שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    נווה רוּם

    בקרדי לגאסי, תחרות הברמנים העולמית והיוקרתית, מגיעה לישראל. הזדמנות מעולה להגיש למקקטל הביתי שלישיית קוקטיילים על זמניים שנוצרו עם רום: מוחיטו, אל פרזידנטה ומיייד אין קובה

    בקרדי לגאסי, תחרות הברמנים העולמית של חברת בקרדי מרטיני מגיעה לישראל בפעם הראשונה, בחיפוש אחר הקוקטייל הקלאסי הבא. בדומה לקוקטיילים כגון דקירי או מוחיטו, שואפים למצוא שם את הערבוב הבא שיישאר עדכני גם עוד 50 שנה ושניתן יהיה להכינו משילוב של רכיבים פשוטים וזמינים, הנמצאים בכל בר.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    התחרות פונה לברמנים ומיקסולוגים מקצועיים. חצי הגמר ייערך בישראל בחודש אוקטובר והזוכה בגמר, שייערך בארץ בפברואר, יקנה לזוכה הישראלי טיסה ואת הזכות לייצג את ישראל באפריל בתחרות העולמית בחו"ל. לכבוד התחרות, הוצאנו מבקרדי קוקטיילים של שודדי ים, טבולים ברום ועוד אוצרות.

     

    (צילום: יח"צ) (צילום: בקרדי מרטיני ) (צילום: בקרדי מרטיני )
    (צילום: יח"צ)

     

    מייד אין קובה

     

    המרכיבים לקוקטייל אחד:

    60 מ"ל רום בקרדי לבן

    6 עלי מנטה טרייה

    3 פרוסות מלפפון

    45 מ"ל סאוור מיקס – מי סוכר ומיץ ליים ביחס של 1 ל- 2

    שפריץ של אבסינט

    50 מ"ל סודה

     

    אופן ההכנה:

    מוזגים את הסאוור מיקס לשייקר יחד עם עלי מנטה ופרוסות מלפפון. מערבבים ומוסיפים רום וקרח. משקשקים בחוזקה ומוזגים לכוס שיש בה כבר מעט אבסינט. מכסים בסודה ומקשטים בפרוסות מלפפון.

     

    אל פרזידנטה

    המרכיבים לקוקטייל אחד:

    45 מ"ל רום בקרדי לבן

    45 מ"ל מרטיני ביאנקו

    1 כפית ליקר גרנד מרנייה

    1/2 כפית גרנדין

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים את כל המרכיבים עם קרח גרוס עד לצינון מקסימלי. מסננים ומוזגים לתוך כוס הגשה גבוהה (היי-בול). מקשטים בקליפת תפוז מסולסלת.

     

    (צילום: יח"צ) (צילום: בקרדי מרטיני ) (צילום: בקרדי מרטיני )
    (צילום: יח"צ)

     

    מוחיטו

     

    המרכיבים לכוס לואו בול:

    60 מ"ל רום בקרדי לבן (אפשר גם בקרדי גולד)

    4-6 פלחי ליים

    12 עלי נענע טריים

    2 כפיות אבקת סוכר

    סודה

     

    שיטת הכנה :

    כותשים בעדינות בעזרת מכתש מעץ ליים וסוכר בכוס ההגשה על מנת להוציא את המיץ מהליים. מבצעים מעין מחיאת כף כאשר עלי הנענע נמצאים ביד - תנועה זו משחררת את ניחוחות הנענע מבלי לקרוע את העלה - לאחר מכן משפשפים את העלים על שפת הכוס ומעבירים לתחתיתה. ממלאים בקרח כתוש, מוזגים רום ומכסים במעט סוד. מקשטים בעלי נענע.

     

     

    (צילום: יח"צ) (צילום: בקרדי מרטיני ) (צילום: בקרדי מרטיני )
    (צילום: יח"צ)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים