שתף קטע נבחר

הכול פוליטי: מי שונאת את מי במונדיאל?

אם גם אתם חושבים שלכדורגל צריך לבוא משנאה, הסקר הזה הוא בשבילכם: הרוסים נגד אובמה, בארגנטינה זוכרים לאנגליה את פוקלנד, בצרפת רוצים שהמהגרים יתבאסו וכולם מייחלים לתבוסה איראנית. מה לעזאזל יש לגרמנים נגד הונדורס ולמה ארה"ב רוצה שארה"ב תפסיד? סקר השנאה הגדול

זה קורה בתחילת כל מונדיאל: קשקושים על חגיגה עולמית, אהבת אדם, הספורט שמחבר בין תרבויות ושאר קלישאות בלי כיסוי על "המשחק שכולנו אוהבים כל-כך לאהוב". עכשיו תשכחו מזה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

בחמישי בלילה עוד נתפעל מהברזילאים והקרואטים שילהטטו זה מול זה במשחק הפתיחה, ביום שישי נפצח גרעינים מול ספרד והולנד שובות הלב, אבל כמו שקורה בכל ארבע שנים, עד לסוף השבוע או לכל המאוחר אמצע השבוע הבא, אווירת השלום והאחווה תפנה את מקומה למטרה שלשמה התכנסנו באמת - הפגנת עליונות, רמיסת אויבים והרבה הרבה שמחה לאיד.


מי שונא את מי במונדיאל?

לכישלון של מי מייחלים האוהדים יותר מכול?

מדינה

הכי שנואה שנייה הכי שנואה
ארגנטינה אנגליה ברזיל
אוסטרליה

ארה"ב

איראן
ברזיל ארגנטינה ברזיל
צ'ילה ארגנטינה ארה"ב
קולומביה ארגנטינה ארה"ב
קוסטה ריקה מכסיקו ארגנטינה
אנגליה רוסיה גרמניה
צרפת אלג'יריה צרפת
גרמניה איראן הונדורס
יוון גרמניה ארה"ב
איטליה ארה"ב איראן
יפן דרום קוריאה יפן
מכסיקו ארה"ב איראן
הולנד איראן גרמניה
פורטוגל צרפת גרמניה
רוסיה ארה"ב רוסיה
דרום קוריאה יפן דרום קוריאה
ספרד איראן גרמניה

ארה"ב

ארה"ב רוסיה

 

לא, אלה לא רק אנחנו הישראלים, זה קורה בכל העולם. פעם אהבו לשנוא את גרמניה ולאהוב את ברזיל, ובאירופה מחנות האוהדים התחלקו פחות או יותר לפי השאלה "מה הסבא של השוער עשה בשואה?". מאז, קווי המתאר של השנאה השתנו מעט, וסקר שהובא היום (ה') ב"ניו-יורק טיימס" משרטט את השנאות והיריבויות הכי עדכניות בין המשתתפות במונדיאל 2014.

 

הסקר של מכון הסקרים YouGov מספק הצצה מרתקת לאופן שבו הגיאופוליטיקה מגיעה למגרשים בברזיל. אם יריבויות מסוימות כמו אלה בין ברזיל לארגנטינה או בין פורטוגל לצרפת אפשר עוד להסביר ביריבויות ספורטיביות, שנאות אחרות - אין ספק - נושאות אופי הרבה פחות ספורטיבי והרבה יותר פוליטי וכלכלי.

 

איראן וארה"ב הכי שנואות

לפי הנתונים בסקר, ארגנטינה, ארה"ב ואיראן הן הנבחרות שהאוהדים מייחלים יותר מכול לכישלונן. ארה"ב נבחרה לנבחרת השנואה ביותר ב-5 מ-19 המדינות שנסקרו ולשנייה הכי שנואה בעוד שלוש; איראן נבחרה לשנואה ביותר בשלוש מדינות ולשנייה הכי שנואה בעוד שלוש; וארגנטינה היא השנואה ביותר בשלוש מדינות והשנייה הכי שנואה בעוד אחת.

 

בארגנטינה הנבחרת השנואה ביותר היא אנגליה (19% מהנסקרים), סביר להניח שבשל המחלוקת על איי פוקלנד, בנוסף ליריבות הספורטיבית ארוכת השנים בין נבחרות הכדורגל של שתי המדינות. השנייה הכי שנואה היא ברזיל (13%), השכנה מצפון, שנחשבת ליריבה הספורטיבית הגדולה ביותר של הארגנטינאים. זה עובד גם בכיוון ההפוך: בברזיל ארגנטינה היא הנבחרת שמייחלים לכשלונה יותר מכול (34%), אבל ההפתעה הגדולה היא הנבחרת שנמצאת במקום השני בדירוג זה - ברזיל עצמה. ככל הנראה ההסבר לכך הוא המחאה החברתית בברזיל על אירוח המונדיאל, שבו הושקעו מיליארדי דולרים שיכלו לסייע לעניים.

נבחרת ברזיל במשחק מול סרביה. הברזילאים גם נגד עצמם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נבחרת ברזיל במשחק מול סרביה. הברזילאים גם נגד עצמם(צילום: רויטרס)

בצ'ילה רוצים לראות כישלון של ארגנטינה (20%) וארה"ב (11%), ושתי הנבחרות האלה הן השנואות ביותר גם בקולומביה. שכנות טובה היא לא מה שמחפשים גם במרכז אמריקה - בקוסטה ריקה הרוב (37%) מייחלים לכישלון של מכסיקו. באנגליה אם פעם גרמניה הייתה היריבה השנואה ביותר, כעת לאנגלים יש שנוא-נפש חדש, ולדימיר פוטין: נבחרת רוסיה קיבלה את שיעור הקולות הגבוה ביותר (5%) בקרב האנגלים בשאלה "לכישלון של איזו נבחרת אתה מחכה יותר מכול?". הגרמנים מיד אחרי רוסיה, עם 4%.

 

בצרפת ישמחו יותר מכול לראות כשלון של אלג'יריה (7%), סמל אולי לתחושות הקשות נגד המהגרים המוסלמים הרבים מצפון-אפריקה שחיים בצרפת. הנבחרת האלג'יראית ממש לא צפויה למלא תפקיד חשוב במיוחד במונדיאל, ואם לא תסיים אחרונה בבית המוקדם שלה תהיה זו הפתעה, כך שעצם ההתמקדות של הצרפתים בה מעידה כנראה על רגשות שליליים במיוחד. אגב, הכוכב הצרפתי הגדול שהביא את הזכייה במונדיאל ב-1998, זינאדין זידאן, היה ממוצא אלג'יראי, מה שלא מרכך כנראה את התחושות כלפי הצפון-אפריקנים.

נבחרת איראן. זה לא אתם, זה האייתוללות (צילום: AP) (צילום: AP)
נבחרת איראן. זה לא אתם, זה האייתוללות(צילום: AP)
 

בגרמניה, אחת ממובילות המשא ומתן על תוכנית הגרעין של איראן, הנבחרת השנואה ביותר היא זו של האיראנים (15%). גרמניה עצמה היא הנבחרת הכי שנואה ביוון (10%) יחד עם ארה"ב (שיעור דומה). אין זה מפתיע: ביוון יש רגשות לאומניים קשים נגד גרמניה והקנצלרית שלה, אנגלה מרקל. גרמניה היא התורמת הגדולה ביותר לחבילת החילוץ לכלכלת יוון שקרסה בשנים האחרונות, אולם כדי לקבל את חבילת הסיוע אולצה יוון על-ידי הגרמנים לבצע קיצוצים כואבים שפגעו קשות באיכות החיים של היווני הפשוט.

 

מלחמה קרה על הדשא

באיטליה, מדינה דרום-אירופית שבה יש מחנה שמאל פעיל המתנגד לקפיטליזם ולערכים שמייצגת ארה"ב, האמריקנים הם נבחרת השנואה ביותר (7%), ואחריהם איראן (6%). ביפן הרוב המוחץ (40%) רוצים לראות כישלון מהדהד של השכנה והיריבה הספורטיבית הגדולה דרום-קוריאה, שאיתה ארחו יחד את המונדיאל של 2002. זה בסדר: רוב של 38% מהדרום-קוריאנים רוצים גם הם כישלון יפני.

 

במכסיקו הרוב (16%) ישמחו לשמוע על כישלון של השכנה העשירה מהצפון, ארה"ב, אבל גם לשם הגיעה השמועה האנטי-איראנית,

והנבחרת מטהרן ניצבת במקום השני ברשימת השנואות של המכסיקנים (7%).

 

על רקע המלחמה הקרה ההולכת ומתחדשת בין וושינגטון למוסקבה סביב המלחמה בסוריה, המשבר באוקראינה והסנקציות ההדדיות שהוא גרר, רוב הרוסים (19%) רוצים לראות כישלון אמריקני במונדיאל. בארה"ב ניצבת כמובן רוסיה בפסגה (5%), לצד נבחרת לא צפויה. מי? ארה"ב עצמה. למה האמריקנים כל כך רוצים להפסיד? להם הפתרונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מנהיג איראן חמינאי. בצמרת השנואים
צילום: AP
מומלצים