שתף קטע נבחר

העונש של אולגה לנסקי: פסילת השיא והשעייה לחצי שנה

האצנית הורשעה בפרשת בדיקת הסמים שנחשפה ב-ynet ספורט ומיררה בבכי. לנסקי שתערער על ההחלטה, מסרה את עדותה: "אמרתי לאמא שלי שאני לא רוצה לחיות, עשו ממני פושעת"

האצנית אולגה לנסקי הורשעה בפרשת בדיקת הסמים שנחשפה ב-ynet ספורט, כך הוחלט היום (ה') בדיון המשמעתי שנערך במשרדי הוועד האולימפי. שיאה נפסל והיא הושעתה עד סוף שנת 2014, זאת למרות שהתביעה ביקשה להשעותה לתקופה של שנתיים.

 

פרשת לנסקי - השתלשלות העניינים:

 

לנסקי הגיעה לדיון עם אמה אירנה ועם עורך דינה אייל יפה, שהצהיר בפתיחת דבריו כי האצנית כופרת בכתב האישום. האצנית שמיררה בבכי לאחר קבלת ההחלטה, תערער עליה. בכל מקרה, ייתכן כי החודש האחרון, בו לנסקי לא מתחרה, יקוזז מהעונש.

 

לנסקי מתייצבת לדיון עם אמא אירנה ועורך דינה אייל יפה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לנסקי מתייצבת לדיון עם אמא אירנה ועורך דינה אייל יפה(צילום: אורן אהרוני)

 

עוד לפני ההחלטה להרשיע את לנסקי, היא נתנה את גרסתה להשתלשלות העניינים: "גדלתי עם סבתא שטיפלה בי מגיל קטן, כי אמא הייתה באימונים ובתחרויות. בשבת, בשעה 10:30 שברתי את השיא, נשארתי עד 13:00 באצטדיון וב-13:30 צלצלה סימה (מהוועדה למניעת סימום בספורט - א.א) וביקשה לקבוע איתי בדיקה. קבענו לשעה 18:30, כאשר ב-16:30 צלצלתי אליה כדי לקבוע היכן לקיים את הבדיקה. ב-17:30 כבר יצאתי למקום אך צלצלו והודיעו שדוחים את הבדיקה בגלל איזשהו בלאגן".

 

לנסקי המשיכה: "בסביבות השעה 1 בלילה צלצלו אלינו ב'וויבר' ואמרו שסבתא חולה ולא מרגישה טוב. לאחר שקיבלנו טלפון שהיא במצב קריטי, ידענו שאם לא נבוא להציל אותה זה ייגמר טראגי. גדלתי איתה והיא יותר קרובה לי מאמא. יצאנו לשדה התעופה על מנת לחפש את הטיסה הראשונה לאוקראינה.

 

"ידענו שיש טיסות בלילה, העיקר להגיע לשם כמה שיותר מהר. רכשנו במשרד 'הדקה ה-90' בנתב"ג כרטיס בשעה 02:30 לפנות בוקר. אם סבתא שלי הייתה מתה חס וחלילה, מה הייתי אומרת לעצמי - שלא הייתי איתה ברגעים האחרונים?".

 

"קראתי את כל הכתבות עליי ולא רציתי לחזור לישראל". לנסקי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"קראתי את כל הכתבות עליי ולא רציתי לחזור לישראל". לנסקי(צילום: אורן אהרוני)

 

"עלינו לטיסה, כל הדרך הייתי בהלם. גם במטוס לא הרגשתי טוב ושמו לי מסכת חמצן. נחתנו בקייב ושם בתחנת רכבת חיפשנו כרטיסים ללבוב. הגענו לבית החולים אבל ב-20:00 הוא נסגר ולא נתנו לנו להיכנס לביקורים. חיפשנו איש אבטחה וביקשנו ממנו לבדוק עם רופא תורן אילו תרופות סבתא צריכה, ואז נתנו לו 200 דולר כדי שירכוש אותן לה. נסענו הביתה ויום למחרת הגענו לבית חולים".

 

לאחר מכן סיפרה לנסקי כיצד נחשפה לסערה התקשורתית שהתחוללה בישראל בעקבות טיסתה הפתאומית לאוקראינה: "ביום שלישי פתחתי את האינטרנט, קראתי את כל הכתבות עליי ואמרתי לאמא שלי שאני לא רוצה לחיות, שאני לא רוצה לחזור לארץ. בכיתי כל הלילה והרגשתי שעשו ממני פושעת. בבוקר כבר לא הרגשתי טוב והתאשפזתי. מצבה של סבתא עכשיו יותר טוב, היא הולכת ומדברת. השתחררתי ב-7.5 מבית החולים, חזרתי ואז נקבע לי שימוע. לא לקחתי שום חומר אסור לפני התחרות. מאז שחזרתי הפסדתי מספר תחרויות, כמו אליפות אירופה לקבוצות".

 

עו"ד נפתלי: "הייתה כאן התחמקות מהבדיקה"

עו"ד כרמל נפתלי שמייצג את הוועדה למניעת סימום בספורט, אמר: "העובדות הן שהנאשמת היתה צריכה להיבדק והסכימה להיבדק, ולא הגיע לפגישה. צריך לבחון אם הייתה לזה הצדקה למעשה שעשתה".

 

לנסקי בבית הדין לאחר ההחלטה הרשיעה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לנסקי בבית הדין לאחר ההחלטה הרשיעה(צילום: אורן אהרוני)

 

נפתלי המשיף: "לגבי סיפור הטיסה: מבלי להיות רופא, מצבה של הסבתא היה ידוע ולא הפריע לה להשתתף בתחרות. נניח שבאמת היה צריך לנסוע לסבתא, עדיין לא ברור מה הפריע לנאשמת לקבוע מועד אחר. בין השיחה לבין הנסיעה, היא הייתה יכולה לקבוע מועד אחר ואם פעלה בתום לב, יכלה לצלצל לסימה והיה אפשר לבדוק אותה בשדה התעופה. ההתנהגות מצביעה על חוסר נכונות לקיים את הבדיקה. לסיפור של מה שהיה באוקראינה, אין לו שום רלוונטיות, אך זה מלמד על הלכות רוחה של הנאשמת. היה כאן סיפור נפלא, הייתה כאן התחמקות מובהקת מהבדיקה, גם לאחר שהגיעה, היא לא עשתה את המאמצים".

 

עו"ד יפה שמיצג את לנסקי הגיב: "הפיקפוק בסיפור הוא הזוי. בחקירה שהיא עברה הרגשתי כמו סרט טורקי. לוועדה יש בעיה, אין לה הרבה עבודה, אין הרבה כסף והיא כשלה כאן ורוצה להפוך את לנסקי לקורבן. בתקציב הזעום שלה, הוועדה לא היתה בתחרות ודאגה לעשות משפט שדה. כאשר נקבעה הבדיקה ב-18:30, אי אפשר לטעון שהיא לא רצתה להיבדק, מי שטוען את זה הוא מנותק מהמציאות. אם היא רצתה להתחמק, היתה דואגת כבר בשבת לא לתאם בדיקה. בזמן אמת היא הסכימה".

 

יפה המשיך: "היא הייתה בדרך לבדיקה, ואז אמרו לה מהוועדהשיש תקלה. הוועדה נכשלה שלא הייתה במקום. כל הצוות של הבדיקה לא הצליח ב-18:30, אז היא יכלה לתאם את זה ב-04:00 לפנות בוקר?. הזילזול של הסיפור באוקראינה לא מכובד. היא גדלה אצלה עד גיל 6 ואם אני הייתי שומע דבר כזה, גם אני הייתי עוזב הכול".

 

תערער על העונש. לנסקי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
תערער על העונש. לנסקי(צילום: אורן אהרוני)

 

השיא שנשבר ונפסל

כזכור, בחודש אפריל ניפצה לנסקי את שיאה האלמותי של אסתר רוט שחמורוב בריצה ל-100 מטרים, שנקבע אי שם באולימפיאדת מינכן. לנסקי קבעה תוצאה של 11.42 שניות במהלך אליפות מכבי ע"ש אידלסון, וקיזזה 3 מאיות מהתוצאה של שחמורוב, שהחזיקה בשיא במשך 42 שנה.

 

לאחר התחרות הביעה לנסקי את הסכמתה להגיע לבדיקת סמים שנקבעה למחרת ב-8 בבוקר, אלא שבשעות הלילה, כפי שנחשף בלעדית ב-ynet ספורט, הודיעה האצנית לאיגוד האתלטיקה ב-SMS כי בשל מצבה הרפואי סבתה - היא טסה לאוקראינה על מנת לשהות לצדה. למרות שהאצנית הייתה אמורה בין היתר להופיע בתוכנית טלוויזיה, היא המריאה לאוקראינה, ולפיכך לא התייצבה לבדיקת הסמים שנקבעה לה.

 

לאחר מספר ימים יצרה לנסקי קשר עם יו"ר אגודתה, צביקה קורן, וסיפרה לו כי היא אושפזה בבית החולים בלבוב שבאוקראינה בשל התמוטטות עצבים ודלקת בדרכי השתן. לישראל היא שבה כשלושה שבועות לאחר פרוץ הפרשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אולגה לנסקי, היום
צילום: אורן אהרוני
מומלצים