תלונת שווא על הבעל תעלה לאישה 40 אלף ש'
במסגרת הליכי גירושים התלוננה אישה שבן זוגה ניסה לדרוס אותה ואת בתם, ובעקבות זאת הוא שהה לילה במעצר ונשלח למעצר בית. בדיון על צו הרחקה שביקשה קבע השופט שהיא פעלה בחוסר תום לב
אישה שביקשה צו הרחקה נגד בעלה לשעבר בטענה שביקש להרוג אותה ואת בתם המשותפת, חויבה לשלם לו 40 אלף שקל לאחר שהתגלה שמדובר בטענות כוזבות.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- שף לקח מזון לנזקקים – ופוטר בטענה שגנב
- העליון: לא לחשוף שם של תובע חברת ביטוח
- העיריות חויבו: דואר כפול להורים הגרושים
- הוצאות משפט: צדק תרדוף, אבל זה יעלה לך
בעקבות התלונה שהגישה האישה שהה הגבר לילה במעצר ושלושה ימים נוספים במעצר בית, אבל לבסוף המשטרה סגרה את התיק מחוסר ראיות. למרות זאת הגישה האישה בקשה למתן צו הגנה בטענה שהגרוש ניסה לדרוס אותה ואת בתה. משמעותו של צו הגנה היא הרחקת אדם אלים מבני המשפחה ולעיתים אף מביתו.
בית המשפט לענייני משפחה ברמת גן נעתר לבקשתה במעמד צד אחד, ובינתיים הורה על העברת הדיון לבית המשפט בראשל"צ, שם התנהל הדיון בנוכחות שני הצדדים.
הגרוש, באמצעות עו"ד ליאת רוגל לוי, הכחיש את הטענות הקשות והביע מורת רוח על עצם העובדה שאשתו לשעבר הצליחה לכלוא אותו על לא עוול בכפו. במהלך הדיון סירבה האישה לכל הצעת פשרה והסדר, חרף העובדה שנקבע כי לא הצליחה לבסס את טענותיה ולהוכיח את אשמת הגבר.
שימוש ציני בזכויות
השופט נחשון פישר קבע שהאישה עשתה שימוש ציני וחסר תום לב בזכותה לבקש צו הגנה. הוא הדגיש שהצו, שמוענק בחסות החוק למניעת אלימות במשפחה, הוא בעל מעמד מיוחד ועדיפות עליונה בשל מטרתו החשובה לתת סעד מיידי למי שנפגעו מנחת זרועם של בני משפחתם. האישה, קבע,
ניצלה מעמד מיוחד זה לרעה.
השופט פישר קבע שייחוס כוונת הריגה, שככל הנראה נועד להרחיק את הגרוש מבתם המשותפת, פגע בשמו הטוב. הוא צודד בעמדת המחוקק שלפיה מתן צו הגנה הוא צעד חריף ויש להרתיע את המבקשים להשתמש בו שלא לצורך.
לבסוף ביטל השופט את צו ההגנה שניתן על ידי בית המשפט ברמת גן וחייב את האישה לשלם לבעלה לשעבר פיצוי של 30 אלף שקל, בנוסף ל-10,000 שקל לטובת אוצר המדינה.
לדברי עו"ד ליאת שוורץ-חבר, העוסקת בדיני משפחה, החוק למניעת אלימות במשפחה הוא חשוב משום שהוא נועד להגן ולמנוע פגיעה בגוף ובנפש, אך אין להשתמש בו כחרב במהלך מאבקי גירושין. "בשל הרגישות הרבה של מערכת המשפט לבקשות לצווי הגנה, אלו ניתנים במעמד צד אחד עד שמתקיים דיון במעמד שני הצדדים כעבור כמה ימים", מסבירה עו"ד שוורץ-חבר. "בהחלטתו זו חידד בית המשפט את המסר שלפיו כל שימוש בחוק ובצווי הגנה כחלק מטקטיקת גירושין יוקע על ידי בית המשפט".
- לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד ליאת שוורץ-חבר
עוסקת בדיני משפחה
מומלצים