שתף קטע נבחר

 

אירלנד: התגלה קבר אחים של 800 תינוקות

פרק נוסף בעבר האפל של אירלנד: מאות גופות של ילדים ותינוקות, שמתו מהזנחה בשנים 1961-1925, התגלו בתוך בור ספיגה בבית מחסה שניהלה הכנסייה הקתולית. הילדים - של אמהות לא נשואות "שסטו מדרך הישר"

העבר האפל ממשיך לרדוף את המדינה הקתולית: אירלנד שוקלת לפתוח בחקירה פלילית אחרי שבמדינה התגלה קבר אחים של 800 ילדים ותינוקות שמתו בשנים 1961-1925. המקום שבו נמצא הקבר נוהל בעבר על ידי הכנסייה הקתולית.

 

עוד חדשות בעולם :

מסע ירי נדיר בקנדה: צעיר רצח 3 שוטרים

אב שכול: "שחרור בו ברגדאל - בושה"

המוחים בתאילנד מעתיקים מ"משחקי הרעב"

צפו במבוכה: החתן והכלה נפלו למים

 

הכנסייה הקתולית, בעבר גוף רב עוצמה באירלנד, הוכתה בשנים האחרונות על ידי שורה של שערוריות, בהן התעללות מינית והזנחת ילדים. בממשלה האירית חוששים שחקירה שביצעה היסטוריונית מקומית במחוז גאלווי תחשוף פרק אפל נוסף בהיסטוריה של המדינה. 

 

הכניסה לאתר שבו נמצא קבר האחים בעיירה טואם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכניסה לאתר שבו נמצא קבר האחים בעיירה טואם(צילום: רויטרס)
ההיסטוריונית קתרין קורלס סיפרה כי הגופות נמצאו בעיירה טואם בתוך בור ספיגה, במקום ששימש בעבר בית מחסה בהנהלת מסדר "בון סקור" (Bon Secours). היא הוסיפה כי מרשומות הציבור עולה ש-796 ילדים מתו בבית היתומים לפני שנסגר לפני 50 שנה, בין היתר מהזנחה. בראיון לערוץ הטלוויזיה RTE היא סיפרה שכמה מהילדים המתים היו בני לא יותר משלושה חודשים.

 

רוצים חקירה: "לא דאגו לילדים שלנו"

שר הילדים צ'רלי פלנגאן אמר אתמול (יום ד') שהממשלה שוקלת לפתוח בחקירת "הפרטים המחרידים" שעולים מסידורי הקבורה של ילדים מתים במוסדות ששיכנו נשים הרות לא נשואות.

 

"רבים מהגילויים מטרידים מאוד ומהווים תזכורת מזעזעת לעבר האפל של אירלנד, זמן שבו לא דאגו לילדים שלנו כפי שהיו צריכים לעשות", אמר פלנגאן.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הכנסייה הקתולית ניהלה את רוב השירותים החברתיים של אירלנד במאה העשרים, בהם בתים לאמהות ותינוקות שבהם גרו נשים הרות לא נשואות וקורבנות אונס. נשים אלה נשלחו לבתים אלה כדי ללדת את ילדיהן, הרחק מעין הציבור.

 

הלא נשואות שהכתימו את התדמית האירית

אמהות לא נשואות וילדיהן נתפשו ככתם על תדמיתה של אירלנד כמדינה אדוקה וקתולית. הם גם גרמו מבוכה רבה לכמה מהאבות, בהם כמה דמויות רבות השפעה במדינה כמו כמרים, אנשים עשירים וגברים נשואים. כמו במקרה של "בתי המחסה מגדלנה", ששימשו בתים עבור נשים "שסטו מדרך הישר", גם הבתים לאמהות לא נשואות וילדיהן, נוהלו על ידי נזירות קתוליות, קיבלו תמיכה כספית מהמדינה והוגדרו באופן רשמי כבתי אימוץ.

 

הריון לא מתוכנן ואימוץ בכפייה. השחקנים ג'ודי דנץ וסטיב קוגן בסרט "פילומנה" ()
הריון לא מתוכנן ואימוץ בכפייה. השחקנים ג'ודי דנץ וסטיב קוגן בסרט "פילומנה"

הטיפול בנשים בבתי המחסה באירלנד עלה לכותרות בעקבות סרט הקולנוע שהיה מועמד לאוסקר "פילומנה". הסרט מספר את סיפורה האמיתי של פילומנה, צעירה אירית שנשלחה למנזר על ידי אביה אחרי שנכנסה להריון לא מתוכנן. בנה נלקח ממנה על ידי הנזירות ונמכר לזוג אמריקני.

 

"הברית לזכויות אימוץ", ארגון שמנהל קמפיין למען השגת גישה גדולה יותר לרישומי אימוץ באירלנד, מסרה שייתכן שקברי אחים נוספים נמצאים בבתים במדינה. "חייבת להיות חקירה ממלכתית. היא חייבת להתנהל בכל הבתים לאמהות וילדים, כל אלה שעל פי המפה מצוין שיש בהם קברי ילדים", אמרה מייסדת הארגון סוזן לוהאן.

 

ההיסטוריונית קורלס פרסמה בפייסבוק תמצית של המחקר שלה. לדבריה, נשים שילדו בבית המחסה במערב אירלנד סיפרו לה על צירים ארוכים שנאלצו לשאת ללא השגחה, ושרופא בדק אותן פעם אחת בלבד לאחר שנרשמו לבית. לפי קורלס, התינוקות שנקברו בקבר האחים לא הוטמנו בארון קבורה ולא בנו להם כל מצבה. "העצמות שלהם עדיין שם", סיפרה ההיסטוריונית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כאן נקברו הילדים. העיירה טואם
צילום: רויטרס
מומלצים