שתף קטע נבחר

זו אישה? זה רובוט? זו מדריכה במוזיאון

הן נראות אנושיות לחלוטין, הן מסוגלות להזיז את הראש, הגבות והשפתיים לפי קצב הדיבור. מומחה יפני ייצר רובוטיות שיכולות להקריא חדשות במגוון קולות ולתקשר עם מבקרים במוזיאון. ולא, לא אכפת לו שהן מפחידות

המדריכות החדשות במוזיאון טוקיו נראות כמעט אנושיות והן מדברות כמעט כמו נשים אמיתיות. רק כמעט. הירושי אישיגורו, מומחה יפני לרובוטיקה, העניק היום (יום ג') הצצה לרובוטיות, קודומורואיד ואוטונרואיד, שיוצגו במוזיאון ויתקשרו עם המבקרים בו. אישיגורו טוען כי הן יהיו שימושיות בחקר האינטראקציות של בני אדם עם רובוטים וכן בחקר ההבדל שבין האדם למכונה.

 

עוד חדשות בעולם :

המדינה הטובה בעולם: אירלנד מס' 1. ואנחנו?

האזנות הסתר: זיכוי לעורכת, יועץ רה"מ אשם

מחאה: דקת דומייה למען עיתונאי אל-ג'זירה

 

  

אישיגורו (משמאל) עם מנהל המוזיאון והרובוטיות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אישיגורו (משמאל) עם מנהל המוזיאון והרובוטיות(צילום: EPA)
"יצירת אנדרואידים מטרתה לחקור מהי המשמעות בלהיות אדם", אמר לעיתונאים אישיגורו, פרופ' מאוניברסיטת אוסקה, "חקר השאלות - מהו רגש? מהי מודעות? מהי חשיבה?".

 

במהלך ההדמייה המכונות, שעובדות על שלט רחוק, הזיזו את שפתותיהן הוורודות בסנכרון עם הקול שהוקלט מראש, הזיזו את גבותיהן, מצמצו והניעו את ראשן מצד לצד. הן אינן מסוגלות ללכת, אך הן מסוגלות להזיז את ידיהן. הקודומורואיד מסוגלת להקריא את החדשות מבלי לטעות כמעט בלשונה.

 

הרובוט, המעוצב אומנם במראה נשי, ניתן לשימוש במגוון רחב של קולות, בהם גם קול גברי עמוק למשך דקה ולאחריה קול נשי גבוה. לפי אישיגורו, הדיבור חייב להינתן בצורת טקסט כדי שיוכלו להגות אותו באופן מושלם.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
אולם היו כמה שיבושים. פעמים ספורות השפתיים שלהן לא זזו בכלל אף שהרובוטיות דיברו. במקרה אחר הרובוטית נותרה שותקת כשהורו לה להציג את עצמה. אך השיבושים הללו שכיחים בקרב רובוטים בשל המורכבות האלקטרונית הרגישה שלהם.

לשתי הרובוטיות, שגודלן כגודל אנושי, עור מסיליקון ושרירים מלאכותיים. הן יוצגו במוזיאון

טוקיו למדעים ולחדשנות החל ממחר ויאפשרו לציבור לתקשר עמן.

 

אישיגורו מודה כי יפן אומנם עומדת בראש פיתוח הרובוטיקה האנושית בעולם, היא אינה מצטיינת בפיתוח רובוטים למטרות צבאיות כמו ארה"ב. אישיגורו, המפתח רובוטים זה 20 שנה, מתמקד ביצירת רובוטים הדומים מאוד לחווייה האנושית. הוא דוחה את הטענות של מומחים אחרים לרובוטיקה שרואים ביצירת רובוטים הדומים לבני אדם חסרת תועלת ואפילו מפחידה קצת. אישיגורו אף מתכוון להנגיש את הרובוטים לקהל הרחב. "רובוטים יהפכו לנגישים כלכלית - ממש כמו לפטופים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים