שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ילדים מתוקים: ארז מבשל כרוב ניצנים

    רק בפריז, ארז קומרובסקי הצליח להתאהב בכרוב ניצנים. סיפור שכולו ערגה לתינוקות הכרוב הירוקים והטריים של אירופה, שכיום גם ניתן להשיג בארץ. יש גם 3 מתכוני כרוב ניצנים: מוקפצים בחמאה ופרמזן, ברוטב תפוזים וצ'ילי וגם מטוגן עם קונפי שום

    בכל שנות ילדותי לא טעמתי, אף לא פעם אחת, כרוב ניצנים טרי. אם יצא כבר שאמא קנתה כרוב ניצנים, הוא שכב זמן מה קודם לכן בפריזר של הסופרמרקט ואחר כך בושל זמן רב מדי, עד שנהיה סמרטוטי משהו ומריר כמו הצרות של סבתא שלי, שהיו לה בלי עין הרע לא מעט.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    כרוב ניצנים היה ירק של חוץ לארץ, ירק של הגויים באירופה הרחוקה. רק אחרי הצבא, כשנסעתי ללמוד בישול בפריז - התאהבתי בכרוב ניצנים הזה (ולא רק בו כמובן, אבל זה מדור אוכל ואני לא מתכוון להרחיב על הדף הווירטואלי הזה יתר על המידה).

     

    התאהבתי כל כך, שכשחזרתי לארץ הייתה לי ממש תסמונת גמילה מכרוב ניצנים. במשך כמה שנים טובות רעדתי ורעדתי, עד שנסעתי לארץ רחוקה והכל בא על מקומו בשלווה.

     

    ארז התאהב גם בו בפריז. כרוב ניצנים (צילום: ארז קומרובסקי)
    ארז התאהב גם בו בפריז. כרוב ניצנים(צילום: ארז קומרובסקי)

     

    מאז זרמו המון מים בניאגרה של בתי השימוש שלנו, וכיום ניתן להשיג כרוב ניצנים בארץ בלי שום בעיה. אפילו שהוא לא ממש נכנס לרפרטואר היומיומי שלנו, הוא קיים וזמין לכל דכפין, גם אם האמא הממוצעת לא מגישה אותו כדרך שגרה יחד עם השניצל שלה. חבל שרובנו מתעלמים ממנו בכזאת אכזריות רוב הזמן.

     

    השנה הגדלתי לעשות, ושתלתי ים של שתילי כרוב ניצנים בבוסתן. הם מצדם הכירו לי תודה, עלו ופרחו וגדלו ומניבים לי ברגעים אלו ממש כשאני כותב על הדף את השורות האלו, קילוגרמים של ניצני כרוב. אני ממש צריך לרדוף אחרי הזנב שלהם כדי שלא יגדלו יותר מידי ויהפכו להיות מרירים, רחמנא ליצלן.

     

     (צילום: ארז קומרובסקי)
    (צילום: ארז קומרובסקי)

     

    ניסיתי להכין אותם עם כל מיני רטבים ובכל מיני טכנולוגיות, הקפצתי אותם בשמן זית ודחפתי אותם לתנור. הטבעתי אותם במרק עוף וניסיתי למלא אותם ברגע של אובססיביות (אבל גיליתי שהיכולות המוטוריות שלי לא מגיעות לרמה הזאת למצער).

     

     (צילום: ארז קומרובסקי)
    (צילום: ארז קומרובסקי)

     

    לבסוף, אחרי כל הדרך הארוכה הזאת, גיליתי שהם באמת הכי טעימים עם חמאה ושמנת ופרמזן. אז הפעם, אני נאלץ לחרוג ממנהגי ולתת מתכונים עם חמאה, אפילו שאני חסיד שמן זית, כפי שידוע לכם.

     

    אז לכו לשוק האיכרים או לאיפה שאתם נוהגים לקנות ירקות טובים, תרכשו לכם כרובי ניצנים צעירים וטריים ותבשלו אותם. תעצמו עיניים ותחשבו שאתם בכלל באירופה הקלאסית.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    כרוב ניצנים בחמאה ושום

     

    המרכיבים:

    1 ק"ג כרובי ניצנים, מנוקים היטב

    50 גרם חמאה

    280 גרם שמנת מתוקה

    מלח ים גס

    פלפל לבן גרוס

    50-75 גרם גבינת פרמזן איכותי, מגורד דק

    קורט מוסקט מגורד טרי

     

    אופן ההכנה:

    1. חוצים את בסיסי הכרובים ומורידים את העלים החיצוניים העבים. אם הם גדולים – חוצים אותם לשניים לאורכם.
    2. משמנים מחבת רחבה בחמאה ומקפיצים בה את הכרובים. מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט. מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט, מורידים את המחבת מהאש ומפזרים מעל פרמזן בנדיבות. מגישים מיד.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    כרוב ניצנים מוקפץ עם קונפי שום

     

    המרכיבים:

    1 ק"ג כרוב ניצנים, מנוקה היטב

    1/2 כוס קונפי שום (מומלץ ביתי)

    מלח ים גס

    פלפל שחור, גרוס דק

    2 כוסות ציר עוף ביתי

    200 גרם חריץ גבינת קממבר בשלה

     

    אופן ההכנה:

    חוצים את כרובי הניצנים לאורכם. מבשלים בציר עוף מומלח, מפולפל קלות ורותח למשך מספר דקות. מוסיפים מעל את קונפי השום ואת קוביות הקממבר (חצי נוזלי) ומבשלים למשך 2 דקות נוספות תוך ערבוב קל עד להמסת הגבינה. מגישים מיד.

     

    כרוב ניצנים בתפוזים וצ'ילי

     

    גיוון: בשלב הטיגון של כרוב הניצנים מוסיפים שרימפס – זה עושה טוב לכרוב הניצנים וגם לנשמה.

     

    המרכיבים:

    1 ק"ג כרובי ניצנים קטנים

    1 ק"ג תפוזים (ועדיף תפוזי דם, אם אתם מוצאים)

    2-3 כפות דבש

    1 פלפל אדום חריף, חצוי לשניים

    5 ס"מ ג'ינג'ר, חתוכים גס ל-4 חתיכות

    2 שיני שום קלופות

    מלח ים גס

    1 גבעול למון גראס

    2 כוכבי אניס

    50 גרם חמאה

     

    אופן ההכנה:

    1. סוחטים את התפוזים. מבשלים את מיץ התפוזים עם דבש, שום, ג'ינג'ר, כוכבי אניס, למון גראס והפלפל החריף עד שהרוטב מצטמצם לחצי או עד שנוצר סירופ סמיך וטעים. מתבלים במלח גס.
    2. מנקים את כרובי הניצנים וחוצים אותם לחצי לאורכם. מקפיצים מעט בחמאה ומוסיפים את סירופ התפוזים. מבשלים את הרוטב יחד עם כרוב הניצנים למשך מספר דקות ומגישים.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    הכי טעים ככה! כרוב ניצנים עם פרמזן וחמאה
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים