שתף קטע נבחר

כאב בבטן הרכה

אם רק היינו יכולים לראות מה קורה בתוך מערכת העיכול שלנו, היינו חושבים פעמיים לפני כל פחית קולה. כך תרגיעו את הבטן השורפת

בשבוע שעבר דיברנו על אלרגיות באופן כללי ומזון באופן מיוחד, אבל מה קורה כשמערכת העיכול מתחילה להילחם בנו? נדבר היום נדבר על שריפה במקום שהכי קרוב לקירבנו, הבטן שלנו.

 

בספרו "חיסוניות, דלקתיות ואלרגיה במערכת העיכול" כותב תומס מקדונלד, שלמערכת החיסונית של המעיים יש את האתגר של תגובה לחומרים זרים ומסוכנים לגוף, במקביל לפעולות עיכול וספיגה של כל החומרים הטובים. תהליך העיכול הוא תהליך מאוד מורכב. אם יכולנו לראות מה באמת קורה שם בפנים, אני בטוחה שהיינו מקבלים החלטות הרבה יותר אחראיות לגבי מה שאנחנו מכניסים לפה.

 

לא פשוט להיות מערכת עיכול, וזה בלשון המעטה. היא אמורה להכניס לתוך המקומות הנכונים את המזון בשלביו השונים, לספוג בכל אחד מהחלקים, כבד, מעיים והמעי הגס חומרים שונים, וויטמינים ומינרלים וכמובן נוזלים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מה קורה כשמופר האיזון? כאשר מערכת העיכול מקבלת חומרים כגון שתיה קלה, שומני טרנס, חומרים משמרים, חומרים מלאכותיים, צבעי מאכל ורעלים שונים המגיעים ממזון מעובד או מירקות ופירות המכילים כימיקלים - היא מיד מזהה כי לא מדובר בחומרים ששייכים לגוף. המערכת מפעילה מנגנון של תגובה חיסונית וכאשר הגוף בריא, הוא יתמודד עם המצב מבלי בכלל להראות לנו נורות אזהרה.

 

כאשר הגוף עבר את הכמות שהוא מסוגל להתמודד איתה - זה יכול להיות אחרי חודש ויכול לקחת שנים - הוא מגיב בדלקתיות. דלקת מתבטאת בנפיחות, גזים, כאבים ואפילו חום. דלקתיות בקיבה היא דבר מסוכן הקשור למחלות כמו אלצהיימר, סוכרת, השמנת יתר, דיכאונות וסרטן. דלקתיות בקיבה יכולה להיגרם מהרבה סיבות נוספות כמו לחץ, גנטיקה, מחלות כמו צליאק, בקטריה בקיבה ודיאטה לא מתאימה.

 

הטיפול במצב של קיבה שורפת הוא קודם כל מנוחה וירידה בכמות הלחץ שיש סביבנו. ללמוד להירגע על ידי מדיטציה, יוגה, אמבטיה, ספר או כל כלי עזר שיש ברשותנו. חשוב להוריד בהדרגה את המאכלים שעושים לנו תחושה לא טובה לאחר שאנו אוכלים אותם, בעיקר מעובדים ומועשרים בסוכר, מלח ושמן. למעשנים חשוב להפחית או להפסיק לחלוטין אם אפשר, מאחר והעישון מעודד יצרית דלקתיות בקיבה ומחלות רבות אחרות. מומלץ להתאמן שלוש פעמים בשבוע ולשתות המון מים.

 

מחקרים אחרונים הראו הצלחה גדולה מאוד של פרוביוטיק, החיידקים הידידותיים, בעזרה למערכת העיכול בעת דלקתיות. חשוב לצרוך למעלה מחמישה מיליון וזה אומר בכדורים או אבקה, ולא ביוגורטים שמתיימרים להיות בעלי כמות גדולה של חיידקים אלה. יש מעט מאוד יוגורטים שבאמת מכילים כמויות אלו וללא הסוכר הרב שנמצא ביוגורטים התעשייתיים.

 

יש לא מעט צמחים אותם תוכלו להוסיף לתה או למזון על מנת לקבל אפקט מרגיע ומרפא לקיבה שלנו:

לבונה boswellia, שרף של עץ אשר ממנו מפיקים שמן. השמן מאוד עוזר לדלקתיות, לבעיות במערכת הנשימה ועיכול תקין.

קמומיל הוא פרח אשר לפעמים אפשר למצוא אותו טרי בשווקים, הוא עוזר מאוד בהקלה על כאבי בטן, מפחית דלקתיות ומאוד מרגיע.

תימין או קורנית, משתמשים בעליו לתת לנו טעם למאכלים, אולם שמן המופק מצמח זה מספק תרופה לדלקתיות, בעיקר דלקת בחניכים ובקיבה, מקל על כאבי בטן וגזים.

לבנדר או אזוהין, מוכר בעיקר בגלל ריחו החזק והנפלא, אבל חוזקו דווקא במיצוי הצמח אשר יכול לעזור לכל דלקתיות, בכל הקשור לדלקתיות של העור, חוסר שקט ובעיות שינה.

 

כל הצמחים הללו הם המלצה בלבד וחשוב לנסות בעזרת הנחיה נכונה לשנות את הרגלי החיים ולתת לגופכם מנוחה. צמחי מרפא הם בהחלט פתרון טוב לדלקתיות בקיבה בשילוב עם השינויים הנדרשים ויכולים להעניק לכם רוגע ושקט.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עזרה עם קשיי עיכול
צילום: shutterstock
מומלצים