שתף קטע נבחר

נכנסה לניתוח פשוט בברך - יצאה עם כוויה קשה

רינת ניצן הגיעה למרכז הרפואי רמת אביב במטרה לעבור ניתוח סחוס פשוט בברך. אך יומיים לאחר מכן, לאחר שסבלה מכאבי תופת והסירה את התחבושות, גילתה כוויה קשה על רגלה - שדרשה תקופת החלמה ארוכה. כעת היא תובעת את בית החולים

הניתוח הפשוט הפך לכוויה קשה ברגל: רינת ניצן (41) הגיעה למרכז הרפואי רמת אביב במטרה עבור נוח פשוט ברך. כשהתעוררה מהניתוח גילתה שהרגל שלה חבושה בתחבושת אלסטית. הרופא אמר לה להוריד אותה כעבור 48 שעות, וככשעשתה זאת, נדהמה לגלות את הכוויה העמוקה.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

האירוע התרחש לפני כשנה וחצי. "לא יכולתי ליישר את הרגל לגמרי והתקשיתי ללכת", היא מתארת את הסיבות לניתוח. "סבלתי מקרע במיניסקוס, וידעתי במה מדובר כי חמש שנים לפני כן היה לי ניתוח כזה בצד שמאל. כשהתחילו הכאבים חזרתי לאותו רופא וידעתי שהולכים לניתוח. אלו היו שני ניתוחים קלים לחלוטין מבחינת הזמן שהם נמשכו. בניתוח הראשון הייתי בחוץ אחרי חצי שעה, והפעם זה לקח שלוש שעות. גם ההרגשה שאחרי הייתה שונה לגמרי. זו הייתה ממש בעיה".

 

הצוות הרפואי בישר לניצן שהניתוח עבר בהצלחה, אך לאחריו היא החלה לסבול מכאבים הולכים וגוברים ברגל. היא חשבה שהסיבה לכאב היא הניתוח, ולכן הקפידה שלא להסיר את התחבושת האלסטית, כפי שהורה לה הרופא. אך כעבור 48 שעות, כשהסירה את התחבושת, ראתה את הכוויה הכואבת - ומיד פנתה לחדר המיון של בית החולים איכילוב, שם טיפלו בשלפוחית שנוצרה על גבי הכוויה, וקבעו כי מדובר בכוויה דרגה שתיים בגודל של שישה על 12 ס"מ.

 

"הרגשתי לא בסדר מיד כשהתעוררתי מהניתוח. אמרתי לאחות שאני סובלת מכאבים. כשהורדתי את התחבושת הייתי בשוק, ראיתי שלפוחית בגודל של ביצה, שרף לי מאוד, ראיתי כוכבים", מוסיפה ניצן. רק אחרי טיפול נוסף שקיבלה בבית החולים אסף הרופא היא הצליחה להתאושש, אך המשיכה במשך חודשים נוספים לטפל בעצמה בבית, ואף שכרה אחות פרטית שתסייע לה.

 

בתביעה, שהוגשה לבית המשפט השלום בכפר סבא, טוענת ניצן כי כדי לטפל בכוויה היא נאלצה לעבור טיפולים והחלמה ארוכה, אך עדיין סובלת מצלקת שנותרה במקום. "בכל פעולה שבה שוק הרגל מתחככת עם חפץ קשיח סובלת התובעת מכאבים עזים ולעתים עד כדי דימום מקומי", נכתב. "מאז המקרה, התובעת איננה הולכת עוד לים ולבריכה, הן בשל חשש מזיהום ומחול וממים לא נקיים, הן בשל ההוראה להימנע מחשיפה לשמש, לכלוך וחום, והן מבחינת הפן האסתטי". את התביעה, בסך של 268 אלף שקלים, הגישו עורכי הדין שמואל יקירביץ, איתי נאור-צברי ואבי רובינשטיין.

 

גרימת כוויה מדרגה שנייה או שלישית במהלך ניתוח מוגדרת כאירועי "בל יקרו", שבמסגרתם המטופל לא אמור לשאת בעלויות. התביעה טוענת כי למרות הנחיות אלו, התשלום עבור הניתוח לא הוחזר.

 

המומחה הרפואי מטעם התביעה, לשעבר מנהל מחלקה לכירורגיה פלסטית, קובע כי רשלנות הרופא והמרכז הרפואי הובילה לכוויה, והשארתה סגורה במשך 48 שעות גרמה לפגיעה הקשה.

 

"ברור שהכוויה, שהייתה מוסתרת בחבישה, נגרמה מגורם כלשהו שפגע בעור בזמן כלשהו מתחילת הניתוח ועד לסיומו, והעור שנכוונה נחבש, ואיש לא ראה מה קרה בו עד שהמקום נחשף ביום השלישי לאחר הניתוח. איש מהצוות שטיפל בה לא העלה על דעתו שיש צורך לבדוק את מצב העור באזור החבוש, וכולם הסתמכו על מראה התחבושת מבחוץ".

  

מהמרכז הרפואי רמת אביב נמסר: "המקרה ידוע לנו ונמצא בטיפול של עו"ד מטעם חברת הביטוח".





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכוויות שהיו מתחת לתחבושת
צילום: משרד רובינשטיין יקירביץ
עו"ד שמואל יקירביץ
צילום: משרד רובינשטיין יקירביץ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים