שתף קטע נבחר

היכן אפשר לעבוד 6 שעות בשבוע בשכר מינימום - ולחיות?

דו"ח ה-OECD מגלה כי המדינה עם שכר המינימום הגבוה ביותר מבין המדינות המפותחות היא אוסטרליה - כ-37 שקל נטו לשעה. ישראל הגיעה למקום ה-16, ואת הרשימה סוגרת מקסיקו, עם דולר אחד לשעה בלבד בממוצע

המדינה עם שכר המינימום הגבוה ביותר מבין המדינות המפותחות היא אוסטרליה - בה הוא עומד על 15.96 דולר אוסטרלי לשעה, שהם כ-48.8 שקל ברוטו. שכר הנטו, לאחר הפחתות מסים, עומד על 9.54 דולר אמריקאי - שהם כ-37 שקל לשעה. כך עולה מדו"ח שערך לאחרונה ה-OECD.

 

 

הדו"ח מדרג 27 מדינות, בהן קיים חוק הקובע שכר מינימום כלל-ארצי. הנתונים מגלים כי אמנם מדינות עם שכר מינימום גבוה יותר מזה שנקבע באוסטרליה - אבל נטל המס מוביל את השכר הנקי לשיעור נמוך יותר מזה שיש באוסטרליה.


חמש המדינות המובילות בשכר המינימום

חמש המדינות המובילות בשכר המינימום
מקום מדינה שכר (בדולרים לשעה)
1 אוסטרליה 9.54
2 לוקסמבורג 9.24
3 בלגיה 8.57
4 אירלנד 8.46
5 צרפת 8.24

במקום השני דורגה לוקסמבורג - עם 9.24 דולר לשעה (כ-35.6 שקל), בשלישי בלגיה - עם 8.57 דולר לשעה (כ-33 שקל), אחריה אירלנד - 8.46 דולר לשעה (כ-32.6 שקל) ובמקום החמישי צרפת - עם 8.24 דולר לשעה (31.7 שקל). 

 

ישראל ממוקמת במקום ה-16 ברשימה - כאשר שכר המינימום הראלי על פי הדו"ח, עומד על 23.12 שקל לשעת עבודה.

 

ארצות הברית דורגה במקום ה-11, עם שכר מינימום פדרלי של 7.25 דולר ברוטו לשעה (כ-28 שקל), מה שמותיר את העובדים עם תשלום בפועל של 6.26 דולר לשעה (24.1 שקל לשעה). עם זאת, מחברי הדו"ח ציינו כי במחצית מהמדינות בארצות הברית תוקנו תקנות מקומיות המבטיחות שהעובדים יקבלו יותר משכר המינימום הפדרלי.

 

בפועל, בדו"ח מצוין כי ההטבות הממשלתיות הניתנות באוסטרליה, מאפשרות לעובד בשכר מינימום עם שני ילדים לעבוד 6 שעות בשבוע כדי להיות מעל לקו העוני. בארצות הברית למשל, אותו עובד צריך לעבוד 50 שעות בשבוע, ואילו בצ'כיה צריך לעבוד 79 שעות בשבוע בשביל להיות מעל לקו העוני. "באוסטרליה יש שכר מינימום גבוה ומעניין לציין שיש להם נטל מס נמוך", ציינו מחברי הדו"ח.

 

המדינות עם שכר המינימום הנמוך ביותר ב-OECD הן לטביה, צ'ילה ולבסוף מקסיקו - שסוגרת את הרשימה עם שכר של כדולר אחד בלבד לשעה. שמונה מדינות - לרבות המדינות הסקנדינביות, אוסטריה, איטליה ושווייץ - לא נכללות בדו"ח משום שהממשלות לא קבעו חוקים לאומיים לשכר מינימום. עם זאת, ברבות מהן יש איגודי עובדים חזקים וארגונים מבוססים למשא ומתן על הסכמי עבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים