שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    השלישייה: 3 מתכוני פלפלים ממולאים

    רותי קינן מגישה 3 מתכוני פלפלים ממולאים וצהובים - עם סלמון, בגבינה ואורז וגם טבעוני, ממולא באורז ועדשים

    גם אם כולנו מקווים לעתיד ורוד, אין ספק שההווה המיידי שלנו הוא צהוב. אחרי שיכרון החושים של יום ראשון - שמחת ההמונים הספונטנית ביום נחיתת הגביע והנפתו בכיכרות - פתחתי את המקרר וגיליתי בו קופסת פלפלים מיני צהובים. קניתי אותם כי הם קרצו לי ממדף הירקות טרם הניצחון ההיסטרי, בלי לשער שזה יהיה בדיוק מה שיתחשק לנוכח התפתחות העניינים. מיד מילאתי אותם בתערובת של דג אציל, והקדשתי אותם לאלופת אירופה הטרייה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    הגרסאות המבושלות של פלפלים ממולאים הם אולי המאכלים הפופולריים ביותר במטבח שלי, בשל החיבה חסרת הגבולות שהוגה להם אחת מבנותיי. היא מעדיפה את הירוקים הבהירים, הממולאים בבשר ואורז ומבושלים ברוטב עגבניות. אבל גם לכל היתר יש אוהדים מושבעים.

     

    ואם מדברים על אוהדים - הקונצנזוס הלאומי החוגג בימים אלה סביב הצהובים של מכבי הוא נחלתנו כל השנה, כי יש לנו לפחות אוהד שרוף אחד של הקבוצה שמרגיש בימים אלה על גג העולם.

     

    אז אם גם אתם מרגישים שהזמן הוא צהוב, ומתאים לכם להגיש את הצהובים לשולחן - הנה כמה מתכונים לפלפלים צהובים ממולאים. כולם מתאימים גם לחג הממשמש ובא ואחד - אפילו לטבעונים.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    פלפלים ממולאים בסלמון

    3-4 חצאי פלפלים קטנים או חצי פלפל גדול יכולים לשמש מנה ראשונה נהדרת. אם אין סלמון - גם טונה משומרת תתאים.

     

    המרכיבים:

    1חבילה פלפלים צהובים מיני (טינקרבל), או 3 פלפלים צהובים בינוניים

     

    למלית:

    200 גרם דג סלמון מאודה או מבושל (אפשר גם כל דג אחר או סלמון מקופסה)

    2 כפות שמנת חמוצה או קרם פרש (או מיונז)

    מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון

    1 כפית גדושה חרדל

    מלח, פלפל

    1 כף עירית קצוצה

    1 כף שמיר קצוץ

     

    אופן ההכנה:
    1. שוטפים את הפלפלים, חוצים כל אחד לאורך ומוציאים את הגרעינים, כך שנוצרות מעין סירות.
    2. מכינים את המלית: מפוררים את הסלמון לקערה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
    3. ממלאים את הפלפלים בתערובת ושומרים במקרר עד להגשה.

     

    פלפלים צהובים ממולאים בגבינה ואורז

    גרסה בלקנית, מתאימה מאוד לחג הגבינות.

     

    המרכיבים:

    8 פלפלים צהובים בינוניים

    1/2 כוס אורז

    מלח

    150 גרם גבינת פטה

    1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה

    2 ביצים

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    1 כף נענע קצוצה

    קורט פלפל

     

    לציפוי:

    2 כפות פירורי לחם

    50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

     

    אופן ההכנה:
    1. מסירים מהפלפלים את הראשים, מוציאים את הגרעינים ושוטפים היטב.
    2. מכינים את המלית: מבשלים את האורז ב-3/4 כוס מים רותחים ומעט מלח עד שכל המים נספגים והאורז מתרכך חלקית. מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים, הפטרוזיליה, הנענע והפלפל ומערבבים היטב.
    3. ממלאים את הפלפלים בתערובת ומעמידים אותם בתבנית עמוקה או בכלי חסין חום. יוצקים מסביבם 1/2 כוס מים רותחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 40 דקות, או עד שהפלפלים רכים והמלית יציבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
    4. לפני ההגשה: זורים על המלית מעט פירורי לחם ואת הגבינה, ומחזירים לתנור חם או מניחים מתחת לגריל עד שהפירורים מזהיבים והגבינה נמסה.

     

    פלפלים צהובים ממולאים באורז ובעדשים

    מנה משביעה, שיכולה לשמש מנה עיקרית בארוחה צמחונית ואפילו טבעונית.

     

    המרכיבים ל-6 מנות עיקריות:

    12 פלפלים צהובים

    1 בצל גדול קצוץ

    2 כפות שמן זית

    2 שיני שום כתושות

    1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

    100 גרם רסק עגבניות

    1 כפית פפריקה מתוקה

    קורט פפריקה חריפה

    1 כפית סוכר

    מלח, פלפל

    1 כף פטרוזיליה קצוצה

     

    למלית:

    2 כוסות עדשים מבושלות (כ-200 גרם עדשים יבשות, או כ-500 גרם מוקפאות, מבושלות)

    1/2 כוס אורז (פרסי או הודי)

    2 כפות שמן זית

    1/2 כפית מלח

    1 כפית בהרט

    קורט פלפל שחור

    קורט פפריקה חריפה

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    50 גרם צנוברים או שקדים משובבים, קלויים קלות

     

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים את הפלפלים, מסירים את הראשים ומסלקים מתוכם את הגרעינים. שומרים על הראשים בצמוד לכל פלפל.
    2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב (המתאים להכיל את כל הפלפלים בעמידה, בשכבה אחת) ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך כדי בחישה.
    3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, 1 כוס מים ואת כל יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה כ-10 דקות.
    4. מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית, ומוסיפים להם 2 כפות מהרוטב שעל האש. ממלאים את הפלפלים בתערובת כדי 2/3 מנפחם, מכסים כל פלפל בראש שהוסר ומעמידים אותם בצפיפות בתוך הרוטב שבסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)


    לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    צהוב. פלפל ממולא בגבינה
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    לחמניות לחמניות מתוקות שמרים אפייה רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים