שתף קטע נבחר

"אנחנו, אנשי 8200, מתביישים בסרבנים"

200 מיוצאי יחידת המודיעין היוקרתית חתמו על מכתב נגדי המגנה את מכתב הסרבנות של חבריהם, שנחשף ב-ynet וב"ידיעות אחרונות". "אנחנו מביעים זעזוע ושאט נפש מהצעד", תקפו. "משעה שאנו נקראים לדגל, אנו שמים בצד את דעותינו הפוליטיות"

חיילי יחידת המודיעין המובחרת 8200 נוהגים לתאר אותה כבית, כמשפחה גדולה שבה כולם ערבים זה לזה. אך כעת נראה כי משהו בסולידריות הזו נסדק: הבוקר (יום א') ישלחו 200 מבוגרי היחידה לראש הממשלה ולרמטכ"ל מכתב שבו הם מתנערים ממכתב הסרבנות שעליו חתמו 43 מחבריהם ושנחשף בסוף השבוע ב-ynet וב"ידיעות אחרונות".

 

במכתב, שממוען גם לראש אגף המודיעין אביב כוכבי ולמפקד היחידה, מציינים החותמים, חיילים וקצינים במילואים, כי הם שוללים כל צעד של סרבנות - ומבטיחים להמשיך להתייצב לשירות המילואים. "אנו מבקשים להביע זעזוע, שאט נפש והתנערות מוחלטת ממכתבם המצער של חברינו וחברותינו ליחידה", כתבו. "לסרבנות פוליטית אין מקום בצבא בכלל וביחידה 8200 בפרט. משעה שאנו כחיילי המילואים נקראים לדגל, אנו שמים בצד את נטיותינו ודעותינו הפוליטיות ובאים לשרת את המדינה".

"מביעים זעזוע". כותבי מכתב התשובה (צילום: דנה קופל  ) (צילום: דנה קופל  )
"מביעים זעזוע". כותבי מכתב התשובה(צילום: דנה קופל )

בהמשך שללו כותבי מכתב הנגד את טענותיהם של הסרבנים על פעולות לא מוסריות שמתבצעות ב-8200. "כמי שמכירים את היחידה במשך שנים רבות, איננו יכולים להשלים עם ההאשמות בדבר היעדר כללים אתיים ומוסריים בעבודת המודיעין ביחידה", כתבו. "בשירותנו בסדיר ובמילואים היינו עדים למקרים רבים שבהם הפעלת היכולות המודיעיניות של היחידה הביאה לשמירה על חיי אדם בשני הצדדים. יתר על כן, גם כאשר עולות דילמות מוסריות במהלך העבודה, ואף בימי לחימה, היינו ועודנו עדים להתמודדות בוגרת ואחראית התואמת את כללי המשפט הבינלאומי והקוד האתי והמוסרי של הצבא".

 

ל', יוזם מכתב התגובה, אמר ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" כי הצעד שביצעו הסרבנים חמור מאוד בעיניו. "אני מבין את הרצון שלהם לא להיות מתויגים כבוגדים, אבל הם ירדו מהפסים", טען. "הם רצו לספר לעולם על מה שקורה ביחידה מסווגת ולגזור רווח פוליטי, לא לתקן. אם דברים בהתנהלות היחידה מפריעים להם, הם יכולים היו לעשות זאת מבפנים, בצינורות המקובלים. ב-8200, בניגוד ליחידות אחרות, יש לכל חייל פשוט אפשרות להעלות את טענותיו במהירות עד לפיקוד הבכיר של היחידה".

שישה מהחותמים על מכתב הסרבנים (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
שישה מהחותמים על מכתב הסרבנים(צילום: טל שחר)
 

ח', קצין ששירת ביחידה במילואים במשך כל מבצע "צוק איתן", הודה כי השירות ב-8200 טומן בחובו התחבטויות - אך טען כי לא ראוי לדבר על כך בפומבי. "נכון שיש דילמות מוסריות שאנחנו מתמודדים איתן, אבל זה גם נבזי להכפיש את היחידה כאשר היא לא יכולה להגיב להאשמות, כי כך היא תחשוף את הפעילות שלה. זו הסיבה שאנחנו יוצאים להגנתה".

 

 

קבוצת הסרבנים עצמה הבהירה אתמול כי היא עומדת מאחורי המכתב שפרסמה. "ההחלטה לסרב ולצאת בהצהרה פומבית התקבלה אצלנו לאחר תהליך ארוך ולבטים קשים", מסרו החותמים. "חלקנו גם העלינו את הסוגיות שמובאות במכתב בפני מפקדינו וניסינו לשאול שאלות, אך לצערנו נענינו בשתיקה. איננו מתכחשים לתפקידה החשוב של 8200 בשמירה על ביטחון אזרחי ישראל, אך השנים הארוכות שבהן שירתנו ביחידה הוכיחו לנו חד-משמעית כי תפקידה בשטחים חורג מהגנה עצמית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל
כותבי מכתב הנגד
צילום: דנה קופל
צילום: טל שחר
כמה מחותמי מכתב הסרבנים
צילום: טל שחר
מומלצים