שתף קטע נבחר

האפליקציה שמלמדת ילדים לשרוד באסון טבע

למנוע התחשמלות, טביעה ומפגש כואב עם תנינים. "Flood Fighter", משחק סלולרי חדש שהשיק האו"ם, מלמד את הילדים איך להתכונן לשיטפונות ואיך לצאת מהם בשלום. בתאילנד זה כבר להיט

יותר מ-800 ילדים היו בין קורבנות השיטפונות הקטלניים בתאילנד ב-2011, שפגעו ב-65 מ-77 המחוזות במדינה. במאמץ להעלות את המודעות כבר מגיל קטן השיקה אונסק"ו, סוכנות החינוך המדע והתרבות של האו"ם, את "Flood Fighter" -משחק חינוכי וחינמי על הסכנות של אמא טבע.

 

עוד חדשות בעולם:

"להציל את העולם". אימון נחיתה באסטרואיד

שיטפונות כבדים בבלקן: לפחות 20 הרוגים

הכי סובלנית? "גן חיות של אנשים" בנורבגיה

 

תאילנד, שבה 130 מנויי סלולר על כל 100 תושבים, הייתה הראשונה בתור. "בתאילנד לכולם יש סלולרי, אז למה לא להעביר את המסר שלנו דרך האפליקציה?", שואל אישירו מייאזווה, שליווה מטעם הסוכנות את פיתוח המשחק. שבועות ספורים אחרי השקת הישומון בחודש ינואר הגיע המשחק לראש מצעד האפליקציות החינוכיות בתאילנד, עם יותר מ-22 אלף הורדות. הסיפור פשוט: הבית של הגיבור, "סיי פה" (ברק בתאילנדית) מוצף. לפניו 22 שלבים והוא חייב להשלים משימות לפני עליית מפלס המים, במהלך העלייה ואחריה.

 

אוסף חפצים חיוניים להישרדות. "סיי פה" בפעולה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אוסף חפצים חיוניים להישרדות. "סיי פה" בפעולה(צילום: AFP)
 

כל אחת מהמשימות מעבירה מסר שאמור לסייע בעת צרה. הילד אוסף חפצים חיוניים להישרדות, שם במקומות גבוהים את הרכוש היקר, מרתיח מים לפני השתייה, מצמצם בצריכת החשמל ומקפיד להתרחק מנחשים ומתנינים. המשחק מתרחש במחוז איותיה, שנפגע קשות בשיטפונות של 2011. במשך שבועות הוצפו בתים, מקדשים ובתי חרושת. במחוז באן פראק, שבו ביקרו אנשי אונסק"ו כדי לקדם את המשחק, הזיכרונות עדיין קשים.

 

הצלחה גדולה בתאילנד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הצלחה גדולה בתאילנד(צילום: AFP)

"המים הגיעו עד לראש שלי", אומרת ניטאייה סופונפיט, מנהלת מתנ"ס. היא מאמינה שהמשחק יעזור לילדים להיות מוכנים לכל מקרה דומה בעתיד. "הם ידעו איך למנוע הצפות, להתכונן לשיטפונות ולהתמודד איתם".

 

"המסר פשוט: תתרחקו מהמים"

נראה כי הדור הצעיר מפנים חלק מהשיעורים שאותם מעביר המשחק. "בפעם הבאה אני אכין מי שתייה", אומרת קיטקנוק, תאילנדית בת 17 אחרי ששיחקה ב-"Flood Fighter". פורנמפט בן ה-10 הוסיפה בתום המשחק: "כמו שהמשחק מייעץ, אני אצמצם את צריכת החשמל. פחדתי שהמים לא ירדו. אני עדיין לא יודעת לשחות".

 

המשחק הסלולרי לא מתיימר להחליף שיעורי שחייה או אפודות הצלה, במדינה שבה רוב הילדים לא יודעים לשחות. אבל המסר פשוט, כפי שאומר מייזאווה מאונסק"ו: "תתרחקו מהמים ככל שניתן". הגיבור הקטן מחשב את צעדיו בעזרת מטרייה אדומה, איתה הוא בודק את עומק המים בסביבתו.

 

אחרי ההצלחה המפתיעה של המשחק בתאילנד, הושקה גרסה בשפה האנגלית בארצות אסיאתיות נוספות שסובלות מהנושא. בנגלדש, אינדונזיה, מיאנמר והפיליפינים. גשמי המונסון שפוקדים את המדינות מדי שנה מובילים לשיטפונות, ועם התשתיות העניות לא פעם זה נגמר באסון.

 

זו הפעם הראשונה שבה משיקה אונסק"ו אפליקציה חינוכית, וכעת נראה שהם קיבלו תיאבון. "יש הרבה פוטנציאל ב'משחוק'. למה לא ליצור משחק שיכול לקדם שלום, או על אלימות מגדרית? אנחנו יכולים לעשות את זה דרך הטלפונים הסלולריים והאפליקציות", אומר מייזאווה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים