שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    טעימת ניסיון: יינות ישראליים ומיוחדים בזול

    חיים כהן נותן את הבמה ליינות בוטיק מצטיינים וישראליים, ייננים מקומיים עושים כבוד ליין לבן (ודווקא בחורף!) ומסעדת "האחים" שוברת את השוק עם תמחור זול ומשתלם במיוחד. ליבי שפרלינג מעדכנת

    1. לבן בחורף - פסטיבל יינות לבנים

    יוזמה נפלאה של חמישייה מצטיינת - 3 יקבים מקומיים ושני יבואני בוטיק - ששמה לה למטרה לקדם את שתייתו של היין הלבן גם בחורף, מתוך הבנה גוברת והולכת שיין לבן זה כאן, מתאים מבחינת מזג האוויר, מעניין, מרענן ובקיצור - הכי נכון.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    עדכונים שוטפים גם בטוויטר של ynet  

     

    היינן דורון רב הון עזב את יקבי עמק האלה לפני כמה שנים והקים את "ספרה" (Sphera), מיזם שאפתני שחזונו עשיית יינות לבנים ולבנים בלבד. מאז, יקב ספרה מנפק יינות לבנים חדים ורעננים, נקיים וקרירים, שקנו להם כבר קהל אוהדים אדוק. יין הריזלינג הזני של היקב למשל, הוכתר לאחרונה על ידי סטוארט פיגוט כאחד מעשרת הטובים בעולם (!).

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    ערן פיק, יינן יקב צרעה, מפורסם בלבנים הפריכים והאלגנטיים שלו, שלא לדבר על השרדונה הנהדר שהוא מנפק. השניים חברו אל עידו לוינסון, יינן יקב לוינסון הגראז'י ואל היבואנים אלדד לוי ודניאל ליפשיץ וכולם יחד חוגגים במסעדות תל אביב את הרנסאנס של היין הלבן בישראל. במהלך אירועי 'לבן בחורף' ובמהלך כל חודש פברואר ייפתחו לבנים שווים לכוסות במסעדות העיר וכמובן יוצעו גם בקבוקים מאתגרים מהארץ ומהעולם.

     

    הפסטיבל יתקיים במסעדות ז'אז'ו בר יין, שולחן, טוטו, קלארו, בר היין ברוט, כתית וצ'יקטי, כולם מקומות שעושים הרבה כבוד ליין גם בימים כתיקונם. מהעולם, שימו לב לגרונר ולטלינר אלצינגר שמייבא אלדד לוי ולבורגון בלאן של פייר דורוש (Pierre Duroche) בייבוא ליפשיץ.

     

    2. זול להזמין יין ב"האחים"

    אחרי שהיכו את השוק שוֹק על ירך עם מחירון אלכוהול סיטונאי שנמכר שם במשך כל ימות השבוע, עולים במסעדת "האחים" כיתה ועושים את אותו הדבר לתפריט היין.

     

    הבחירות פה טובות, תמהיל שמח בין קלאסיקות ישראליות מיקבים מבוססים ליינות של יקבי בוטיק קטנים שטרם פרצו קדימה. השוס, ניחשתם נכון, הוא במחיר. מחיר של כוס יין מתחיל ב-16 שקלים ובקבוק שרדונה פשוט וטוב מתומחר ב- 67 שקלים.

     

     

     (צילום: מיכאל טופיול) (צילום: מיכאל טופיול)
    (צילום: מיכאל טופיול)

     

    מה להזמין? בקטגוריית יקבי הבוטיק שימו לב ליקב שדות הנהדר, שמוצעים שם מוסקטו קנלי שלו וגם הבלנד העולץ של טמפרניו-שיראז.

     

    עוד מוצעים גראז' דה פאפא שרדונה של יקב לוינסון ומלבק, שיראז, פטיט סירה של יקב מונטיפיורי. חובבי הלבנים ייהנו מאוד משנסון לבן של קלו דה גת, סוביניון בלאן שורש של יקב צרעה וסוביניון בלאן ירדן של יקב רמת הגולן (כמו כן, כדאי לתת צ'אנס ליינות המבעבעים של היקב: גמלא השמורה ברוט וירדן בלאן דה בלאן 2007).

     

    באדומים ניתן למצוא את "הרי יהודה" של יקב צרעה, גראנד וין של יקב קסטל, קריניאן פרא כרם בעל של רקנאטי ואפילו עמק איילון של קלו דה גת, כולם במחירים סופר נגישים שעושים שמח.

     

    היין היקר ביותר בתפריט הוא יער יתיר 2010 (השנה הסופר-חמה הזאת הפכה אותו ליין מתרפק ונחשק, שנחטף מהחנויות) שעולה כאן 295 שקלים בלבד. רק השבוע נתקלתי בו בבר יין מפואר אחר בעיר, שם תומחר ב- 580 שקלים.  שאפו גדול למקום, ראשית על הבחירות ושנית - על התמחור השפוי. כן ירבו.

     

    מסעדת האחים. אבן גבירול 12, תל אביב. 03-6917171.

     

     (צילום: מיכאל טופיול) (צילום: מיכאל טופיול)
    (צילום: מיכאל טופיול)

     

    3. פסטיבל יינות בוטיק במסעדת "יפו תל אביב"

    בתערוכת סומלייה האחרונה בלטה פריחתם של יקבי בוטיק קטנים שבמרכזם יינן חדור תשוקה ולהט שעושה משהו נכון. וכשזה טוב - זה מצוין.

     

    במסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן עברו כנראה תהליך דומה. בחודשים האחרונים איתמר לוזר, הסומלייה של המסעדה, טעם מעל 180 יינות מיקבי בוטיק ישראליים, מתוכם בחר כ- 20 שיקבלו את מרכז הבמה במסעדה במשך ארבעת ימי טעימות מיוחדים של יקבי בוטיק (8-11.2).

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    היינות יוצעו במחירים מאופקים וכולם יפתחו לכוסות (הגם שלא כולם בבת אחת) ויותר מהכל - משמח לראות שהזרקור מופנה הפעם אל יקבים קטנים ופחות מוכרים. אל תוותרו על יין הקינוח המהמם שיוגש שם, שהופק על טהרת הויונייה דווקא והוא מפתיע ומשמח. טעמנו וריכזנו המלצות ששווה לאמץ גם בבית.

     

    1. עבייה : ויונייה 2012 - מהיקב הקטן הזה טעמתי עד כה רק אדומים קצת אחרים. נעים לגלות לבן מלא, זני בסגנון מורכב, שהפירותיות נוכחת בו אבל לא משתלטת. היין תוסס ברובו בחביות עץ אלון ומתבגר על המשקעים מספר חודשים. מיוחד, ביטוי חדש לזן הזה.

     

    2. אליגוטה : סנג'ובזה 2010 – יקב קטן וממזרי שמנפק יינות מעניינים בקביעות מענגת. פה יצא להם יין זני מענבי סנג'ובזה שהוא ים תיכוני לגמרי, עם חומציות נהדרת, ארומות של זיתים שחורים, פלפל ותבלינים ירוקים ועם יופי של גוף. נגיש וכיפי ששווה להכיר.

     

    3. יקב רמות נפתלי : ברברה 2012 – זן הענבים המפורסם מתנהג כאן לגמרי אחרת מאשר במכורתו פיימונטה. טעמנו עושר של פירות סגולים, חומציות טובה וסיומת ארוכה, רכה. חפשו אחר המלבק של היקב הזה, שהוא בשרני וכמעט מתוק.

     

    4. טרה נובה : קברנה סוביניון 2010 – ההפתעה הגדולה של הטעימה. קברנה פתוח וחברותי, מאוזן ונגיש מאוד. אף מבושם בפירות אדומים ופה שהולך בעקבותיו.

     

    5. יקב הגבעה : קריניאן 2012 - יקב כיפי ששווה להכיר ולבקר בו. בין שאר אדומים מעניינים, בולט הקריניאן החצוף הזה, רענן ועם ניחוחות תבלין (ממש תוכלו להרגיש בו זעתר!) וריחות של הדרים עד סיומת מרוממת. חפשו גם אחר העגורים של היקב, יין מוצלח בסגנון פורט.

     

    מסעדת יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכאל טופיול
    היין זול שם. מסעדת "האחים
    צילום: מיכאל טופיול
    מומלצים