייבו בתשלום הפיצויים, שכן הוא מבוטח על ידי בית הספר ולחלופין על ידי המדינה. כמו כן סברו הנתבעים שלאובדן הראייה אין משמעות תפקודית, שכן התובע יכול לקרוא ולנהוג ואף המשיך ללימודים אקדמיים.

 

הטענה שגם הנפגע נושא באחריות בשל מעורבותו בקטטה נדחתה על הסף על ידי השופט ירון בשן מבית משפט השלום בתל אביב, שקבע שאין במקרה שום צידוק לאלימות כזאת, מה גם שהספר הושלך לאחר שהקטטה כבר הסתיימה.

 

השופט בשן הוסיף שהתלמיד הפוגע נושא באחריות למעשיו, כמו גם הסגל החינוכי, שלא השכיל לפקח על קבוצת התלמידים.

 

סיכון לעיוורון מוחלט

לגבי הנזק שנגרם לתלמיד קבע השופט שאין ספק שלהיעדר עין אחת יש השפעה על התפקוד הכללי, שכן כעת יהיה התובע חשוף לסיכון מוגבר של עיוורון מוחלט. נכותו הרפואית של התובע, קבע השופט, היא נכות תפקודית לכל דבר ועניין,

שעלולה לגרוע מכושר פרנסתו בעתיד.

 

בשל כך נפסקו לתובע הפסדי הכנסה לעתיד בסך 800,133 שקל, הוצאות רפואיות בסך 106,592 שקלים, עזרת צד ג' בסך 23,000 שקל ופיצוי בגין כאב וסבל בסך 289,050 שקל. בסך הכול ישלמו הנתבעים לתובע, ביחד ולחוד, 1,218,755 שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד של 250 אלף שקל.

 

עו"ד מאיר הופמן, העוסק בתחום הנזיקי, מסביר: "במהלך המשפט התברר שלישיבה אין כל ביטוח המכסה את רשלנות המורים. לכן, לא ברור אם בסופו של יום יוכל התובע לגבות את מלוא הפיצוי המגיע לו, במקרה שיתברר כי לנתבעים אין יכולת כלכלית לשלמו".

 

לפיכך ממליץ עו"ד הופמן להורים השולחים את ילדיהם למוסדות חינוך - ובמיוחד לאלה הפועלים במסגרת פרטית שאינה חלק ממערך החינוך הפורמלי של המדינה - לוודא כי לבית הספר פוליסת ביטוח מתאימה נגד רשלנות. כך, במקרה של פגיעה בתלמיד שנגרמה בעטיה של רשלנות המוסד או עובדיו, יוכלו ההורים לגבות את הפיצוי מחברת הביטוח.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים