שתף קטע נבחר
 

10 היינות המומלצים לראש השנה

השנה בארוחת החג, ליבי שפרלינג מבקשת תתנו לזן שכולם אוהבים לשנוא שוב צ'אנס. הכל על הקאמבק של המרלו, ריזלינג יוצא דופן, יין נפלא ב-50 שקלים וגם השרדונה הטוב בישראל. 10 יינות החג המומלצים לראש השנה ועוד 2 למיטיבי לכת

גם השנה, לקראת החג טעמנו אינספור יינות. היה לא קל, אבל ברשימה שלפניכם נכנסו המעניינים, המפתיעים ולא פחות חשוב המשתלמים שביינות שמוצעים בחנות היין לקראת ראש השנה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

פריזאית באיטליז: מתכוני ראש השנה של יפה עירון-קוץ ו"מר בשר"

גפילטע פיש, צימעס וכבד קצוץ: כל מטעמי החג האשכנזיים

פוקאצ'ה של רפי כהן: 6 מתכונים

 

אז מה חדש? קודם כל, המרלו שעושה קאמבק ואחרי היעדרות ממושכת מרשימת מומלצים, מככב בגאון. יש גם שני לבנים מצוינים למי שמבכר צחור על ארגמני, יין של יקב חדש שזה עתה הושק ולקינוח - יין נפלא במחיר מפולפל במיוחד, אולי מחיר ההשקה הגבוה בישראל.

 

כרגיל – מומלץ בחום לנצל את מבצעי החג ברשתות ובחנויות היין ולהצטייד במלאי של יינות טובים במחירים משתלמים.

 

1 . שפיה | מרלו קריניאן 2012

בלנד שמח של מרלו, מתובל ב- 25% קריניאן, שהופק מגפנים בוגרות באזור שפיה, כור מחצבתו של הזן הזה. יין קומוניקטיבי ומשוחרר שיחמיא לאוכל ויתחבב על כולם.

 

פרא אציל במחיר מנצח של כ-50-60 שקלים. להשיג בדרך היין, סטופ מרקט ואצל רותי בן ישראל בטלפון 052-4659246.

 

 (צילום: שגיב כהן) (צילום: שגיב כהן)
(צילום: שגיב כהן)

 

2. דלתון | עלמה GSM 2012

בלנד ים תיכוני של זני ענבים אהובים עלי במיוחד - גרנאש, סירה ומורבדר. היין הזה התיישן שנה בחביות והתוצאה: רעננה עם ארומות של פירות אדומים טריים, אדמה ועשבוניות רכה. עגול וכיפי ובקיצור: יין אוכל אפקטיבי. 90 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יגאל עמר) (צילום: יגאל עמר)
(צילום: יגאל עמר)

 

3. 1848 |  דור שני, מרלו 2012

יין פשוט וטוב, במובן הכי מחמיא שיש. פירות כהים מרקדים על רקע העץ והתוצאה קלילה ועגולה ובעיקר נגישה ונעימה. 60 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

4. יקב רמת הגולן | מרלו כרם קלע 2011

מרלו עשיר ונדיב, שכולו בניחוח של פירות אדומים ושחורים ובמרקם עגול ורך. יין שמבטא יופי את הטרואר הייחודי של כרם קלע הצפוני ואם להסתמך על שנים עברו, יופי של השקעה. קנו וישנו אותו כי הוא ימשיך להתפתח גם עוד עשר שנים, בתנאים הולמים. המחיר, יחסית לתמורה, ראוי: 130 שקלים. כשר.

 

 (צילום: כפיר חרבי) (צילום: כפיר חרבי)
(צילום: כפיר חרבי)

 

5. טפרברג | מרלו רזרב 2011

הנסיקה לגבהים ביקב הזה נמשכת. טעמנו מרלו אלגנטי, רב רבדים, שנוכח בו פרי וגם רמז לעשבים ירקרקים. קריר ורענן, הוא ייטיב להתיישן. סיומת ארוכה, שבולטים בה חבית וקפה. כיף גדול. 99 שקלים. כשר.

 

 (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)

 

6. טריו: קריניאן עמק אלונה 2012

קריניאן הוא זן קשוח, שהפעם מנפק בו, שלא כהרגלו, יין כמעט חנפן שהופק מגפנים בוגרות ומנפק בחזרה גוף נדיב, פרי מוצק ועומק כמעט נגיס, לשחק בו עם הלשון, בין המנות. זוכה מדליית ארד בתחרות העולמית של מגזין דקנטר ובצדק. 95 שקלים. כשר.

 

 (צילום: גיא הכט) (צילום: גיא הכט)
(צילום: גיא הכט)

 

 

7. כרמל: סינגל ויניארד ריזלינג כרם קאיומי 2013

וואו, איזו הפתעה. ריזלינג מהמם, הכי יבש שיצא פה לדעתי אי פעם, שכולו ניחוח פרחים לבנים, חבושים אפויים וצוף. מרקם רך ורענן שעשה לנו לגמוע עוד ועוד. המינרליות עדינה, החומציות מאוזנת והסיומת מפתיעה, נושאת עימה מליחות של רוח ים. בחיי. 75 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יותם בצלאל) (צילום: יותם בצלאל)
(צילום: יותם בצלאל)

 

8. מאיה | מארה נוסטרום 2012

יקב חדש ששאיפתו ללכוד את הדנ"א של האניגמה המכונה "יין ישראלי" ולהוציא מהזנים הכי מתאימים לגידול פה את המיטב. לצורך כך, נעזרים במאיה ביינן יווני בעל שם ובכורם מומחה לגידולים באזורים חמים.

 

בינתיים הפיקו שם רוזה מלא קסם, לבן אלגנטי ומרענן ובלנד אדום פשוט וכובש - כל אלה נמכרים ב-80 שקלים. אנחנו עפנו דווקא על היין הגבוה של הסדרה, בלנד של זני הענבים קריניאן, מורבדר, סירה ופטיט סירה, שהתיישנו 18 חודשים בחביות. דחוס ומוצק, הוא נגיש כבר עכשיו אבל בטח יפתיע אם תיתנו לו עוד 3-4 שנים. שיחוק במחיר מצויין. 135 שקלים. כשר.

 

 (צילום: אסף שמע) (צילום: אסף שמע)
(צילום: אסף שמע)

 

9. רקנאטי | פטיט סירה רזרב 2012

קלאסיקה ישראלית. 100% ענבי פטיט סירה מנפקים פה יין אלגנטי שכולו איזון. פרי שחור, מרוכז ועוצמתי, משתחרר לאט. המרקם רך, כמעט חמאתי והעץ הוא קישוט או מסגרת, עד לסיומת סגולה. 110 שקלים. כשר.

 

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

10. קסטל: פטיט קסטל 2012

כמה נעים לגלות שגם היין הכאילו בסיסי של היקב הזה מצליח לרגש ולהפתיע בענק. בלנד אלגנטי שעיקרו ענבים מזן קברנה סוביניון ומרלו ואז גם פטי ורדו, קברנה פרנק ואפילו מלבק. היישון הנדיב משחק לטובת מרקם עגול ומלא, חגיגה של פירות שחורים וחוויית שתיה חלקה ומהנה. תמורה מעולה למחיר. 129 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יחסי ציבור קסטל) (צילום: יחסי ציבור קסטל)
(צילום: יחסי ציבור קסטל)

 

למיטבי לכת: עוד 2 מומלצים מעל 200 שקלים

 

אלכסנדר : קליאופטרה שרדונה 2012

ביקב אלכסנדר הולכים כבר שנים עד הסוף. היינות שם לא מתפשרים, חפים משיקולים מסחריים ונהנים מאיזו אמת פנימית. קליאופטרה שרדונה הוא בעיניי, פסגת הפילוסופיה הייננית שלהם. יין שכולו פרי מצויין מאיכות מעולה, יישון ארוך ארוך בחביות עץ וסבלנות של נזיר זן שורה סביבותיו.

 

הטעימה שלו הזכירה לי מגלשת מים: בראשיתה יין מדוייק, שכולו פרי מוצק, עטוף מרקם חמאתי ורך, שכמו גולש במגלשת עץ, המנסה לייצב את צידיו. השרדונה הטוב בישראל, כרגע, לא רואה אף אחד ממטר. 290 שקלים. כשר.

 

 (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)
 

 

אמפורה: ולור 2009

שיתוף הפעולה הראשון בין היקב ליועץ היין האגדי מישל רולאן הניב יין סגול כהה, כמעט שחור, סמיך ואפלולי. כמו בתיאטרון טוב, לאט לאט עולה מסך הקטיפה ומאחוריו מפתיעים גם ניחוחות פרי מתוק, דובדבנים ותבלינים. 90% ענבים מזן קברנה סוביניון מתובלים פה ב-10% מזן סירה שיושנו לא פחות מ-42 (!) חודשים בחביות צרפתיות, קטנות וגדולות.

 

למי שסבלני - שנותיו הגדולות עוד לפניו. המחיר שערורייתי ולא מצדיק את פתיחתו כבר עכשיו, אבל מי שהפרוטה מצויה בכיסו והמחיר לא מהווה פונקציה - שווה לשים על אחד יד. 495 שקלים.

 

 (צילום: רוני סופר) (צילום: רוני סופר)
(צילום: רוני סופר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים