שתף קטע נבחר
 

קר לכם? הרצפה, המראות והקירות שמחממים את הבית

חימום תת-קרקעי על בסיס מים וחימום באמצעות תמונות או מראות מחממות יכולים להבטיח לכם חורף חמים ונעים בבית. מה היתרונות ומה החסרונות של כל שיטה וכמה זה עולה?

החורף מתקרב ואיתו גם הטמפרטורה הנמוכה, במיוחד בשעות הערב והלילה. אם החורף אצלכם קר במיוחד, כדאי לחשוב גם על רצפה מחממת ונעימה יותר ולהתקין חימום תת-רצפתי. אם אתם רוצים פתרון נקודתי יותר, שימו לב: כיום אפשר גם לחמם את קירות הבית באמצעות מראה או תמונה חמה. קבלו כמה רעיונות שיגרמו לכם להסתובב יחפים בבית כשבחוץ מקפיא, מבלי להתייבש מהמזגנים.

 

עוד בנושא:

באמצעים המקובלים: איך הכי משתלם לחמם את הבית

8 דרכים לחסוך חשמל בחורף

כך תשתמשו בחשמל ותשרדו כדי לספר על זה

 

חימום תת-קרקעי על בסיס מים

איך זה עובד? "מחמים צינורות מים העשויים מאלומיניום והפרושים בצורה מעגלית מתחת לרצפה, באמצעות משאבת חום המופעלת על חשמל או על גז, לבחירת הצרכן", מסביר מיכאל יואב משיר - תשתיות ואנרגיה.

 

היתרונות: "החימום הוא אחיד בכל הבית, מכיוון שהנטייה של חום הוא לעלות למעלה", מסביר יואב. "למעשה אפשר לכוון את המערכת על מעלות נמוכות יחסית, וליהנות מבית חם. טווח הטמפרטורות הוא 30-60 מעלות, כשההמלצה היא 30 מעלות. יתרון נוסף הוא החיסכון.

 מדובר במערכת חסכונית, שיכולה לפעול במשך 24 שעות ברציפות, בעלות תפעול של כ-10 שעות בלבד, מפני שברגע שהטמפרטורה מגיעה למעלה הנדרשת המערכת מפסיקה לעבוד. השיטה גם ירוקה יותר, כי אינה מוציאה עשן (בניגוד לסולר) ומבחינה בריאותית אינה גורמת ליובש ולכאבי ראש (בשונה ממזגנים)".

 

יואב הוסיף כי גם מבחינה עיצובית, למעשה מדובר במערכת שקטה ונסתרת. "היא לא מרעישה כמו מזגן ולא מכערת את הקירות ואת חלל הבית כמו רדיאטורים", הוא אמר. "היא אינה מסוכנת כמו תנורים שילדים קטנים יכולים לגעת בהם ולהיפגע. יש כמה שכבות בידוד עד שהחום מגיע לחלל הבית".

 

שיהיה לכם חמים ונעים בחורף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שיהיה לכם חמים ונעים בחורף(צילום: shutterstock)

 

החסרונות: "המערכת לא מתאימה להתקנה מתחת לשטיחים מקיר לקיר", אומר יואב. "זמן החימום ארוך יחסית, ונדרשים כ-4 שעות לחימום הבית. המערכת מתאימה בעיקר לאזורים שבהם בחורף קר במיוחד, כמו ירושלים והצפון, כאשר נדרשת הסקה קבועה של הבית ולאורך זמן רב. מומלץ להתקין את המערכת לפני בניית הבית או במהלך שיפוצים. אם מעוניינים להתקין את המערכת על רצפה קיימת, נדרש שגובה הקירות יהיה כ-3 מטר, שכן נדרשת הגבהה של הרצפה על מנת לא להרוס ריצוף קיים. בדירות נמוכות יותר יהיה צורך לפרק את הריצוף ואז להתקין את המערכת ושוב לצרף.

 

כמה זה עולה? יואב: "משאבת החום המופעלת באמצעות חשמל יותר יקרה בזמן הקניה, אבל חוסכת עד כ-60% יותר בהשוואה לחימום באמצעות גז או סולר. העלות הממוצעת לדירה של 4 חדרים היא 35,000-25,000 שקל, משום שמשאבת החום יקרה במיוחד. אם מעוניינים במשאבת גז, עלותה כ-6,000 שקל, בהנחה שתשתית הצנרת כבר קיימת, מה שקורה בצפון ובירושלים. ואם צריך להקים תשתית מחדש, העלות הכוללת היא כ-20,000 שקל".

 

חימום תת-קרקעי באינפרא אדום

איך זה עובד? "זו מערכת המספקת חום על ידי אור בלתי נראה (קרני אינפרה אדום)", מסביר מרק גכטמן מ-lrp export. "חימום באינפרא אדום משתמש בהעברת חום רדיאלי המאפשר למקור החום להתחיל ברמת הרצפה ולא בתקרה. שיטות החימום הקונבנציונליות מחממות בעיקר את האוויר (כ-70%) ורק כ-30% את האובייקטים בחדר. לעומת זאת, שיטת חימום באינפרא אדום מחממת את האובייקטים בחדר בעיקר (כ-70%) ורק כ-30% את האוויר. מדובר בננו-טכנולוגיה. המערכת עשויה מפחם קרמי, ללא ברזל ובעובי דק במיוחד, כחצי מ"מ".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

יתרונות: "ניתן להתקין את המערכת עבור כל סוגי הרצפות והדירות", מסביר גכטמן, "מתחת לריצוף, מתחת לפרקט ומתחת לשטיחים מקיר לקיר. אין חובה לפרק את הריצוף, שכן ניתן להתקין את המערכת על ריצוף קיים ולכסות אותה בפרקט. החימום הוא מיידי, ותוך כ-10 דקות ברצפת פרקט מרגישים את החימום.

 אם מדובר בריצוף רגיל, תוך כחצי שעה הטמפרטורה יכולה להגיע ל-32 מעלות. המערכת חסכונית, ועלות חימום דירה של כ-100 מ"ר, היא כ-3 שקל לשעה, כשעלות חימום באמצעות מזגן היא בין 3 שקל ל-7 שקל, תלוי בכמות המזגנים בבית ובעוצמתם".

 

גכטמן הוסיף כי מדובר במערכת בריאותית, שכן אינה נוטה לפזר את האבק בבית, היא אינה גורמת ליובש שכן היא לא מחממת את האוויר כל כך כמו גופי חימום אחרים, ואינה מסוכנת שכן אין סכנת התלקחות כתוצאה ממנה, ולא ניתן לקבל ממנה כוויות. "היא בטיחותית לילדים ומאוד מומלצת לאנשים הסובלים מאסטמה", הוא אמר.

 

חסרונות: "ניתן להתקין אותה רק בבתים שבהם יש מערכת חשמל תלת-פאזי", אומר גכטמן.

 

כמה זה עולה? גכטמן: "עלות התקנה היא כ-190 שקל למ"ר, כך שעלות דירה של 4 חדרים היא 15,000 עד 20,000 שקל, תלוי בסוג המערכת".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "כפי שבעלי המקצוע ציינו אלו לא מערכות שבהכרח מתאימות לכל אחד בישראל. באזור ירושלים והצפון בהחלט כן וגם המודעות למערכות כאלו גבוהה יותר. במרכז ובדרום כדאי להשתמש במכשירי החימום המקובלים, למרות שגם בתחום הזה יש חידושים כמו תמונות או מראות מחממות".

 

חימום הקירות באמצעות תמונות או מראות מחממות.

איך זה עובד? "כמו חימום תת-רצפתי", מסביר גכטמן, "רק שהיתרון הוא שהטכנולוגיה הזו, שהומצאה בישראל לפני שנתיים, מאפשרת גם מיקום של המערכת גם בתמונות ובמראות, כך שהחימום אינו מחייב שיפוץ הבית, וניתן להתקינו בקלות על גבי קירות בבית".

 

יתרונות: גכטמן: "העובי הוא מינימאלי, כך שניתן להתקין את המערכת על תמונות ומראות, שיתפרשו על פני קיר שלם. אין צורך בשיפוץ הבית

 או בהתקנה מסובכת. נדרש רק שקע אליו מחברים את התמונה או את המראה. ניתן להתקין אותה גם על קירות גבס".

 

חסרונות: "במערכת החימום המופעלת בתוך מראה או תמונה, לא ניתן להתקין תרמוסטט", אומר גכטמן. "האחריות ניתנת רק בעבור בעיה בגוף החימום. אם מדובר בשבר בתמונה או במראה, ניתן לתקן אך השבר אינו כלול באחריות".

 

כמה זה עולה? גכטמן: "עלות תמונה ממוצעת היא 2,500-1,000 שקל בהתאם לגודלה. עלות מראה או תמונה הפרושה על פני קיר שלם יכולה להגיע לכ-5,000 שקל".

 

 

בעלי מקצוע בפיקוח - לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חימום תת-רצפתי. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים