שתף קטע נבחר

איבדו אמון: 65% לא סומכים על מערכת הבריאות

סקר שערכה האגודה לזכויות החולה מעלה ממצאים קשים בנוגע למידת האמון שרוחש הציבור כלפי מערכת הבריאות: 67% חושבים שהשירותים שהם מקבלים אינם מספקים ואחוז דומה מאמין שללא ביטוח פרטי - לא יקבל את הטיפול הרפואי הדרוש. "רוב הציבור איבד את האמונה והביטחון במערכת הבריאות הציבורית", אומר יו"ר האגודה

הישראלים חוששים מאוד לבריאותם, ובעיקר מפחדים שלא ימצאו מענה בעת צרה. כך עולה מסקר חדש, שמצא כי חלק גדול מהאזרחים לא סומך על השירות הרפואי שמציעה המדינה ורוכש ביטוח פרטי כדי להרגיש בטוח.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

לפי הסקר, שערכה האגודה לזכויות החולה באמצעות מינה צמח וחברת "מדגם" בקרב 500 מרואיינים בגילאי 25 ומעלה, 67% מהציבור חושב שהשירותים שהוא מקבל במסגרת סל הבריאות הממלכתי אינם מספקים, ולכן ל-76% מהנשאלים, אחוז דומה לזה הקיים בציבור הכללי, יש ביטוח משלים או פרטי. 66% מהנשאלים סבורים כי יש צורך בביטוח פרטי כדי לכסות את מה שהם לא מקבלים בסל הממלכתי, ו-64% חושבים שללא ביטוח פרטי שכזה הם ייאלצו לגייס כספים כדי להתמודד עם מחלה קשה. מבין מי שאין לו ביטוח נוסף, רק 7.3% חושבים שאין בו צורך, ואילו 53.7% אמרו שלא עשו זאת מכיוון שהם לא יכולים להרשות לעצמם.

 

45% מהנשאלים השיבו כי הם חושבים שבמקרה בו ייאלצו להוציא אלף שקלים בחודש על תרופות או טיפולים, הם ייאלצו לקצץ בהוצאות על מזון ודברים בסיסיים נוספים. אם הסכום יעלה חלילה ל-5,000 שקלים בחודש על בריאות, אחוז האנשים שמאמינים שיקצצו באמצעי מחייה בסיסיים קופץ ל-66%.

 

הנתונים מלמדים על מידת הביטחון שהציבור הישראלי חש כלפי מערכת הבריאות הציבורית. זהו אחד מהנושאים בו ניסתה לטפל שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן, כאשר המלצות הוועדה שעמדה בראשה עסקו ברפורמה בביטוחים המשלימים והפרטיים ובהגדלת המשאבים למערכת הציבורית. אלא שעם התפזרות הכנסת וההליכה לבחירות, דו"ח הוועדה נכנס למגירה וממתין לשר הבא.

 

אתמול (ג') התכנסו מנהלי בתי החולים הממשלתיים למחות נגד המחסור בתקציב וטענו שהדבר פוגע ביכולתם לתת שירות רפואי טוב למטופלים. הסקר מלמד שהציבור איתם. 60.7% מהנשאלים אמרו שצריך להגדיל את תקציבי מיטות האשפוז וכוח האדם בבתי החולים, ו-72.8% אמרו שיש להגדיל את סל הבריאות כדי להכליל עוד תרופות. רק 45.8% השיבו שיש צורך להוסיף תקציב כדי לקצר תורים לניתוחים שאינם דחופים, אחת מרפורמות הדגל של גרמן.

 

"הסקר משקף מציאות עגומה, לפיה רוב הציבור איבד את האמונה והביטחון במערכת הבריאות הציבורית", אמר שמוליק בן יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה. "מכאן הדרך קצרה לפנייה הבלתי נמנעת של מי שידו משגת, למציאת פתרונות במערכת הפרטית. אזלת היד של המדינה בשינוי המצב הקיים, מובילה להעמקת הפערים בין בעלי האמצעים לאלו שידם אינם משגת, ונאלצים להסתמך על השירותים הלוקים בחסר במערכת הציבורית.

 

"אנו שבים וקוראים לממשלת ישראל ולמשרד הבריאות לפעול לטיפול דחוף במערכת הבריאות הציבורית,

לפני שיהיה מאוחר מדי. יש לפעול בדחיפות להוספת תקציבים למערכת הבריאות, להגדלת סל שירותי הבריאות, לשיפור תשתיות והוספת כוח אדם בבתי החולים, ולמתן תמריצים לקיצור התורים לניתוחים ושירותים רפואיים שונים. רק כך נוכל לבלום את התחזקות מערכת הבריאות הפרטית, ולהשיב את האמון לציבור במערכת הציבורית".

 

הסקר יוצג מחר בכנס עמותת ידיד הנושא "מה קרה לביטחון הבריאותי שלנו" לציון היום הבינלאומי לזכויות האדם, בהשתתפות שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן, נציגי חולים וארגונים נוספים.





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מערכת הבריאות. 53% רוצים ביטוח פרטי - ולא יכולים להרשות זאת לעצמם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים