שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    גורמה לילדים

    מה קורה כשלוקחים ילדים בכיתה א' לארוחת טעימות במסעדת היוקרה של השף מאיר אדוני? הסיפור המלא - מחר ב"ידיעות אחרונות"

     

    אני מסתכל בדאגה בתפריט של מסעדת היוקרה "כתית" של השף מאיר אדוני. "ריחות ים בניחוח יבשה" זה השם של אחת המנות. אני ממשיך לקרוא ומגלה שהמנה מורכבת מ"נתח בר במעטפת מוסלין ים, אבק פטריות בר, ראגו דגנים מלאים ומסקרפונה" ועוד כשלושים מרכיבים. הדאגה נובעת מהמשימה העיתונאית שהוטלה עליי - לתעד ארוחה במסעדת יוקרה שאליה יוזמנו שבעה ילדים בכיתה א'.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    קציצות מטוגנות בטעם של ילדות: מתכון

    פריך בפה: מתכוני יופקה בקלי קלות
    חור בקיר עם אחד, מישו: עלייתה ונפילתה של המסעדה הרומנית

     

    התנאי המרכזי של המשימה: המנות שיוגשו לילדים יהיו בדיוק אותן מנות שמוגשות למבוגרים. בלי צ'יפס, נקניקייה, שניצל או בדל קטשופ. המחיר שמוצמד בתפריט לארוחת טעימות בת ארבע מנות הוא 429 שקל לסועד.

     

    במסעדה המלצריות מסבירות לילדים מה התפריט המצפה להם: "המנות שתאכלו הם כמו טיול בכל העולם. המנה הראשונה "קרפצ'יו שרימפס קריסטל היא מנה בסגנון ברזילאי. שתי המנות הבאות הן מנות בסגנון אירופאי, לאחת מהן קוראים "היער השחור" על שם איזור בגרמניה, ולקינוח קוראים מדבר".

    תיאור המנות גורר אחריו תגובות חריפות של הילדים: (ניב: "דג אני לא אוכל", איתי: "כרוב זה איכס", ניב: "נכון גם אני לא אוכל כרוב") אבל המנה שגוררת את התגובות הכי נלהבות היא מנת המדבר (ליאור: "מה, אוכלים את כל המדבר?", ניב: "נאכל סלעים" ,יעל: "אלה לא סלעים אמיתיים. אלה סלעים טעימים". איה: "זה בטח יהיו סלעים משוקולד", ליאור: "יש במנות משהו מורעל?").

     

    הסיפור המלא - מחר ב"ידיעות אחרונות"

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דן פרץ
    קרפצ'יו שרימפס
    צילום: דן פרץ
    מומלצים