שתף קטע נבחר

עיר הילדים הקבצנים: נדבות בכפייה מגיל 6

רבבות ילדים בסנגל נשלחים לפנימיות בדקאר כדי ללמוד קוראן. אבל שם מאלצים אותם לקבץ נדבות בכבישים 8 שעות ביום. חלקם נדרסים למוות

ארגון זכויות האדם Human Rights Watch תקף אתמול (ד') את ממשלת סנגל על שלא קיימה לדבריו את הבטחותיה לסגור פנימיות מסוכנות ולא-סניטריות שבהן חוסים ילדים מקבצי נדבות, שנה אחרי ששריפה בפנימייה כזו גבתה את חייהם של שמונה נערים. הארגון גם קרא לממשלת סנגל לפעול במהרה כדי ליישם את הצעת החוק שתסדיר את התנאים בפנימיות הללו.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

עשרות אלפי ילדים ונערים בסנגל שבמערב אפריקה אמורים ללמוד קוראן בפנימיות האלה, אבל במקום זאת עומדים שמונה שעות ביום בכבישים ומקבצים נדבות, רק כדי לחזור לישון בלילה בתנאים איומים. ממשלת סנגל ניסתה במשך שנים לאסור את המנהג הזה, אבל הוא נותר מושרש מאוד בסנגל, מדינה שבה הורים עניים רבים רואים בו את הדרך היחידה לספק חינוך לילדיהם.

ילדים נשלחים מאזור הכפר לבירה דקאר. ילד-קבצן (צילום: AP) (צילום: AP)
ילדים נשלחים מאזור הכפר לבירה דקאר. ילד-קבצן(צילום: AP)

עד היום, מספר לא ידוע של ילדים נדרסו למוות במהלך עבודתם כקבצים בכבישי סנגל, אולם השריפה הקטלנית שאירעה בשכונת מדינה בבירה דקאר במרס 2013 נראתה ככזו שתשנה את כללי המשחק. נשיא סנגל, מקי סל, הודיע אחר כך שכל הפנימיות הללו שלא יעמדו בסטנדרטים מסוימים ייסגרו.

 

אלא שלפי הדו"ח שפורסם היום על-ידי Human Rights Watch "גם אם נרשמה התקדמות מסוימת, הבטחתו של סל לא מולאה בעיקרה גם שנה אחרי שניתנה. אחרי השריפה במדינה, הרשויות התערבו וסגרו רק בית ספר אחד שאיים על ביטחונם של הילדים, אף שפעילים אמרו שניתן לזהות מאות פנימיות נוספות שבהן יש תנאים דומים. כתוצאה מאי-אכיפת החוקים, עשרות אלפי ילדים ברחבי סנגל נאלצים להמשיך לעסוק בקיבוץ נדבות בכפייה".

התומכים: הם לומדים צניעות. המבקרים: עבדות מודרנית. פרי הקבצנות (צילום: AP) (צילום: AP)
התומכים: הם לומדים צניעות. המבקרים: עבדות מודרנית. פרי הקבצנות(צילום: AP)
 

הדו"ח של הארגון אתמול בא ארבע שנים אחרי המחקר המקיף ופורץ הדרך של Human Rights Watch, שתיעד את הניצול הנרחב של ילדים הנשלחים על-ידי בתי ספר קוראניים לקבץ נדבות ברחובות בסנגל. בשנת 2005 כבר אסר חוק בסנגל לכפות על ילדים לקבץ נדבות, אולם לפי הארגון הוא בקושי נאכף, גם במקרים שערורייתיים במיוחד, וזאת "בעיקר כתוצאה מחוסר רצון פוליטי".

 

מט וולס, חוקר לענייני מערב אפריקה בארגון זכויות האדם, אמר שטיוטת חוק חדשה שקובעת פיקוח על בתי ספר קוראניים אמורה להיות

מובאת לאסיפה הלאומית של סנגל בחודשים הקרובים. "הרשויות צריכות להימנע מבזבוז זמן באישור החוק, ולוודא שהוא מיושם", אמר, "כל יום שבו לא ננקטת פעולה פירושו שילדים סובלים בסביבה מתעללת".

 

בסנגל, אפילו ילדים בני שש עוזבים את משפחותיהם באזורי הכפר כדי לחיות בפנימיות המלמדות קוראן בבירת סנגל. תומכי הפנימיות הללו אומרים שקיבוץ הנדבות מלמד את הילדים על ענווה ומכין אותם לקשיי החיים, ואילו מבקריו טוענים כי מדובר במנהג המשול לעבדות מודרנית.


פורסם לראשונה 19/03/2014 22:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ילד-קבצן ברחובות סנגל
צילום: AP
מומלצים