שתף קטע נבחר

המדגמים: יתרון קטן לנתניהו על הרצוג

על פי המדגמים בשלושת הערוצים, הליכוד מוביל במנדט על פני המחנה הציוני. בנט והבית היהודי התרסקו ונפלו לשמונה מנדטים לפי מדגמי הערוצים המסחריים, יחד כנראה לא עברה את אחוז החסימה. הרשימה המשותפת היא השלישית בגודלה

אחת ממערכות הבחירות הדרמטיות ביותר הגיעה הערב לרגע ההכרעה - והמרוץ לא יכול היה להיות צמוד יותר. על פי מדגמי ערוץ 10 וערוץ 1 הקרב בין המפלגות הגדולות בבחירות 2015 הסתיים ביתרון של הליכוד על המחנה הציוני - 27 מנדטים מול 26. על פי מדגם ערוץ 2, הליכוד זכה במנדט אחד יותר - 28 לעומת 27. הבית היהודי התרסק לשמונה מנדטים על פי שלושת המדגמים. על פי מדגם של 500 קלפיות, שיעור ההצבעה היה גבוה ועמד על 71.8%.  ynet העביר משדר מיוחד מליל ההכרעות.

 

מפת הבחירות:

  

 

 

 

גוש הימין והחרדים, הכולל מלבד הליכוד גם את הבית היהודי, ש"ס, יהדות התורה וישראל ביתנו, מקבל לפי המדגמים של ערוצי 2 ו-10 בין 53 ל-54 מנדטים. לכן, נתניהו לא יוכל להקים ממשלה בלי כחלון. מנגד, למחנה הציוני, יש עתיד ומרצ יש בין 43 ל-44 מנדטים. לכן, כדי להקים ממשלה יצטרך הרצוג את כחלון, ולצדו גם את ש"ס וככל הנראה גם את ישראל ביתנו. במקביל, מקורבים לנשיא המדינה ראובן ריבלין אומרים שבכוונתו לכפות ממשלת אחדות.

 

הרשימה המשותפת היא השלישית בגודלה על פי שני המדגמים של הערוצים המסחריים עם 13 מנדטים ו-11 לפי ערוץ 1. יש עתיד ויאיר לפיד קיבלו 11 מנדטים במדגם ערוץ 10, מנדט אחד יותר לפי ערוץ 2 אך לפי ערוץ 1 קיבל יאיר לפיד 9 מנדטים בלבד. משה כחלון וכולנו שלו זכה ל-10 מנדטים לפי ערוצים 2 ו-10, ותשעה על פי ערוץ 1. ש"ס קיבלה 7 מנדטים על פי כל המדגמים, יהדות התורה 7 (ערוץ 10) ו-6 (ערוץ 2 ו-1). מרצ זכתה לחמישה מנדטים לפי שלושת המדגמים. ישראל ביתנו זכתה ל-5 מנדטים בערוצים 2 ו-10, ול-6 בערוץ 1. על פי כל המדגמים, יחד של אלי ישי לא עברה את אחוז החסימה במדגמים של ערוץ 2 ו-10, אך קיבלה 4 מנדטים על פי ערוץ 1.  

 

מיד אחרי פרסום המדגמים התקשר נתניהו ליו''ר הבית היהודי נפתלי בנט. השר בנט בירך את ראש הממשלה על ניצחונו והם סיכמו להתחיל משא ומתן מואץ להקמת ממשלה לאומית ולפעול בשיתוף פעולה. נתניהו כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "כנגד כל הסיכויים, ניצחון גדול לליכוד, ניצחון גדול למחנה הלאומי, ניצחון גדול לעם ישראל".

 

במחנה הציוני נמסר בתגובה: "הליכוד ממשיך להטעות. גוש הימין הצטמצם והכל פתוח עד תוצאות האמת והנתונים הסופיים שאחריהם נוכל לדעת אילו מפלגות עברו את אחוז החסימה ואיזו ממשלה נוכל להקים. כל הספינים והאמירות מוקדמים מדי. צוות המשא ומתן הוקם במטרה להרכיב ממשלה בראשותו של הרצוג".

 

יו"ר כולנו כחלון, שכנראה יהיה האיש המחוזר ביותר בשבועות הקרובים, כבר שוחח הערב עם נתניהו ועם הרצוג, והודיע לשניהם שיקבל את ההחלטה עם תוצאות האמת. בעמוד הפייסבוק שלו הוא כתב: "המסע שאליו יצאנו הביא אותנו לפגישה מרתקת עם הבוחר הישראלי ולהישג יוצא דופן. המסע שלנו ממשיך אל הפיוס, איחוי הקרעים והבראת החברה הישראלית. ישראל שלנו חייבת לחזור לידיהם של הישראלים, הזוגות הצעירים, המשפחות, ההורים שלנו ואלה שזקוקים לנו יותר מכל - בעלי הצרכים המיוחדים והנכים. היום ישראל מתחילה לחזור לעצמה. אנחנו התחייבנו. יש לנו את האומץ לזכור מהיכן באנו ולאן אנו הולכים".

 


  

חגיגות במטה הליכוד (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חגיגות במטה הליכוד(צילום: מוטי קמחי)

יצחק הרצוג וציפי לבני. עדיין לא מוותרים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יצחק הרצוג וציפי לבני. עדיין לא מוותרים(צילום: רויטרס)

משה כחלון צופה במדגם ()
משה כחלון צופה במדגם

מטה הבית היהודי, הערב (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
מטה הבית היהודי, הערב(צילום: עופר עמרם)

חגיגות במטה "כולנו" של משה כחלון (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
חגיגות במטה "כולנו" של משה כחלון(צילום: ג'ורג' גינסברג)

תגובת מטה יש עתיד (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
תגובת מטה יש עתיד(צילום: גיל יוחנן)

מטה ישראל ביתנו צופה במדגמים (צילום: אילנה קוריאל) (צילום: אילנה קוריאל)
מטה ישראל ביתנו צופה במדגמים(צילום: אילנה קוריאל)

ההצבעה בקלפיות ננעלה ב-22:00, ועד לשעה 20:00 נרשם שיעור הצבעה גבוה במיוחד - 65.7% מ-5,883,365 בעלי זכות ההצבעה מימשו את זכותם הדמוקרטית. מדובר בשיעור ההצבעה הגבוה ביותר מאז 1999. כמו כן, נכון לשעה 17:00, 59% מחיילי צה"ל הצביעו, כולל בהצבעה המוקדמת. מדובר בעלייה של 4% לעומת המועד המקביל בבחירות הקודמות.

 

רוצים להיות חלק מהאולפן שלנו? גולשים מוזמנים להשתתף בשידור המיוחד של ynet ולהגיב למתרחש באולפן. כתבו לנו בטוויטר או תייגו ynetalerts@ או ynet#  

 

מוקדם יותר תקף יו"ר המחנה הציוני הרצוג את ראש הממשלה נתניהו ובמקביל ניסה לשדר אופטימיות לתומכיו. "המהפך בהישג יד, צאו להצביע", אמר הרצוג, שהגיע למטה בהיכל הספורט בדרייב אין ומשם המשיך לביתו בתל אביב כדי לצפות בתוצאות המדגמים.

 

בביקור שערך במודיעין אמר הרצוג: "זהו קרב גורלי על עתיד המדינה. הפניקה של נתניהו מביכה. מי שרוצה ראש ממשלה שדואג לאזרחים ושלא מסית או מפלג - חייב לקום, לצאת ולהצביע. שלא יתברר בלילה שקיבלנו ממשלה קיצונית של נתניהו ומרזל שתפרק את ישראל. יש עדיין זמן לקום ולהצביע".

מהפך או קנדציה רביעית? (צילום: רויטרס, EPA) (צילום: רויטרס, EPA)
מהפך או קנדציה רביעית?(צילום: רויטרס, EPA)

בוחרות ברהט (צילום: AP) (צילום: AP)
בוחרות ברהט(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מבשרת ציון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מבשרת ציון(צילום: רויטרס)

חייל מצביע בהתנחלות מגדלים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חייל מצביע בהתנחלות מגדלים(צילום: רויטרס)

במהלך היום טען יו"ר הליכוד נתניהו כי במגזר הערבי נרשמים אחוזי הצבעה גבוהים המעמידים בסכנה את שלטון הימין. ועדת הבחירות המרכזית החליטה מוקדם יותר שלא לאפשר לשדר בשידור חי את דבריו של נתניהו מחשש לתעמולה. נתניהו הלין על כך ואמר: "ציפי, בוז'י ויאיר לפיד דיברו בכל אולפן אפשרי. היחיד שהחליטו לאסור עליו לדבר בתקשורת - זה אני. ראש הממשלה מהליכוד. אף אחד לא יסתום לנו את הפה".

 

במהלך הערב הודה יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט כי תמונת המצב של מפלגתו אינה קלה. "יש פה שתי תופעות. האחת, התגייסות המונית של השמאל, של ארגון V15 ואחרים, והתופעה השנייה היא לצערי התגייסות של הליכוד נגד הבית היהודי בעוצמות חסרות תקדים", אמר במטה המפלגה שהוקם בכפר המכביה.

 

עוד בטרם הסתיימה ההצבעה פתחה המשטרה עשרות תיקי חקירה בגין התחזות לאחר, גניבת פתקים, איום על מזכיר וחשד לזיוף, ועוכבו 23 חשודים. אדם אחד נעצר בגין עבירות אלה. בכמה מקומות נסגרו קלפיות עקב אי סדרים וחשד לזיוף. 


פורסם לראשונה 17/03/2015 21:32

 

השתתפו בהכנת הידיעה: אליאור לוי, רועי ינובסקי, אלכסנדרה לוקש, רועי ענתבי, מתן צורי, גלעד מורג, אחיה ראב"ד, נועם (דבול) דביר, יואב זיתון, אטילה שומפלבי, איתי בלומנטל, קובי נחשוני, עומרי אפרים, אילנה קוריאל, שחר חי, חסן שעלאן, רענן בן צור ואביאל מגנזי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס, EPA
מהפך או קדנציה רביעית?
צילום: רויטרס, EPA
מומלצים