שתף קטע נבחר

קב' חמת שוקלת לסגור את מפעל חרסה בב"ש

יומיים לאחר סגירת מפעל מגבות ערד: קבוצת חמת שוקלת להעתיק לחו"ל את המפעל לייצור כיורים ואסלות המעסיק כ-140 עובדים. לטענת הקבוצה, הסיבה להעתקה היא העלויות הגבוהות שלא מאפשרות להשיג רווחים. ההסתדרות: רוכבים על גל הפיטורים בערד

יומיים בלבד לאחר שמפעל מגבות ערד בערד נסגר וכ-170 מעובדיו פוטרו - קבוצת חמת הודיעה הבוקר (ג') בהודעה לבורסה כי היא שוקלת סגירת מפעל חרסה בבאר שבע והעתקתו אל מחוץ לישראל. זאת בשל העלויות הגבוהות בארץ. המפעל מעסיק כ-140 עובדים ומייצר כיורים ואסלות.

 

קריסת ענף הטקסטיל תפגע ב-40 אלף עובדים

 

בהודעה נכתב כי "החברה מודיעה בזאת, כי עקב עלויות הגז, החשמל, הארנונה, ושכר עבודה הגבוהות בעשרות אחוזים מהממוצע באירופה, שאינן מאפשרות למפעל חרסה לייצר רווח – ההנהלה התחילה בתהליך בדיקה של מספר חלופות, לרבות העתקת מפעל חרסה מחוץ לישראל. דירקטוריון החברה טרם דן בחלופות השונות".

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
 

יו"ר הסתדרות מרחב נגב מאיר בביוף אמר בתגובה להודעת החברה, כי "זה ריקושט מסגירת המפעל בערד. הודעה רשמית לבורסה זו חוצפה מצד ההנהלה והבעלים. אנחנו רואים את ההודעה הזו בחומרה רבה. אנחנו בודקים את מצבה הכספי האמיתי של חרסה על ידי כלכלן מקצועי. אם הם מוצאים לנכון לנצל את הגל התקשורתי של סגירות מפעלים בנגב, ולצרף את חרסה בהודעות לבורסה, לא נשתף עמם פעולה ואנחנו עלולים לנקוט צעדים ארגוניים. אני מופתע מההודעה הזו".

 

לדברי בביוף הם ממתינים לדו"ח אודות המצב הכלכלי של המפעל. "אם המצב אכן יהיה רע, נשקול צמצום תנאי העובדים".

 

"הממשלה מזניחה את הנגב"

"מפעל חרסה קיים כבר 60 שנה. הוא לא מפסיד כסף", אמר יו"ר וועד העובדים אלי קצב. "אנחנו ממשיכים לעבוד כרגיל. אנשים הגיעו לעבודה אבל הרגענו אותם. ממשלת ישראל מזניחה את הנגב, את באר שבע. יש לנו בעיה של ייבוא מסין, מטורקיה. הממשלה פותחת את הדלת לייבוא ואנחנו לא יכולים לעמוד בתחרות כזו. אבל אנחנו מפעל חזק.

מוצרים סניטריים של חרסה (צילום ארכיון) ()
מוצרים סניטריים של חרסה (צילום ארכיון)
 

"בשנתיים האחרונות תמיד היו חששות, אבל עכשיו אנחנו רואים את האור בקצה המנהרה", הוסיף יו"ר הוועד. "המפעל דווקא התייצב וזה לא אומר שצריך לסגור אותנו. לא דיברו איתנו בכלל לפני שהוציאו את ההודעה לבורסה. אם יהיה צורך ניאבק וכל עובדי המפעל יתייצבו ונגיב במלוא העוצמה. אנחנו רוצים שהמפעל ימשיך להתקיים. אנשים לא מרוויחים פה הרבה, אבל עובדים קשה". 

 

קבוצת חמת, שמפעל חרסה בבעלותה – נשלטת על ידי איש העסקים יואב גולן המחזיק בכ-64% ממניותיה. הקבוצה סיימה את שנת 2013 עם רווח של כ-35 מיליון שקל, ואולם פעילות מגזר הכלים הסניטריים – אשר מיוצרים במפעל – הייתה הפסדית מתחילת השנה, והסתכמה בהפסד של כ-1.3 מיליון שקל במחצית הראשונה של שנת 2014.

 

השתתף בהכנת הידיעה: דוד רפאלי, כלכליסט
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מפעל חרסה
צילום: הרצל יוסף
מומלצים