שתף קטע נבחר

אנחנו כאן, הם שם. מרוקו בונה חומת הפרדה

בשקט בשקט החלה מרוקו לבנות חומה עם דוקרנים שתפריד בינה למובלעת הספרדית מלייה - יעד אטרקטיבי למהגרים מאפריקה שרוצים להגיע לאירופה

מתחת לאף של העולם: מרוקו החלה לבנות בחשאי חומה עם דוקרנים בסמוך למובלעת הספרדית בצפון אפריקה, מלייה, כדי לעצור את זרם המהגרים הגדול שמנסה להסתנן לתוך יבשת אירופה. כך טענו אתמול (יום שבת) פעילי זכויות אדם מקומיים.

 

יום בבסיס המסתננים: הלילה נחדור לאירופה

 

עוד חדשות בעולם :

אלפים שבו לחומס: "הכול שרוף, אבל נישן פה"

משאל עם במזרח אוקראינה: "על סף תהום"

הוחזר לכלא - כי שוחרר 90 שנה מוקדם מדי

 

"עבודת הבנייה התחילה לפני כ-20 יום", אמר שייקיב אל-חייארי, ראש ארגון Rif Association for Human Rights. "על פי נתונים שנאספו על ידי הארגון שלנו, מחסומים אלה יהיו בגובה חמישה מטרים ויצופו בדוקרנים", אמר אל-חייארי ממקום מושבו בעיר נאדור הסמוכה למלייה. הרשויות במרוקו סירבו לאשר את הדיווח.  

 

 

שלוש שכבות של גדר תיל לא מרתיעות את המהגרים. מלייה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שלוש שכבות של גדר תיל לא מרתיעות את המהגרים. מלייה(צילום: AFP)
עאדיל עאקיד, פעיל זכויות אדם מארגון Moroccan Human Rights Association, סיפר שעבודות החפירה החלו בצד המרוקני של הגבול תוך כוונה להקים בסופו של דבר חומת אבן.

 

בדרך לאירופה עוברים במובלעת הספרדית

מלייה וסאוטה - טריטוריה ספרדית נוספת בחופה הצפוני של צפון אפריקה - הן הדרך היבשתית היחידה בין היבשת העשירה ביותר בעולם לבין זו הענייה ביותר. בתקופה האחרונה שטפו המוני מהגרים אפריקנים את שתי הטריטוריות הספרדיות כדי למצוא חיים טובים יותר באירופה.

 

בחודש מרס ניסו אלף מהגרים אפריקנים לעבור שלוש שכבות של גדר תיל שמפרידות בין המובלעת הספרדית לבין מרוקו. חצי מהם הצליחו להיכנס פנימה במה שנחשב לחציית הגבול הגדולה ביותר באזור זה עשור.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מהגרים על תיל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מהגרים על תיל(צילום: AFP)
החודש ניסו 500 מהגרים את מזלם בחציית הגבול למלייה ורק 140 מהם היו ברי מזל לעבור את הגדר ולא נתפסו על ידי הרשויות.

 

מהגרים ברגל במקום בסירות

זרם המהגרים אל המובלעות הספרדיות גובר כנראה במידה מסוימת בגלל הצלחתן של מרוקו וספרד להניא מהגרים מהרעיון להפליג בסירות דרך הים התיכון בדרכם לספרד. בפברואר השנה הודיעה מרוקו כי הצליחה להפחית את ההגירה הבלתי חוקית לספרד בעזרת סירות דרך הים התיכון ב-93 אחוזים. באותו חודש טבעו למוות 15 מהגרים במים הטריטוריאליים של מרוקו במהלך ניסיונם לשחות למובלעת הספרדית סאוטה מחוף ים סמוך.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ממשלות ספרד ואיטליה דחקו באחרונה באיחוד האירופי להקצות יותר כסף ומשאבים כדי להגן על גבולות היבשת מפני חדירת המהגרים הלא חוקיים.

 

הרשויות בספרד ובמרוקו מעריכות כי במרוקו יש לא פחות מ-30 אלף מהגרים בלתי חוקיים - ורובם מקווים להגיע לאירופה. ארגוני זכויות אדם מתריעים כי תחת לחץ שכזה המדינות נאלצות לנקוט שיטות אכזריות יותר ויותר. בפברואר השנה תקף ארגון Human Rights Watch את כוחות הביטחון של ספרד ומרוקו בטענה כי אנשיהם מכים מהגרים ומגרשים בחזרה את מי שצלחו את הגדר מבלי לבדוק את זכאותם למקלט. אלא שכרגע, היחס הנוקשה לא מרתיע את המהגרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
רוצים עתיד טוב יותר באירופה. מהגרים אפריקנים במלייה
צילום: AP
מומלצים