שתף קטע נבחר

885 אלף ש' למייסד סטארט-אפ שתנאיו הורעו

משה בסול הקים את חברת "אפליקיור" לאבטחת מידע, אך עם השנים עברה השליטה למשקיעה. סכסוך שלו עם הדירקטוריון הגיע לבית המשפט

מייסד חברת סטארט-אפ שנקלעה לקשיים הסתכסך עם המנכ"ל ועם הדירקטוריון. בשלב מסוים הוא סירב לשינוי בתפקיד ובשכר, והגיש לבית הדין לעבודה תביעה שבה טען להרעת תנאים. השופטת הסכימה איתו, ולאחרונה נקבע שהוא יפוצה על ידי החברה ב-885 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2004 הקים משה בסול את חברת אבטחת המידע "אפליקיור טכנולוגיות". תחילה כיהן כמנכ"ל החברה ולאחר זמן מה עבר לשמש יו"ר הדירקטוריון. החברה הייתה מצויה בהפסדים במשך שנים, עד שב-2009 החליטה קבוצת "ניקה" להשקיע ב"אפליקיור" ולכסות את חובותיה, שהגיעו למיליונים. "ניקה" רכשה 54% מהון המניות של החברה והלוותה לה סכומים ניכרים. מאז הוגדר תפקידו של בסול כמנהל פיתוח עסקי.

 

ביולי 2010 התפטר מנכ"ל "אפליקיור" והוצע לבסול לשוב ולמלא את התפקיד. בסול סירב להצעה ותחתיו מונה מנכ"ל אחר.

 

כחודש לאחר מכן התקיימה ישיבת דירקטוריון שבה הוחלט להמשיך ולהעסיק את בסול כמנהל פיתוח, אם כי כעת הוא יהיה כפוף למנכ"ל, ושכרו יעמוד על 35 אלף שקל בחודש, במקום 40 אלף שקל שקיבל עד אז.

 

בסול, שסבר שמדובר בהרעה משמעותית בתנאיו, הודיע שאינו מוכן לקבל את החלטת הדירקטוריון. הוא הגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נגד "אפליקיור", "ניקה" וחברי הדירקטוריון, ובמסגרתה דרש פיצויי פיטורים, פיצוי על פיטורים שלא כדין וזכויות נוספות. לדבריו, לאורך שנים הוא ויתר על חלק משכרו כדי שהחברה תוכל להמשיך בפעילות, וביקש שישולמו לו 679 אלף שקל.

 

הנתבעים טענו מנגד שמטרתו של בסול היא לחסל את "אפליקיור" כדי שיוכל לנצל את קניינה הרוחני – תוכנת המחשב. הנתבעים הכחישו קיומם של יחסי עובד-מעביד עם בסול, שלטענתם מעולם לא היה עובד מן המניין. הם הוסיפו שלאורך שנים שולם לבסול שכר מופרז ללא הצדקה, ובכל מקרה, גם אם היה נחשב לעובד, הרי שסירובו לבצע את התפקיד שהוצע לו הוא בגדר התפטרות שאינה מזכה בפיצויים כלשהם.

 

לא הייתה לו אפשרות להמשיך

השופטת נטע רות קבעה שבסול היה, בנוסף למייסד ויו"ר דירקטוריון, גם עובד של החברה. לשאלה אם התפטרותו מזכה אותו בפיצויים היא השיבה בחיוב. לשיטתה, ההפחתה המשמעותית בשכרו, שהובילה לקרע חריף בינו לבין הדירקטוריון והמנכ"ל החדש, לא אפשרה לבסול להמשיך בעבודתו.

 

השופטת אמנם דחתה את התביעות האישיות נגד חברי הדירקטוריון, אך קיבלה את התביעה נגד "אפליקיור", וחייבה אותה לשלם לבסול 885 אלף שקל, הכוללים בין היתר את פיצויי הפיטורים, החזר חוב עבור ויתור השכר, הוצאות ושכר טרחת עו"ד.

 

לדברי עו"ד רועי הוד, העוסק בדיני עבודה, חוק פיצויי פיטורים מציין רשימה של מקרים שבגינם יוכל העובד להתפטר ולקבל את פיצויים כאילו פוטר. בנוסף, החוק נותן מענה גם למקרים שונים שבהם לא ניתן יהיה לדרוש מהעובד להמשיך בעבודתו, אם בשל הרעה בתנאי עבודתו ואם מטעמים אחרים.

 

"משקבע בית הדין שבין הצדדים מתקיימים יחסי עובד-מעביד, נסללה הדרך לפסיקת פיצויי פיטורים לתובע שחלה הרעה ממשית בתנאי עבודתו", מוסיף עו"ד הוד. "העובדה שמדובר במייסד החברה איננה מפחיתה מחובות החברה כלפיו במסגרת עיקרון האישיות המשפטית הנפרדת".

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד נצר ופפר
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד עופר נתנאל
  • עו"ד רועי הוד העוסק בדיני עבודה
  • עו"ד הוד לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים