שתף קטע נבחר
 

הארוחה הטעימה ביום: מכינים ארוחת בוקר עם הילדים

שבת בבוקר, כשכל המשפחה בבית, הוא זמן אידאלי לקום מאוחר, להתארגן בעצלתיים ולהכין ארוחה לתפארת עם הילדים. 5 מתכונים שמכינים עם קטנטנים: ממרח שוקולד-אגוזים, פנקייק בריא, דייסת קוואקר וגם ארוחת טורטייה

ארוחת הבוקר אולי לא זכתה לקמפיין גדול ומתוקשר, אבל כשאוכלים אותה עם האנשים הכי אהובים מדובר בפתיחה מצוינת ליום שבדרך.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

ימי הקיץ מביאים איתם בקרי חופש לילדים וגם לחלק מההורים. בימים כאלו או בשבת בבוקר, כשכל המשפחה בבית, אפשר לבשל ארוחה לתפארת. לקום מאוחר, להתארגן בעצלתיים ולהכין ארוחת בוקר ביחד עם הילדים, שמהווים שותפים פעילים בהכנה.

 

כל המתכונים שיוצעו כאן קלים מאוד לאופן ההכנה, בריאים במידת האפשר ובכולם ניתן לשתף את הילדים בהתאם לגילם וליכולתם, מערבוב הבלילה של הפנקייקים ועד הרכבת מאפה הטורטייה.

 

אפשר להכין גם ביחד. ילדים מבשלים (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
אפשר להכין גם ביחד. ילדים מבשלים(צילום: דודו אזולאי)

 

פנקייק - הגרסה הבריאה

מתכון שקל במיוחד לעשות גם עם קטנטנים ושאפשר לשתפם בכל שלבי ההכנה. אצלנו בבית, במשך תקופה ארוכה, פנקייקים היו ארוחת הבוקר הבלעדית בשבת בבוקר. אבל בשלב מסוים, הבנתי שהשילוב של קמח, סוכר ושמן הוא אמנם טעים להפליא, אבל לא פתיח בריא ליום חדש.

 

כך הוחלפו כל הרכיבים בהדרגה במרכיבים בריאים יותר, כשלמרבה השמחה הטעם לא השתנה באופן משמעותי.

ועוד משהו: אומרים ששני הפנקייק הראשונים לא יוצאים מוצלחים, אבל מניסיוני, אם מחכים עד שהשמן שבמחבת ירתח (אפשר לדעת שהוא רותח אם טיפת מים ששופכים למחבת מתחילה לבעבע), גם הפנקייק הראשון יהיה מוצלח.

 

המרכיבים:

1 כוס קמח מחיטה מלאה או 1 כוס קמח כוסמין מלא

2 כפות סוכר דמררה או סוכר קנים

2 ביצים

1 כוס חלב - מומלץ עיזים, כשגם חלב אורז או חלב שקדים יתקבלו בברכה

1 כף שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

1 כפית שמן קוקוס לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה קמח מלא וסוכר. בקערה נפרדת טורפים ביצים. מוסיפים חלב שמן קוקוס ותמצית וניל ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הקמח ומערבבים ביחד רק עד שהבלילה חלקה ואין בה גושים ולא יותר מדי.
  2. מחממים במחבת קטנה שמן שמן קוקוס. מפזרים על כל שטח המחבת וכשהשמן רותח (ולא לפני כן) יוצקים מהבלילה למחבת בעזרת מצקת קטנה. כשמופיעות בועות על הפנקייק, הופכים אותו בעזרת מרית, מטגנים לכמה שניות עד שגם הצד השני מזהיב ומניחים על צלחת הגשה. מגישים עם סירופ מייפל, ריבות פרי או ממרח אגוזי לוז וקקאו (ר' מתכון).

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

ממרח אגוזי לוז וקקאו

פנקייק שמרוח בשכבה עבה של נוטלה הוא אחד הדברים הטעימים ביותר שיש. באינטרנט יש אינספור גרסאות לממרחי שוקולד-אגוזים ביתיים. חלקם נשארים נאמנים למקור וכוללים תועפות סוכר, אחרים מציעים גרסאות בריאות לממרח האהוב, שעם כל הרצון הטוב, לא ניחן בערכים תזונתיים מזהירים.

 

אחרי כמה משחקים וניסיונות הגעתי לתוצאה הטעימה הזו, אלטרנטיבה שמצד היא לא לגמרי ממרח אגוזים-שוקולד, לא בטעם ולא במרקם ומצד שני – בריאה יחסית למקור, קלה מאד להכנה ומתלבשת בול על פנקייקים.

 

ועוד משהו: התערובת נשמרת לשבוע בערך במקרר. מכיוון שיש לה נטייה להתקשות, כדאי להוציא אותה מהמקרר זמן קצר לפני השימוש.

 

המרכיבים:

1 כוס אגוזי לוז (כ-120 גרם)

3 כפות אבקת קקאו לא ממותקת

3 כפות אבקת סוכר

3 כפות סילאן

1 כף שקדיה

1 כף וחצי שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:
  1. מפזרים את אגוזי הלוז על נייר אפייה בתבנית התנור וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהקליפה נפרדת.
  2. מפזרים את האגוזים על מגבת ומגלגלים עד שהקליפה נפרדת.
  3. מעבדים את האגוזים הקלופים במעבד מזון עד לקבלת מרקם עיסתי ומוסיפים טת שאר המרכיבים.
  4. מעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים. שומרים במקרר.

 

 (צילום: shutetrstock) (צילום: shutetrstock)
(צילום: shutetrstock)

 

ארוחת טורטייה

פתרון מצוין שמשמש אצלנו כארוחת ערב מהירה ויכול לשמש באותה מידה גם כארוחת בוקר. הילדים יכולים לעזור בהכנתה ואף להכין את רובה המכריע לגמרי לבד.

 

המרכיבים ל-4 מנות (ניתן להגדיל או להקטין כמויות לפי מספר הסועדים):

4 טורטיות קטנות (רצוי מקמח מלא)

200 גרם גבינת עיזים (סנט מור או פרומעז), פרוסה לעיגולים בינוניים

1 כוס עלי תרד קצוצים גס או קרועים ביד

4 ביצים

 

אופן ההכנה:
  1. מסדרים את הטורטיות בתבנית התנור על גבי נייר אפייה. מברישים כל טורטיה בשמן זית ומסדרים מעל עיגולי גבינת עיזים וקצת עלי תרד. מעל לכל שוברים ביצה.
  2. מכניסים בזהירות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-10 דקות ובהתאם לדרגת העשייה הרצויה של הביצה.

 

דייסת קוואקר

גם מי שמעולם לא נכנס למטבח יתקשה להיכשל עם המנה הכל כך פשוטה הזו, שמהווה תזכורת מרעננת לכך שדייסה היא ארוחה מהירה וקלה שמרבית הילדים מאד אוהבים.

 

המרכיבים ל-4 מנות (ניתן להגדיל או להקטין כמויות בהתאם למספר הסועדים):

2 כוסות שיבולת שועל דקה

4 כוסות חלב – מומלץ עיזים, חלב אורז או חלב שקדים

4 כפית דבש, סילאן או מייפל

1/2 כפית קינמון

 

להגשה (לא חובה):

פירות טריים חתוכים לקוביות (תפוחים, בננות או כל פרי שאוהבים) ו/או פירות יבשים ואגוזים

 

אופן ההכנה:
  1. יוצקים לסיר חלב ושיבולת שועל ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש תוך ערבוב מתמיד עד להסמכת התערובת.
  2. מורידים מהאש ומניחים להתקרר למספר דקות בטמפרטורת החדר.
  3. הגשה: מוסיפים דבש וקינמון, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה אישיות. מגישים כך או כשמעל פירות טריים ויבשים וכן אגוזים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים