שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    הבית הקאריבי: הצצה לדירה מעוצבת ברעננה

    זוג שעבר לגור קרוב לנכדים, ביקש דירה שתשקף את אהבתו לים - אז היא עוצבה בקריצה קאריבית: קיר הטלוויזיה עוטר בטפט במרקם חולי, המטבח נצבע בצבעי טורקיז וחדר הרחצה קיבל גוונים בצבעים מינרלים. צפו בתמונות

    זוג מבוגר רכש דירה ברעננה במטרה להתגורר בקרבת הנכדים. אחרי שיחה עם השניים, זיהינו שהדבר שהם הכי אוהבים זה הים - ולכן הדירה עוצבה בקווים נעימים ומרגיעים, בצבעי חול, תכלת וטורקיז.

     

    כתבות נוספות בערוץ עיצוב ותכנון הבית:

    צפו: התוכניות של דור העתיד באדריכלות

    אדריכלי המגדלים מעצבים גם בקטן

    דירה חשוכה הפכה לבית כפר בסגנון צרפתי

     

    בתכנון המקורי הדירה לא התאימה לאורח החיים של בעלי הבית. הילדים כבר עזבו, חדרים רבים נותרו ריקים והמטבח היה מיושן. אולם אחרי השיפוץ, הדירה שינתה את פניה ועוצבה עם קריצה קאריבית, צעירה ומרעננת.

     

    הסלון

    כדי ליצור חלל נוח ומזמין לאירוח, הספות הוצבו האחת מול השנייה, וכך התקבלו יותר מקומות ישיבה לצד מעגל שיחה אינטימי ומזמין. גם הפינה מאחורי הספה קיבלה התייחסות, והוחלט לנצל אותה עבור מדפי אחסון א-סימטריים המתחילים בחלון ומסתיימים בקיר של הטלוויזיה. קיר הטלוויזיה עצמו עוטר בטפט במרקם חולי ונעים, המשתלב היטב עם טפט העלים והמראה "הימי".

     

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)

    התקרה שהונמכה בסלון אפשרה להסתיר את הווילונות, מה שהוסיף למראה הרך והנופל שלהם. בתקרה מוקמו גם הרמקולים הקדמיים והאחוריים - בהתאם להמלצות של חברת האודיו.

     

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)

    המטבח

    בתכנון המטבח שמנו דגש על הגדלת האחסון והתאמת החלל לאופיים של הדיירים. אחד השינויים הבולטים בו היה הצבת האי בלב החלל. הדבר שיפר את התנועה והזרימה בו, וכמובן הגדיל את משטחי העבודה והאחסון.

     

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)

    את האי מקשטים 3 כסאות בר בגוון טורקיז, כל אחד מהם בטקסטורה שונה - דבר המוסיף מרקם ועניין בצורה שקטה ועדינה. גם מוצרי החשמל, הכיור והכיריים הוצבו בצורה נכונה יותר עבור הדיירים.

     

    המבואה

    השינויים בקירות יצרו שתי נישות חדשות - האחת צרה יותר וקרובה לדלת הכניסה, המשרתת את דיירי הבית לאחסון המפתחות והדואר בכניסה לדירה; השנייה, רחבה יותר, ממוקמת בין הספה לפינת האוכל ומשמשת כפינת אחסון עבור כלי האירוח החגיגיים שיש לזוג. הנישות אובזרו באקססוריז מהטיולים של בעלי הדירה בעולם ומשמשות במה לצילומים המשפחתיים.

     

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)
     

    פינת האוכל

    בעלי הדירה בחרו להשאיר את פינת האוכל הקודמת, ולכן נעשה שימוש בגוון "ונגה" שאותו הוספנו בנקודות נוספות בחלל. מעל פינת האוכל יצרנו עיצוב בתקרת הגבס, שנותן עוד ממד ועניין לתקרה. הגוון התכלת המבצבץ ממנה מהווה מצע ובמה לשנדליר המשתלשל מתוכה.

     

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)
     

    חדר השינה

    לבני הזוג היה חשוב לקבל חדר נעים ומעוצב, שיהיה תואם בגוונים ובאווירה לצבעי הים הפסטליים, באמצעותם עוצב החלל המרכזי. מצדי המיטה הוצבו מיני-שנדלירים מהתקרה, המשרתים כל אחד מהם כמנורת קריאה אישית.

     

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)

    ארון האמבטיה בחדר הרחצה של חדר השינה המרכז הוא פתוח לחדר וקיבל גם הוא את אותם הגוונים. כיאה לתכנון האופייני למלונות, רק ארון הכיור חשוף. האסלה והמקלחון סמויים ומוצנעים.

     

    חדר הרחצה

    גם חדר הרחצה המרכזי לא קופח, ואת הקיר הנמוך מאחורי האסלה המשכנו גם אל מאחורי הכיור וגם כחוצץ בין המקלחון. כל הקיר חופה בפסיפס מיוחד שיובא מספרד, בגווני כחול-אפור-שמנת. הקירות כוסו בטיח מינרלי בגוון נייטרלי, עליו הונחו מראה ומנורות עשירות. המראה שהתקבל חמים ונעים, לצד מקומות אחסון ותכנון פרקטי.

     

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)

    לסיכום, האהבה של בני הזוג לים קיבל חיזוקים במגוון דרכים: החל מריצוף בגוון חול לספות בגווני תכלת, דרך נגיעות צבעוניות ופרחוניות, טפט עלים ירקרק ופרטי נגרות בגוון שמנת. כל אלה נתנו דירה נעימה בניחוח קאריבי שכיף להזדקן בה.

     (צילום: איתן נדל) (צילום: איתן נדל)
    (צילום: איתן נדל)

    הכותבת היא בעלי "סטודיו פופה" המתמחה בעיצוב פנים והום סטיילינג

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים