מעסיקים חרדים או ערבים? קבלו סבסוד
לראשונה - מלונאים שמעסיקים חרדים, ערבים, בעלי מוגבלויות והורים יחידים, יוכלו לקבל מימון של עד 27.5% מעלות שכר העובדים. זאת במסגרת הקצאה של 50 מיליון שקל ממרכז ההשקעות במשרד הכלכלה, לעידוד קליטת אוכלוסיות בעלות שיעור השתתפות נמוך בשוק העבודה
מרכז השקעות במשרד הכלכלה הודיע היום (ג') על הקצאת 50 מיליון שקל לעידוד מעסיקים לקלוט עובדים, ששיעור השתתפותם בשוק העבודה נמוך: ערבים, חרדים, אנשים עם מוגבלות או הורים יחידים. הכסף ישמש למימון חלק משכר העובדים, כאשר לראשונה תיתן אפשרות זו גם למעסיקים מענף המלונאות.
- העדפה מתקנת: קידום חרדים בשירות הציבורי
- ח"כים הזהירו: שילוב חרדים בעבודה ייפגע
- 5 שקלים לשעה: אפליית נשים ערביות בעבודה
על פי הודעת משרד הכלכלה, מעסיקים שהעסיקו השנה או מתכננים להעסיק עובדים ששיעור השתתפותם בשוק העבודה נמוך - יוכלו לקבל מימון בשיעור של עד 27.5% מעלות שכר העובדים.
מנהל מרכז השקעות, נחום איצקוביץ', מסר כי "מדובר בתוכנית חשובה הנותנת ביטוי הולם לסדר העדיפויות של משרד הכלכלה בכל הקשור לשילוב וקידום אוכלוסיות מוחלשות. ההקצאה התקציבית לתוכנית השנה, העומדת על סך של 50 מיליון שקל, תאפשר לשלב בשוק התעסוקה באופן מלא מועסקים נוספים".
"ישראל נמצאת בצומת דרכים – מצד אחד שיעור האבטלה מאוד נמוך, ומצד שני שיעור ההשתתפות נמוך יחסית של גברים חרדים, נשים ערביות ואנשים עם מוגבלויות", מסר שר הכלכלה, נפתלי בנט. "מסלול הסיוע יסייע למעסיקים לקלוט עובדים אלו. מדובר בעובדים טובים, וככל שנראה יותר מהם בשוק העבודה, תפתח הדלת עבור עובדים נוספים מאוכלוסיות אלו".
פתרון למחסור בעובדים במלונות?
במסגרת זו הוחלט לראשונה לאפשר גם למעסיקים בתחום המלונאות להגיש בקשות למסלול. במשרד הכלכלה מציינים כי ההחלטה נועדה גם במטרה להרחיב את היצע המשרות בהן יוכלו להשתלב אוכלוסיות אלו כך ששיעורי התעסוקה שלהן יגדלו, וגם כדי לסייע בפתרון המחסור בעובדים בתחום המלונאות.
ממשרד התיירות נמסר, כי מתחילת השנה חלה עלייה של 17% בשיעור כניסות התיירים - בהשוואה לתקופות המקבילות בשנתיים האחרונות, דבר שהביא למחסור בכוח אדם במלונות. על פי נתוני התאחדות המלונות, במלונאות מועסקים כיום כ-35,000 עובדים המשפיעים על כ-200,000 עובדים בתעשיית התיירות, רובם ישראלים ובפריפריה.
בתוך כך, נשים מהוות כ-50% מכוח האדם במלונות, חיילים משוחררים - כ-20% ובני מיעוטים - כ-30%. השכר החודשי הממוצע בענף עומד על כ-6,900 שקל, כאשר לטענת המתואנים הוא גבוה מהשכר הממוצע ברוב אזורי הפריפריה.
שר התיירות, עוזי לנדאו, מסר כי "ענף התיירות המגוון מאפשר לרבים להשתלב במעגל התעסוקה, הן באתרי התיירות והן בעסקים הקטנים הקמים סביבם. בשונה מתעשיות אחרות, מיקומה של התיירות בפריפריה, מעודדת רבים להשתלב במעגל התעסוקה וכך, הפירות הכלכליים מגיעים לקבוצה גדולה יותר של תושבים, בעיקר מהשכבות הפחות מבוססות".
מעוניינים להגיש בקשה לקבלת המימון? המסלול פתוח למעסיקים בכל רחבי הארץ, ובלבד שלפחות 90% מהעובדים בעסק מעבר למשרות הבסיס, הן מאוכלוסיות ששיעור השתתפותן בתעסוקה נמוך. כדי להגיש בקשה, יש להוריד מאתר משרד הכלכלה טופס בקשה ראשונית ולשלוח לכתובת yazamim@inbal.co.il לשם קבלת פרטי התחברות למערכת המקוונת ומילוי "הבקשה המורחבת". לפרטים נוספים לחצו כאן .