שתף קטע נבחר

מרהטים את הבית: להזמין מנגר או לקנות בחנות?

באילו מקרים כדאי להזמין ריהוט מקטלוג ומתי עדיף להזמין נגר שיבנה ריהוט בהתאמה אישית. מדריך

עוברים לדירה חדשה ורוצים לרהט את כל הבית? אולי אתם רק זקוקים לרהיט ספציפי או רוצים לחדש את המטבח לקראת החגים? איך יודעים אם עדיף להזמין מקטלוג או מנגר ובמה זה תלוי?

 

עוד בנושא:

לחיות בבית, גם בזמן השיפוץ

נכון או לא נכון: בדקנו 7 מיתוסים על עיצוב פנים

רשימת נגרים מומלצים

 

כנראה עדיף מקטלוג

שוכרי דירות

"במרבית המקרים שוכרים עוברים דירה בתדירות גבוהה", אומר אברהם שמחון, נגר ותיק והבעלים של רהיטי אברהם. "לכן, חבל להשקיע ולהזמין ריהוט מנגר, כשיש סיכוי שהוא יישאר בדירה, כי הוא לא יתאים לדירה החדשה או לצרכים המשתנים. אם מדובר בדירה שרכשתם או בדירה שאתם עתידים לגור בה תקופה ממושכת, כדאי להשקיע יותר בריהוט. בדירה שהיא לטווח ארוך, יותר חשוב לאנשים הטאצ' האישי".

 

אז במי לבחור? (צילום: Ingimage /א.ס.א.פ קראייטיב) (צילום: Ingimage /א.ס.א.פ קראייטיב)
אז במי לבחור?(צילום: Ingimage /א.ס.א.פ קראייטיב)

 

ריהוט שאינו מחייב התאמה מיוחדת

"ישנן דלתות, משקופים וגם מדפים, שאינם חייבים להיות במידה מסויימת, וכאלו כדאי להזמין מקטלוג", מסביר שמחון, "גם כך מעטים הנגרים שבונים בעצמם את הדלתות, ולכן כדאי לקנות את זה ישירות מהחברה, ולא באמצעות תיווך של נגר. לגבי ריהוט לאמבטיה, אם מספיק ריהוט סטנדרטי והמידות לא חייבות להיות מדוייקות, אפשר להסתפק בריהוט מקטלוג. שולחנות וכיסאות גם כן מומלץ לקנות מקטלוג. מעט מאוד נגרים מייצרים אותם, אלא אם כן אתם מעוניינים בשולחנות ובכיסאות מאוד מיוחדים, ובגדלים לא סטנדרטיים".

 

ריהוט גינה

"כסאות, שולחנות, ספסלים ומרבית ריהוט הגינה - כדאי להזמין מקטלוג", אומר שמחון, "גם משום שיש כיום חומרים מצויינים כמו ראטן, שעמידים לשמש ולגשם, ומחזיקים שנים רבות בכל תנאי מזג האוויר, וגם משום שעלות הזמנתם דרך נגר לא משתלמת".

 

יותר טוב להזמין מנגר

כשיש צורך בהתאמה מיוחדת

"אם יש נישה או חלל שרוצים למלא בארון, אז יש צורך בהתאמה אישית מנגר, כדי שלא יישאר רווח בין הקיר לארון", מסביר ולדי כץ, הבעלים של חברת Carpenter Kats. "הדבר נכון גם לגבי מטבח. אם למטבח יש מידות מיוחדות או צרכים מיוחדים ונדרש דיוק רב על הסנטימטר, כדאי להזמין מנגר. אם רוצים שולחן גדול במיוחד למטבח או במידה מסוימת ובצורה ספציפית, אז כמובן שאפילו לא ניתן להזמין מקטלוג".

 

אז מי יבנה לנו את המטבח? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אז מי יבנה לנו את המטבח?(צילום: shutterstock)

 

רוצים חידוש?

"במקרה של ריהוט לילדים ונוער", אומר שמחון, "כשרוצים להתאימו לגיל הילדים, ומחדשים אותו אחת לכמה שנים, אפשר לבחור בריהוט בצבע נייטרלי.

 לאחר כמה שנים אפשר להחליף רק אלמנטים מסויימים, כמו צבע של כמה מגירות או לשנות רק את חזית הריהוט (דלתות ודופן של מגירות), מבלי לקנות ריהוט חדש. אם קונים ריהוט מקטלוג, סביר להניח שהחברה לא תרצה להחליף את החזית של הריהוט, וכך ממילא תצטרכו להגיע לנגר כדי לעשות את התיקונים וההתאמות".

 

"גם במקרה של עיצוב מטבח ניתן להיעזר בנגר", מוסיף כץ, "עלות החלפת החזית והחלפת מספר אלמנטים במטבח יכולה להגיע למחצית מעלות החלפת מטבח חדש. אפשר פשוט להחליף כמה ארונות למגירות או להחליף את השיש ולשים דלתות אופנתיות ומודרניות יותר".

 

ניצול מקסימלי של שטח 

מסתבר שגם ברהיטים לפעמים יותר זה דווקא פחות. כץ מסביר: "למשל יש מצבים שהלקוחות מתבלבלים ורואים שידה ענקית מוכנה במחיר מוזל ומרגישים שהם עשו עסקה טובה. צריך לשים לב מה גודל המגירות בפועל. הרבה פעמים הן קטנות, עם מסילה קצרה ולא מכילות כמעט כלום, אבל תופסות חצי חדר. במקרה כזה לא בטוח שהרכישה מקטלוג היא בכלל כלכלית, כי הלקוח יצטרך לקנות עוד רהיט כדי לאחסן את התכולה שלו, ויבזבז הרבה חלל בדירה".

 

כשרוצים משהו שיישאר שנים ארוכות

יש להודות שלפעמים קשה להבין את הוראות ההרכבה או שאנחנו לא מוכשרים מספיק כדי לבנות את שולחן המחשב כמו שצריך. כץ מסביר: "שידות ספרים או שידות מגירות שהלקוח נדרש לחבר בעצמו, לעתים אינן מוברגות היטב ואז סביר להניח שהוא יהיה פחות יציב. אם מדובר בשידות ספרים, אז אם המדף דק מדי הוא לא יכול להחזיק כמות מספקת של ספרים, ורק תופס נפח בדירה. במקרה כזה, שווה אפילו להזמין מנגר ריהוט מחומר יותר זול, אבל שיהיה בנוי בצורה שתחזיק מעמד".

 

ומה לגבי ארון הבגדים? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ומה לגבי ארון הבגדים?(צילום: shutterstock)

 

מה חשוב לברר כשמזמינים נגר?

אם כבר בוחרים באפשרות של הזמנה מנגר, כדאי מאוד לברר במה הוא מתמחה. "לכל נגר יש את תחום ההתמחות שלו",

 אומר כץ, "יש נגרים שמתמחים רק במטבחים, ויש נגרים שמתמחים יותר בפרגולות, בדקים ובגדרות. כדאי לבקש עצות מחברים, ולבקש לראות עבודות קודמות. אין מה למהר בהזמנת ריהוט".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "כדאי להגיע לנגר מוכנים ככל האפשר. חפשו מידע מוקדם על מה בדיוק אתם רוצים מבחינת איכות החומר וגם עם רעיון או לפחות קונספט עיצובי. תיעזרו בנגר על מנת לשאול את כל מה שאתם רוצים לדעת. אחד היתרונות כשאתם נעזרים בנגר הוא שהנגר זמין עבורכם ועומד לשירותכם, נצלו את זה".

  

נגר לא בהכרח יותר יקר

"זו טעות לחשוב שנגר תמיד יותר יקר מריהוט מקטלוג", מסביר כץ, "אם מדובר בפס הייצור הסטנדרטי והפשוט, נכון שכדאי לקנות מחברה שמשיגה מחירים יותר טובים מיבואנים, כי היא קונה בכמויות. אבל אם מדובר בריהוט יותר מעוצב ומיוחד, לא בטוח שקנייה מקטלוג של מוצר יוקרתי תהיה יותר זולה מאשר בחירת המוצר והזמנתו דרך נגר.

 חברות בוטיק עם עיצוב ייחודי נדרשות לשלם למעצב, לנגר, למותג, ולקניון על השכירות היקרה, וכל אלו מגולמים במחיר המוצר בסופו של דבר, בזמן שנגר יגבה רק עבור החומרים והעבודה".

 

"בנוסף נגר ייתן לך יחס יותר אישי", ממשיך כץ, "הוא יקפיד איתך על כל הפרטים הקטנים. הוא יבדוק מהם צרכי המשפחה, האם נוהגים לבשל במטבח או שהוא יותר ליופי ולאירוח, ואז מספיק מטבח מינימליסטי. חשוב לציין שהיום כבר לא צריך לדמיין ולסמוך על הנגר. למרבית הנגרים יש מערכת הדמיה ממוחשבת, ואפשר לראות איך ייראה הריהוט בבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים