שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שביל החלב קוקוס
    להכין חלב קוקוס בבית? זה קל! חמישיית מתכונים של חלב קוקוס ביתי וכן תבשילים עם בשר טחון ואורז, עוף וקארי, שרימפס וגם טפיוקה עם פירות וקרח כתוש לקינוח
    כל מי שנפש אי פעם בארצות טרופיות כמו תאילנד, וייטנאם או הוואי נתקל ככל הנראה במי קוקוס, אותו מיץ צלול שמקורו באגוז הטרי וששותים עם קשית ישירות מתוכו. אותם מים הם מרכיב דומיננטי במנות רבות במטבח הדרום-מזרח אסיאתי וגם בקריביים וברזיל, אליהם הגיע מהודו.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    אגוז קוקוס מורכב מקליפה חיצונית קשה שטומנת בחובה בשר לבן ועסיסי וגם נוזלים. חלב הקוקוס ניחן בטעם אגוזי מתקתק ומרקם קרמי נעים והוא מהווה מרכיב מפתח בשייקים וקינוחים. בנוסף, הוא משתלב היטב במאכלים חריפים ומתובלים, שם הוא סופג מחד את ארומות התבלינים ומאידך מעדן את החריפות של פלפל הצ'ילי והקארי.

     

    חלב קוקוס - קווים לדמותו

    ניתן לקנות חלב קוקוס משומר בקופסאות שימורים. אבל למען האמת, סיבוב במחלקה האסייתית בסופר עלול להיות מבלבל: מי קוקוס, נוזל קוקוס, חלב או קרם קוקוס.

     

    ההבדל העיקרי בין המוצרים הוא באחוזי השומן ובסמיכות: חלב קוקוס, הנקרא גם קרם קוקוס, מגיע אלינו מהמזרח הרחוק ובעיקר מתאילנד. בחלב הקוקוס יש אחוזי שומן גבוהים - כ-17 אחוזי שומן, מהם 8 אחוזי שומן רווי. מומלץ לבחור את קרם הקוקוס, אותו ניתן לדלל בבית עם קצת מים ולהגיע לאותו מרקם ואיכות של מוצרי הקוקוס האחרים.

     

    חלב קוקוס בבית - מתכון פשוט ומנצח

    ניתן להכין סוג של חלב קוקוס בבית על ידי שריית פתיתי קוקוס יבשים במים רותחים וסחיטתם. ניתן לקנותו משומר בקופסאות שימורים.

     

    המרכיבים:

    1 כוס שבבי קוקוס

    1/2 מים רותחים

    1 כף אבקת סוכר - לא חובה

     

    אופן ההכנה:

    יוצקים את המים הרותחים על שבבי הקוקוס ומניחים להם להתרכך כ-20 דקות. מסננים (שומרים את המים) וטוחנים את השבבים יחד עם אבקת

    הסוכר בבלנד מוט או מעבד מזון תוך שיוצקים ממי השרייה עד לקבלת חלב קוקוס אחיד במרקם הרצוי. ניתן להוסיף עוד מים חמים במידת הצורך. שומרים במקרר 3 ימים לכל היותר.

      

    בקר בחלב קוקוס

     

    המרכיבים:

    300 גרם בשר בקר טחון

    1 כוס פלפל אדום, צהוב וירוק חתוכים לרצועות

    1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ דק

    1 כוס כרובית מפורקת לפרחים וחלוטה 5 דקות במים רותחים

    1 פלפל צ'י'לי אדום וקטן, פרוס דק

    2 כפיות אבקת קארי

    5 כפיות סוכר

    1 פחית קרם קוקוס או 500 מ"ל חלב קוקוס מוכן ביתי (ר' מתכון)

    שמן להקפצה

     

    לאורז:

    1 כוס אורז בסמטי

    1.5 כוסות מים רותחים

    50 מ"ל שמן

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את האורז: יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים 3-4 דקות, עד שהאורז חם למגע (בודקים עם גב היד). מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות. מערבבים את האורז בעזרת מזלג ומכסים שוב ל-5 דקות נוספות.
    2. מחממים מעט שמן בווק. מוסיפים את הבשר מקפיצים ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כדקה נוספת. מוסיפים את יתר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות. מגישים מייד עם האורז הלבן.

     

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

     

    עוף בקארי הודי עם אורז בסמטי ובטטה

    אבקת קארי אינה תבלין בודד, אלא שילוב של כ-20 תבלינים ועשבי תיבול טחונים ומיובשים שמרכיבים יחדיו תערובת עשירה בטעמים וריחות.

     

    תערובת הקארי מכילה לרוב עלי קארי, גרגירי חרדל, פפריקה מתוקה, כורכום, גרגירי חילבה, זנגביל, זרעים של כמון, אגוז מוסקט, הל, גרגרי כוסברה ופלפלים חריפים שונים

     

    המרכיבים:

    250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ

    1-2 כפות אבקת קארי הודי - לפי הטעם

    1 כף חרדל דיז'ון חלק

    1 כפית שום כתוש

    100 מ"ל שמן זית

    100-150 מ"ל מים

    1/2 פחית קרם קוקוס

     

    לאורז:

    1/2 בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

    3 שיני שום קצוצות גס

    1 כוס אורז בסמטי

    1.5 כוסות מים רותחים

    50 מ"ל שמן

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל חומרי המרינדה מלבד הקרם קוקוס עד למרקם משחתי. מוסיפים את קוביות העוף ומשרים לשעתיים לפחות במקרר.
    2. מכינים את האורז: יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את האורז ומטגנים 3-4 דקות, עד שהאורז חם למגע (בודקים עם גב היד). מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות. מערבבים את האורז בעזרת מזלג ומכסים שוב ל-5 דקות נוספות.
    3. הגשה: משפדים את קוביות העוף על שיפודי ברזל או עץ רחב וצולים על הגריל או במחבת פסים. מעבירים את יתרת המרינדה לסיר קטן, מוסיפים קרם קוקוס מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול. מצמצמים מעט ומסננים. מגישים מייד לצד האורז החם.

     

    שרימפס בקארי ירוק וחלב קוקוס

     

    המרכיבים:

    8 שרימפס טריים, קלופים ונקיים

    1 כפית מחית קארי ירוק

    1/2 פחית קרם קוקוס

    4 כפיות סוכר

    2 כפות סויה

    2 פלפלים בינוניים, חתוכים לרצועות – מומלץ בצבעים שונים

    1 בצל ירוק, קצוץ דק

    4 עגבניות שרי

    עלים מ-2 גבעולי בזיליקום

     

    לאורז:

    1 כוס אורז בסמטי

    1.5 כוסות מים רותחים

    50 מ"ל שמן

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את האורז: יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים 3-4 דקות, עד שהאורז חם למגע (בודקים עם גב היד). מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות. מערבבים את האורז בעזרת מזלג ומכסים שוב ל-5 דקות נוספות.
    2. מחממים ווק עם מעט שמן. מוסיפים את השרימפס מקפיצים כשתי דקות. מוסיפים את הירקות, הקארי והנוזלים. מביאים לרתיחה
    3. מצמצמים את הנוזלים מעט. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מייד עם האורז הלבן.
    4. הגשה: מסדרים אורז במרכז הצלחת ומעליו את תערובת הירקות והשרימפס. יוצקים את הרוטב מסביב.

     

     (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

     

    טפיוקה עם פירות וחלב קוקוס

     

    המרכיבים:

     

    לטפיוקה:

    1/2 כוס פניני טפיוקה

    4 כוסות מים

    לרוטב:

    2 כוסות חלב קוקוס (לא מי קוקוס)

    1 כוס מים

    8 כפות סוכר

    2 קורט מלח

     

    להגשה:

    קרח כתוש – לא חובה

    500-600 גרם פירות קיץ (מנגו, אננס, אפרסקים וכיוצא בזאת), קצוצים לקוביות

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הטפיוקה והמים בסיר על אש בינונית 20 דקות תוך ערבוב. מניחים להתקרר כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-2-3 שעות נוספות לפחות.
    2. מכינים את הרוטב: מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ותוך ערבוב תכוף. מניחים להתקרר כחצי שעה בטמפרטורת החדר ועוד 2-3 שעות נוספות במקרר.
    3. הגשה: מערבבים את הטפיוקה יחד. מעבירים לכלי הגשה אישיים ומסדרים מעל פירות וקרח כתוש. מגישים קר מאד.

     

    אורי וקסלר הוא השף של מסעדת "סוהו". א.ת ראשון לציון

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים