שתף קטע נבחר

המפגינים בהונג קונג מפונים: "אנחנו נחזור"

אחרי חודשיים של מחאה, החלו הרשויות באזור המנהלי שנשלט ע"י סין לפנות את מאהל המחאה של המפגינים למען דמוקרטיה: "זו ההזדמנות האחרונה שלכם. מי שיסרב להתפנות ייעצר". המפגינים הבטיחו: "זו רק ההתחלה"

חוזרים הביתה - עד המחאה הבאה: הרשויות בהונג קונג התחילו היום (יום ה') לפנות את מאהל המחאה של הפעילים למען דמוקרטיה שנמצא בלב המרכז הפיננסי. בכך באים לסיומם יותר מחודשיים של הפגנות רחוב לא אלימות ששיתקו כמה חלקים באזור המנהלי שנשלט על ידי סין.

 

איפה היו המפגינים כשהבריטים שלטו?

 

עוד חדשות בעולם:

שומרת הסף: הסנאטורית שחשפה את ה-CIA

התעלול הרס פלא ארכיאולוגי: גרינפיס התנצל

שמחה כפולה: נסיכת מונאקו ילדה תאומים

ברזיל: פשעי החונטה הוצגו, הנשיאה בכתה 

 

המפגינים למען הדמוקרטיה דרשו מהרשויות לקיים בהונג קונג בחירות חופשיות במה שנחשב לאחד האתגרים הגדולים ביותר שבפניהם ניצבה סין מאז המחאה הפרו-דמוקרטית והדיכוי האלים והעקוב מדם בכיכר טיאננמן בבייג'ינג בשנת 1989.  

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
מאות שוטרים אבטחו את אזור המרכז הפיננסי בשעה שעובדי הרשות המקומית, חבושים בקסדות מגן, החלו לפנות מחסומים, גדרות ואוהלים של מפגינים. לפי שעה נרשמה התנגדות קלה בלבד לפינוי, שאושר לפני יומיים על ידי בית משפט מקומי. צו בית המשפט ניתן בעקבות תלונה שהגישה חברת אוטובוסים לפיה היא אינה יכולה לספק שירות בשל כמה כבישים החסומים לתנועה, חלקם באזור המחאה.

 

"אתגעגע למקום הזה, הוא הפך לבית שלי"

רוב המפגינים החלו לפרק את האוהלים שלהם ולארוז את חפציהם ונערכו לפינוי המקום. "זו ההזדמנות האחרונה שלכם", הזהיר מפקד המשטרה קווק פאק-צ'ונג את המפגינים במסיבת עיתונאים שערך באזור המחאה. "מי שיסרב להתפנות יפונה בכוח או ייעצר".

 

"אני בהחלט אתגעגע למקום הזה. זה הפך לבית שלי", אמרה הסטודנטית בת ה-20 לוסי טאנג לפני שעובדי הרשות המקומית החלו לפנות את מאהל המחאה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בשיא המחאה בהונג קונג היו יותר מ-100 אלף מפגינים ברחובות שזעמו על סין בשל סירובה ליישם רפורמות פוליטיות ולאפשר דמוקרטיה גדולה יותר באזור המנהלי שנמצא תחת שליטתה. אף שרוב המפגינים התפנו ללא כל התנגדות אלימה, הם דאגו להותיר אחריהם שלטים צהובים ענקיים שעליהם נכתב "אנחנו נשוב" ו"זו רק ההתחלה".

 

"אנשים יחזרו לרחובות ביום אחר"

מנהיג "פדרציית הסטודנטים של הונג קונג", אלכס צ'ו, אמר כי "אתם אולי מבצעים היום פינוי, אבל אנשים יחזרו לרחובות ביום אחר". התקשורת המקומית דיווחה כי קרוב ל-7,000 שוטרים יעבדו בשתי משמרות כדי לטפל בפינוי המפגינים ממרכז הונג קונג.

 

המפגינים בהונג קונג דורשים לקיים בחירות חופשיות לגמרי לתפקיד המנהיג של הקולוניה הבריטית לשעבר, בעוד בפרלמנט הסיני הוחלט שבבחירות ב-2017 יעמדו לבחירה רק שניים או שלושה מועמדים, וכולם יצטרכו קודם לכן לזכות בתמיכת ועדה של נאמני המשטר. שאלת הרפורמה הפוליטית היא גורם חיכוך בין התנועה הפרו-דמוקרטית בהונג קונג לבין המשטר בבייג'ינג מאז שבריטניה השיבה את העיר לשלטון סיני לפני 17 שנה. 

 

מנהיגי המפלגה הקומוניסטית השלטת בסין נחרדים מהאפשרות שהקריאות לדמוקרטיה ולרפורמות יתפשטו מהונג קונג לסין היבשתית ויאיימו על אחיזתם בשלטון. אולם המחאה הנוכחית בהונג קונג לעולם לא תותר בסין עצמה, מדינה שבה הפגנות סטודנטים שקראו לדמוקרטיה נרמסו באלימות ואף הובילו לאובדן בנפש באירועי כיכר טיאננמן ב-4 ביוני 1989.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הבטיחו לחזור. מפגינים בהונג קונג
צילום: רויטרס
מומלצים