שתף קטע נבחר

"אני כמו F-15": מי אתה, עו"ד רונאל פישר

חשיפתו כעיתונאי את פרשת הסיליקון בחלב של "תנובה", חציית הקו לזירה המשפטית שהובילה לייצוג מפורסמים דוגמת גאידמק, ההתבטאויות השנויות במחלוקת ("צריך לקרוא לאלון חסן - חסנובסקי") וההסתבכות האחרונה. הפרופיל של עו"ד רונאל פישר, שנעצר בחשד להעברת מידע סודי משוטרים

מההצלחה הגדולה בזירה העיתונאית ועד הנפילה כפרקליט בפרשה שמטלטלת את המשטרה: עו"ד רונאל פישר (47), יליד פתח תקווה וכיום תושב תל אביב, חשוד בהעברת מידע סודי מהמשטרה לנחקרים תמורת שוחד. פישר, נשוי למנהלת בית ספר ואב לילדים, הוא המייסד של משרד עורכי הדין "רונאל פישר ושות'" המתמחה בליטיגציה אזרחית ופלילית, נדל"ן ומשפט מסחרי. שותפתו למשרד היא עו"ד רות בלום-דוד, פרקליטת מחוז תל אביב (פלילי) לשעבר, שהצטרפה למשרד לאחר שפרשה מהפרקליטות. המשרד נחשב למצליח, עשה קפיצה בשנים האחרונות ומשך לא מעט לקוחות מעניינים.

 

ידו של פישר נגעה בתיקים מתוקשרים רבים. הוא מייצג את יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד אלון חסן, הוא ייצג את איש העסקים ארקדי גאידמק, את הסופר והעיתונאי יעקב העליון, את המטה של ח"כ עמיר פרץ, את הפסיכיאטר אילן רבינוביץ' ואת ארבעת "השוטרים הנוקמים". פישר גם הביא לזיכויו של אוהד דדון שהואשם בהריגת החייל איציק מור.

רצה לשדרג את מצבו. עו"ד רונאל פישר (צילום: יונתן בלום) (צילום: יונתן בלום)
רצה לשדרג את מצבו. עו"ד רונאל פישר(צילום: יונתן בלום)

 

במהלך עבודתו ייצג פישר גם לא מעט שוטרים, בהם ראש יאח"ה תת-ניצב אפרים ברכה וכן את פקד ברוך פרץ, שהורשע בהפקרת שוהה בלתי חוקי ובגרימת מותו ברשלנות. בנוסף מייצג

משרדו של עו"ד פישר עוד גופים מוכרים רבים.

 

פישר הגיע לעולם המשפט מתחום העיתונות, שם שימש כתחקירן וככתב, תחילה בעיתון חדשות ולאחר מכן במעריב. באותן שנים החל לרכוש קשרים במשטרה ובקרב עולם המשפט. בראיון ב-2007 סיפר פישר כי בעת שעבד בעיתונות גילה על עצמו תכונה מאוד מעניינת: "גיליתי שאני מדבר בשפת היעדים. אני לא עושה שום דבר סתם. אני כמו F-15. אני יודע בדיוק למה אני עושה כל דבר שאני עושה. כשאתה מונחה לייזר, הסיכויים שלך להיכשל הם מאוד נמוכים, כי אתה לא מבזבז זמן".

 

בשלב מסוים גילה פישר כי בעיתונות הוא לא ימצא "כסף גדול", ובשל כך בחר בתחום המשפטי כדי לשדרג את הכנסתו. הוא מצא בתחום חפיפה לכישורי התחקירנות שפיתח. כעיתונאי הוא חשף את פרשת הסיליקון בחלב העמיד של "תנובה", את האי-שימוש בתרומות דם של יוצאי אתיופיה, וכן את סיפורו של פרופסור אליעזר רחמילביץ', שסירב לטפל בחולת הסרטן דסי רבינוביץ'.

 

גם כשחצה את הקווים והפך לעורך דין, שמר פישר על קשרים ענפים בעולם התקשורת והמשיך להנחות תוכניות ולקחת חלק בתוכניות טלוויזיה שונות. פישר נוהג גם לפרסם מאמרים אקטואליים על אודות עניינים משפטים שעל סדר היום. הוא השתתף בתוכניות "המבקרים" בערוץ 8, סדרת התעודה "עשרת הדברות", "איך להצליח בשישה שיעורים", "פרופיל", "גברים בשחור", "האח הגדול", ובעת האחרונה בתוכנית "המיזם", שממנה נאלץ לפרוש בשל הסתבכותו בפרשה הנוכחית.

 

ארקדי גאידמק. הפך ללקוח חודשיים אחרי הראיון (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
ארקדי גאידמק. הפך ללקוח חודשיים אחרי הראיון(צילום: עופר עמרם)

פישר סיים בהצטיינות את לימודי המשפט, התמחה במשרד "וינרוט", ואחר כך עבר לעבוד במשרדו של אחיו הגדול גדעון פישר. לאחר כמה שנים עזב פישר את משרדו של אחיו בשל חילוקי דעות, שהובילו גם לקרע במישור האישי. הסכסוך האישי שהתגלע בין השניים קיבל ביטוי באחרונה. גדעון מייצג את ניצב מנשה ארביב, ואילו רונאל ייצג את תנ"צ אפרים ברכה בעתירה נגד מינויו, כשברקע כתב אישום אפשרי נגד הרב יאשיהו פינטו, שמבוסס על עדותו של ברכה.

 

פישר מוכר כאדם ישיר מאוד, בוטה, ערמומי וחריף, אחד שרחוק מעורכי הדין שהולכים בתלם. אנשים רבים מאוד אוהבים את קרבתו, ומעידים עליו כעל איש מעניין. עובדה זו קירבה אליו גם לא מעט חברים מתוך מערכת החוק. מנגד, לא מעט סולדים מסגנונו הבוטה. פישר נחשב לעורך דין הנלחם למען לקוחותיו וגם מציג עצמו ככזה, הוא נוהג לעשות כמעט הכול כדי להביא אותם לתוצאה המיוחלת, מה שהביא לו לא מעט לקוחות מרוצים.

 

"הכרעת השופט - מעשה מגונה" 

ב-2009 כינה פישר בפני התקשורת את הכרעת שופט בית משפט השלום בתל אביב, חנן אפרתי, שקבע כי לקוחו יעקב העליון ביצע בעילה אסורה של נערה בת 14 ומעשה מגונה באחותה בת ה-21, כ"מעשה המגונה היחיד בתיק הזה". פישר הורשע אז בבית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל אביב בפגיעה בכבוד המקצוע והתנהגות שאינה הולמת עורך דין, אך לא נענש.

 

במהלך עבודתו נמתחה עליו ביקורת נוקבת בשל העובדה שפחות מחודשיים אחריי שראיין את ארקדי גאידמק לתוכניתו הטלוויזיונית "גברים בשחור", הפך לפרקליטו של איש העסקים. בראיון עמו הכחיש פישר כי העסקתו נסגרה במסגרת הראיון, וטען להגנתו כי גאידמק בחר בו בשל כישוריו.

לפישר "פה גדול", שבא לידי ביטוי לא פעם בחשיפתו לתקשורת. בראיון שעסק סביב ייצוגו של אלון חסן, טען פישר כי חסן סומן על רקע עדתי. באותו ראיון ציין פישר כי "אחת הפעולות המשפטיות החשובות ביותר שעשינו היא שפנינו למשרד הפנים כדי לשנות את השם שלו לחסנובסקי... האם יש משמעות לעובדה שהוא בבון? ודאי. הם מנצלים את זה בצורה מכוערת, וזה לא מוסיף כבוד למי שמתנפל עליו".

 

פישר גם מעיד על עצמו כחובב דיג גדול. "זה התחום היחיד שבו אתה נלחם בלא נודע", אמר בהתייחסו לתחביב. הוא גם סיפר לא פעם על קרבתו לאלוהים, וסובל מגמגום בדיבור. על כך אמר באחד הראיונות עמו: "סבל, צער, כאב, יגון, מוות. אלה התחושות שלי לגבי הגמגום. התרומה היחידה של הגמגום לחיי, היא שהמוות לא מפחיד אותי, כי לחיות עם זה אי אפשר, אז מה שנותר זה למות עם זה".

 

"צמח להיות עורך דין עם סגנון מיוחד" 

הפרקליט הבכיר עו"ד אלי זהר, שמכיר את פישר שנים ארוכות עוד מימיו כעיתונאי, מספר על "איש יוצא דופן, אינטליגנט מאוד, בעל כישרונות ברוכים רבים ויכולות בכיוונים שונים". זהר מעיד כי פישר עשה את המעבר לעולם עריכת הדין בצורה מוצלחת: "הוא צמח להיות עורך דין בהחלט מעניין עם סגנון מיוחד, ואני מאחל לו שכל מה שבא עליו יעבור מהר ויתברר להיות טעות ואי הבנה".

אלון חסן. "האם יש משמעות לעובדה שהוא בבון?" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אלון חסן. "האם יש משמעות לעובדה שהוא בבון?"(צילום: מוטי קמחי)

פישר, כך מסבירים מקורבים לו, פיתח את מוניטין העיתונאי החוקר למקצוע עריכת הדין וכך פרץ את דרכו בעולם המשפט. אדם שמכיר אותו היטב מספר על אדם עם הרבה מאוד חברים, אדם ממגנט, מעניין ומתוך כך מקושר שנעים מאוד לשהות בחברתו, ושם הכול על השולחן. לדבריו, "הוא תמיד יאמר לך כל מה שהוא חושב, תרצה או לא, לכן או שאתה אוהב אותו או שאתה שונא אותו, הרוב אוהבים מאוד".

 

אותו מקורב מציין כי פישר רכש חברים מכל הסוגים, "בפוליטיקה, בעולם המשפט, במשטרה, אוהבים להיות איתו, הוא חבר אמיתי, שמשקיע בחברים. לעתים הוא גם מעט מתרברב, ואני חושב שהוא מכיר קצת פחות ממה שהוא מספר, לכן לא כל דבר שהוא אמר יכול להעיד על משהו פסול".

 

"הוא ממש לא אדם מושחת" 

המכר אמר עוד בהתייחסו לפרשה שבגינה נעצר פישר כי "אני לא ממש יודע מה ישנו בחומר הראיות ומה מוכח, אבל על פניו אני לא מאמין שיש בחשדות משהו ממשי. אם כך כל מי שהיה במשטרה או בפרקליטות חשוד, כי הוא נגיש לאותם אנשים, הרבה לשעברים משתמשים ברזומה שלהם כדי לקדם את

הקליקה הפרטית. אז הוא אמר ללקוחות 'יש לי חברים ככה וככה, ואני יכול לעשות ככה וככה', הלקוח עושה את החישוב אם לשים אצלו את הכסף אז יש לזה טעם לפגם? נגיד והוא אמר יש לי חברים ואני יכול לסגור תיק, זה אומר שזה נכון?"

 

לטענת מקורבו של פישר, כל קשירתו לקצינים בכירים תמוהה. לדבריו, "נאמר שהוא חבר של אותם קצינים, אז? הוא יכול לסגור תיקים במח"ש בעזרתם? הרי מח"ש בכלל במשרד המשפטים, אין קשר בין הדברים". לשיטתו של המכר, הרבה מהטענות נגד פישר נובעות מצרות עין: "הוא ממש לא אדם מושחת, לא רמאי, מקסימום קצת מגזים בקטנות ובחן. הדרך שלו הצליחה הרבה שנים, הוא שילב את החיבור שלו לתקשורת להעצמת המשרד שלו, הוא התקדם מהר, הביא את רות דוד, קיבל תיקים תקשורתיים וייתכן מאוד שזה הפריע לאנשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן פדידה
עו"ד רונאל פישר
צילום: רונן פדידה
מומלצים