שתף קטע נבחר

השתלת שיניים ביום אחד: 4 שיטות חדשות

השתלת שיניים הולכת ותופסת תאוצה בתחום טיפולי השיניים בשנים האחרונות. למה זה כדאי, למי זה מומלץ ואילו שיטת חדשות קיימות יעזרו לכם לטפל בשיניים שלכם במהירות וביעילות?

שתלים דנטליים הם אחת ההמצאות הגדולות ביותר ברפואת שיניים בשנים האחרונות. השתלים מהווים אופציה חדשנית ומועדפת לתותבות או גשרים מודבקים. כיום ניתן להשלים שיניים חסרות באמצעות שתלים דנטליים המעניקים מראה טבעי ויכולת תפקוד גבוהה ונוחה.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

טכנולוגיות וטכניקות השתלים המתקדמות בימינו, כגון AB guided service, הרמת סינוס על ידי בלון, ושיטת All on 4, הן רק חלק מהטכנולוגיות המתקדמות בתחום השתלים.

 

טכניקות אלו חוסכות לרוב סיבוכים וכאבים שלאחר הניתוח, כמו גם מקצרות ואף חוסכות במקרים רבים את זמן ההמתנה בין השתלת השתל להוספת המבנה והכתר או הגשר הקבוע. מהן הטכנולוגיות החדישות בהן משתמשים היום בניתוחי השתלים, וכיצד הן מועילות ותורמות למטופל.

 

עוד כתבות על בריאות השן

הקעקוע בשיניים שיציל את הבריאות שלכם

מה עדיף: שתל או לשמור על השן הטבעית?

בקרוב: טיפול לייזר בן 5 דק' ירפא שיניים

 

מהו שתל?

השתל הוא למעשה שורש מלאכותי, שאמור לשמש במקום שיניים חסרות. השתל נותן פתרון לכל אותם מטופלים שהלכו במשך שנים רבות עם תותבות או שיניים נשלפות, דבר שפוגע אסטטית ואינו מאפשר נוחות אופטימלית בפה.

 

השתלים מתאימים לכלל האוכלוסייה, החל מגיל 17 ומעלה. כמובן שבמצבים סיסטמתיים ואצל אנשים החולים במחלות כרוניות, ממתינים עם ניתוח השתלים עד לווידוא כי החולה במצב מאוזן. על השתל מורכב מבנה מיוחד עליו ניתן לבנות כתר או גשר או זמני ולאחר מכן בתום התהליך, כתר או גשר קבוע.

 

1. שיטת הגיידים לשתלים דנטליים

טכנולוגיית ה- AB guided service, אותה פיתחה חברת אייבי דנטל הישראלית, מאפשרת לרופא לתכנן מראש את השתל ולקבל למרפאתו ערכה מוכנה ליום ההשתלה.

 

הרופא מקבל את הגייד (Guide), שהנו סד כירורגי המותאם באופן מלא לפה המטופל, על פי נתוני ה- CT ומודפס במדפסת תלת ממד בתוך החברה.

 

בנוסף לגייד, הרופא מקבל ערכת מקדחים מותאמת למטופל הספציפי, וכן את ה- CT התלת ממדי. הגייד מולבש בתוך הפה של המטופל בעת הניתוח, כשמקומות הקידוח לשתלים כבר מסומנים בו, מחוררים כהכנה לכניסת המקדח ותחומים בעיגולי מתכת בצבעים שונים, על פי טבלת צבעים מקודדת שאף אותה מקבל הרופא.

 

ערכת המקדחים באורכים השונים שהוכנו מראש לניתוח על פי נתוני ה- CT , מסומנים באותם הצבעים של מקומות הקידוח בגייד.

 

הרופא מקבל את כל הערכה בשלמותה, ויכול לקדוח בזוויות מדויקות לתוך סימוני החורים. שיטת הגיידים מאפשרת לתכנן את מיקום השתלים מראש, וגם את השיקום על גבי השתלים, עוד לפני הניתוח עצמו.

 

בשיטת זו ניתן למקם שתלים בהם הרופא בוחר עם דחיסות טובה יותר, ואף לבצע שתלים בהטיה, כלומר בזווית, על מנת למקם את השתלים היכן שמרוכזת העצם.

 

הטכנולוגיה הזאת מאפשרת לבצע השתלה ללא חתכים וללא תפרים, מה שעוזר למנוע כאבים ומסייע במהירות תהליך ההחלמה. טכנולוגיה זו פועלת לטובת המטופל, מכיוון שהוא יכול לחזור לתפקוד מלא, מיד לאחר ההשתלה.

 

 (צילום: אתר אייבי דנטל)
(צילום: אתר אייבי דנטל)
  

 

2. שיטת All on 4

שיטת All on 4 הומצאה על ידי ד"ר פאולו מאלו, שהצליח לפתח פתרון להשתלת שתלים במקרים של מחזור בעצם בפה. השיטה מאפשרת השתלת 4 או 6 שתלים בלסת עם עצם קדמית טובה.

 

הרעיון הוא להשתמש בשתלים מוטים כדי להגיע לאזורים אשר בגישת ההשתלה הישנה הצריכו בניית עצם. הטכנולוגיה מאפשרת שימוש במספר שתלים קטן, ליתר דיוק 4 - לשיקום לסת שלמה.

 

השיטה טובה למקרים של חוסר עצם בפה, שנובע בשל הקרבה לסינוסים או לעצב המנדיבולרי. בשיטה זו ניתן לוותר על השתלות עצם במקרים שיש חוסר בעצם בפה, והטכנולוגיה מאפשרת שיקום מהיר וזול יותר.

 

השיקום בתהליך הזה מדי. בטכניקה זאת ניתן לבצע הכל באותו יום. את ההשתלה, התאמת והוספת המבנים והדבקת הגשר הזמני. המטופל יוצא מהשתלה עם שיניים בפה. גם תהליך ההחלמה קל ומהיר, מכיוון שהטכניקה הזאת אינה מצריכה חיתוך רחב ותפרים.

 

 (צילום: אתר אייבי דנטל)
(צילום: אתר אייבי דנטל)

 

3. הרמת סינוס בבלון - MIAMBE

הרמת סינוס היא תהליך מקדים לביצוע שתלים. התהליך מבוצע באזורים בהם חסרה עצם בחלק האחורי של הלסת העליונה.

 

שיטת "הרמת סינוס בבלון", או בשמה המקצועי: MIAMBE, פותחה על ידי ד"ר אפרים כפיר, רופא ישראלי בשנת 2003. השיטה פועלת על ידי כך שלאחר ביצוע הקדח הזעיר בפה, מוחדר דרכו בלון אל חלל הסינוס.

 

הבלון דומה לזה המשמש רופאים כלליים בזמן ביצוע צנתור בעורקי הלב. ניפוח הבלון מפריד את הממברנה ומעלה אותה למעלה, ללא צורך במגע ידו של הרופא ומבלי צורך בפתיחת חלון גישה גדול, בצד הלסת.

 

לאחר הרמת הממברנה באמצעות הבלון, מוציאים את הבלון החוצה ומחדירים את העצם.

 

ישנם שני סוגים של הרמת סינוס בעת מחסור בעצם, בניתוח שתלים. הרמת סינוס פתוחה - כשפותחים את הסינוס על מנת להוסיף עצם, והרמת סינוס סגורה - בה אין צורך לפתוח את דופן הסינוס. בביצוע הרמת סינוס סגורה, נעזרים בטכניקת הבלון על מנת להחדיר את העצם.

 

כשאין מספיק עצם אי אפשר לעשות השתלה, צריך לעשות לפני כן השתלת עצם והרמת סינוס. על מנת להשתיל שתל אחד או שניים, לא מומלץ לפתוח את כל הסינוס, מפני שזה ניתוח יקר וטראומטי.

 

בעת ביצוע הרמת סינוס פתוחה, פותח רופא שיניים חלון רחב בעצם הלסת, מרים את הממבראנה השניידריאנית, שהיא דיפון מרקמת רירית המצפה את שולי הסינוס וממלא את החלל בעצם כתושה סינתטית, זה איננו תהליך פשוט.

 

בנוסף, במקרים לא מעטים התהליך מלווה בנפיחות, וכאב הנמשכים מספר ימים. בהרמת סינוס סגורה, העלות נמוכה יותר למטופל, ותהליך ההחלמה קל וקצר.

 

 (צילום: אתר אייבי דנטל)
(צילום: אתר אייבי דנטל)

 

4. שתלים דנטליים קצרים

שתלים דנטליים קצרים, של חברת ביקון מארה”ב, ואייבי דנטל מישראל, מאפשרים השתלה במקרים בהם העצם קצרה ולא ניתן להשתיל שתל רגיל. השתל מורכב ישירות לתוך העצם וכולו צריך להיכנס לתוך החניכיים.

 

העצם, שעליה לקלוט את השתל, מצריכה התאמה של השתל אליה. במקרים של חוסר עצם או בהם העצם קצרה, ניתן להשתיל שתלים קצרים הננעצים בעצם כמו מסמר ולא מוברגים כבורג, כמו השתלים הרגילים. השיטה הזאת חוסכת הרמת סינוס, השתלת עצם וטיפולים ארוכים ויקרים.

 

 (צילום: איבי דנטל וביקון)
(צילום: איבי דנטל וביקון)
 

היתרונות בהרכבת שתלים ביום אחד

להשתלת שתלים מיידית, לאחר העקירה ועוד באותו היום, כמה יתרונות.

 

אנו מונעים איבוד עצם אשר בדרך כלל מתרחשת בחודשים הראשונים לאחר עקירת השיניים הטבעיות. התפקיד העיקרי של רקמת העצם הוא להחזיק את השן ולעגון אותה. לאחר העקירה, כאשר נשאר חלל במקום בו היה שורש, מתרחשים ברקמת העצם שינויים.

 

רקמת העצם, שכעת אינה "מחזיקה" שן, נספגת בהדרגה ובכך אנו מאבדים אותה בסופו של דבר, בתהליך איטי. כשמשתילים שיניים באותו היום, רקמת העצם עדיין פועלת לשמירה על השתלים, במקום בו היה השורש וכך אינה מאבדת את תפקודה.

 

ככל שמבצעים את ההשתלה סמוך למועד עקירת השן, רקמת העצם תבנה מחדש ולא תיספג. יתרון נוסף בשיקום הפה ביום אחד הוא צמצום כמות הפעולות הכירורגיות והאפשרות לצאת עם שיניים חדשות כבר באותו היום בו את העקירה. כמו כן חוסך של תותבת זמנית.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל השיניים ביום אחד
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים