שתף קטע נבחר
 

ל"ג בעומר: 4 מתכונים משודרגים למדורה

למה להסתפק רק בתפוח אדמה שרוף ובמרשמלו חרוך ליד המדורה? רועי ענתבי ואור ברי ("ברטי") מציגים 4 מתכונים שישדרגו לכם את הקומזיץ ואפשר להכין גם בבית. בתפריט: תפוחי אדמה וסלק צלויים על מצע לַבַּנֶה, תירס בחמאה וצ'ילי ועוד

ירקות קלויים עם טחינה

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

מפוארת: טחינת בוטנים חלבית

מהאינסטגרם למטבח  

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

4 פלפלים אדומים

1 חציל בלאדי

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1  פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית, מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים

 

להגשה: 

4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים את הירקות וצולים על הגריל עד שהם צלויים היטב.
  2. מקלפים את הפלפל והחציל, ומערבבים את כל הירקות הצלויים בקערה. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.
  3. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

תפוחי אדמה מדורה וסלק על מצע גבינת לַבַּנֶה

 

המרכיבים ל-2 סועדים:

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

עלי זעתר, מופרדים מגבעול אחד

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

 

להגשה:

150 גרם לַבַּנֶה עיזים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בקערה (למעט הלַבַּנֶה), מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

צולים במדורה במשך כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (דוקרים את הירק בשיפוד - אם הוא נכנס בקלות, זה מוכן).

הגשה: פותחים את נייר הכסף ומגישים לצד הלַבַּנֶה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

תירס צלוי בחמאה וצ'ילי

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

4 קלחי תירס טרי

1/2 פלפל צ'ילי ירוק

1 ענף טרגון

50 גרם חמאה

מלח

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את התירס במים רותחים כ-10 דקות.

2. עוטפים את התירס עם שאר המרכיבים בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות.

3. פותחים את נייר הכסף וממשיכים לצלות 10 דקות.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

חציל צלוי על מצע סלט חומוס ולימון כבוש

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

4 חצילים מסוג בלאדי

 

לסלט חומוס: 

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

10 פרוסות צ'ילי ירוק חריף

1 שן שום, קצוצה דק

6 פרוסות לימון כבוש (ניתן לקנות בשווקיםהשונים)

מיץ מלימון אחד

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. שורפים את החצילים על האש ומקלפים אותם.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח ופלפל.
  3. הגשה: מניחים את החציל על סלט החומוס, בוזקים מעל מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

רועי ענתבי ואור ברי הם השפים והבעלים של מסעדת "ברטי". המלך ג'ורג' 88, תל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
משדרגים את המדורה. תירס בחמאה וצ'ילי
צילום: ירון ברנר
מומלצים