שתף קטע נבחר

מייסדי הבלט הישראלי תובעים את הלהקה

התביעה, בסך כ-2.4 מיליון שקלים, חותמת פרק ארוך של התכתשויות סביב סיום תפקידו של הלל מרקמן כמנכ"ל הלהקה ופיטוריה של ברטה ימפולסקי, מנהלתו האמנותית. "זו תביעה שעלולה למוטט כלכלית את הבלט הישראלי", אומרים מאחורי הקלעים

מייסדי להקת הבלט הישראלי ברטה ימפולסקי והלל מרקמן הגישו אתמול (א') תביעה בסכום של כ-2.4 מיליון שקל נגד אגודת ידידי הלהקה בישראל. כתב התביעה, שהוגש לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, חותם פרק ארוך של התכתשויות סביב סיום עבודתו של מרקמן כמנכ"ל והדחתה של ימפולסקי מתפקיד הניהול האמנותי אחרי 47 שנים. "זו תביעה שעלולה למוטט כלכלית את הבלט הישראלי שנמצא בתקופת הבראה ורק כעת מתחיל להתאושש", אומרים מאחורי הקלעים.

 

תביעה שעלולה למוטט את הלהקה ()
תביעה שעלולה למוטט את הלהקה

"קשה לתאר במילים את גודל העוול שנגרם להם ואת עצמת העלבון הרב אותו ספגו מהנהלת הבלט הישראלי", אומרים עורכי הדין רפאל יולזרי והגר זילברשטיין, באי כוחם של הזוג. "צר לנו שכך בחר הבלט הישראלי לנהוג במייסדיו. הם מצדם עשו כל שלאל ידם כדי להימנע מהגשת התביעה, אולם לצערם הרב, כל ניסיונותיהם להושיט ידם לשלום, לרבות הליך גישור שהתקיים לפני הגשת התביעה - נתקלו בכתף קרה.

הנהלת הבלט הישראלי לא ראתה לנכון להיטיב את נזקיהם הרבים של המייסדים ובכלל זה הלוואות של מיליוני שקלים מהונם הפרטי וערבויות אישיות להתחייבויותיו".

 

המאבק בין בני הזוג לבין הוועד המנהל של עמותת הבלט הישראלי החל לאחר החתימה על הסכם ההבראה שנכפה על המוסד שעמד על סף פשיטת רגל. במסגרת הסכם ההבראה נדרשה הלהקה לשינוי ניהולי אדמיניסטרטיבי. בהחלטה משותפת הוסכם על פרישתו של הלל מרקמן מתפקידו כמנכ"ל הלהקה בעוד שימפולסקי המשיכה בתפקידה כמנהלת האמנותית.

 

במרס אשתקד נודע לימפולסקי על החלטת הוועד המנהל של הלהקה להדיחה מתפקידה ולמנות תחתיה את הרקדן והכוריאוגרף עידו תדמור. כל ההליך, טוענת ימפוסקי בכתב התביעה, נעשה ללא ידיעתה ומבלי שיתקיים לה שימוע כנדרש על פי חוק.    

 

פניה לבית הדין לעבודה הובילה להוצאת צו זמני שדרש מהנהלת הבלט לקיים שימוע תוך שמירת על מעמדה של ימפולסקי כמנהלת האמנותית עד למיצוי ההידברות בין הצדדים. "השימוע נעשה כלאחר יד, במטרה לסמן וי ולהכשיר את הפיטורים וזאת תוך יחס מזלזל ומשפיל מצד הוועד המנהל... התובעים אשר ייסדו את הבלט הישראלי, מצאו עצמם מושלכים בערוב ימיהם מבלי שיזכו להכרה ולהוקרה להן הם זכאים בזכות ולא בחסד", לשון כתב התביעה.

 

לצד סכום התביעה, שנאמד בכ-2.4 מיליון שקלים, יידרש בית הדין לעבודה לדון בין היתר גם בפיצויי הלנת שכר ועוגמת נפש. כתב התביעה דורש במקביל את שחרור התובעים מערבויותיהם האישיות לבנקים בסכומים שנעמדים בכשני מיליון שקלים. כמו כן מבקש כתב התביעה לחייב את הבלט הישראלי להמשיך ולשלם לתובעים שכר חודשי מלא עד למלאת חייהם כפי שסוכם בהחלטת וועד מנהל שהתקבלה ב-2007.

בפרוטוקול הדיון, שהוגש לבית הדין, נכתב: "החלטה זו ניתן לשנות רק ברוב של 80% מקרב חברי הוועד המנהל של העמותה, וגם זאת בכפוף לתשלום של 2 מיליון שקלים".

 

בהנהלת הבלט הישראלי אומרים היום כי סכום התביעה שהוגשה "מנופח ותמוה". בתגובה הרשמית נכתב: "כתב התביעה נתקבל אתמול ואנו בוחנים את הטענות שהועלו במסגרתו ומגבשים הגנה. צר לנו על רצון מייסדיו לגרור את הבלט הישראלי להליך משפטי מיותר ובתור כך להציגו באור שלילי בעיני הציבור. יש בידינו להפריך את שלל טענות המייסדים ולהאיר את אופן ניהולם הבעייתי".

 

היועץ המשפטי של הלהקה, עורך דין תומר הדס, מדגיש: "הלל מרקמן סיים את עבודתו בהסכמה לפני יותר משנתיים וברטה ימפולסקי פרשה לגמלאות בהליך תקין וראוי תחת פיקוחו של בית הדין לעבודה".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברטה ימפולסקי. תובעים את עלבונם
לאתר ההטבות
מומלצים