שתף קטע נבחר

"לא מצליח להוציא את קלוני מהראש שלי"

התסריטאי המהולל דיימון לינדלוף מודה כי יש לו אובססיה לג'ורג' קלוני ולכן אף כתב תפקיד במיוחד בשבילו ב"בחזרה למחר". בריט רוברטסון שמככבת לצד השחקן הוותיק: "הוא התעלל בנו מילולית". הבמאי בראד בירד: "ג'ורג' מאוד אכפתי, והוא מוכן להתנסות". ראיון מלא אופטימיות לרגל הסרט

 

 ביום חמישי האחרון, עלה למסכים סרט הקולנוע מבית דיסני "עולם המחר". הסרט מביא את את סיפורו של פרנק, מי שהיה פעם ילד גאון והיום הוא גבר ציני, ממורמר ומפוכח (בכיכובו של ג'ורג' קלוני) ושל קייסי (בריט רוברטסון), צעירה אופטימית ואנרגטית, מלאת ידע במדעים וסקרנות טבעית, שיוצאים יחדיו למסע מסוכן ומלא הפתעות למקום לא נודע שממוקם איפשהו בזמן ובחלל והידוע בכינויו "עולם המחר". מה שהם חייבים לעשות שם ישנה את העולם ואת עצמם, לנצח.

 

בראיון ל-ynet שהתקיים בלונדון הסביר במאי הסרט, זוכה האוסקר, בראד בירד ("רטטוי", "משפחת סופר על") שהרעיון ל"עולם המחר" הגיע בעצם מחלק מפארק השעשועים של דיסנילנד שהוקם ב-1955. מה שהיה מיוחד בחלק זה של הפארק שהוא התייחס לדברים שיכולים לקרות בעתיד ושהוא כל הזמן השתנה והתחדש. לדבריו, היתה זו תקופה שהאמריקאים חשבו על העתיד באופן אופטימי. "כשיש קנבס לבן, ישנן שתי אפשרויות להסתכל עליו. האפשרות האחת היא כעל דבר ריק והשנייה היא כעל משהו שתומן בחובו אפשרויות רבות. וזוהי הדרך שאני אוהב להסתכל על העתיד - פתוח לאפשרויות. מיותר לציין שזוהי הגישה הפחות פופולרית בימים האלה. אלו הם ימים של פסימיות וציניות".

 

השינוי בתפיסה העולמית היה מה שהצית את דמיונו של דיימון לינדלוף (יוצר וכותב הסדרה "אבודים"), שהגה את הרעיון לסרט וכתב אותו יחד עם בירד. "היה לי חשוב לתפוס את האופטימיות", הוא אומר. "בואו נחשוב על הימים שדיסני הקים את "עולם המחר", אלה היו ימים קשים, ימים של מלחמה קרה בין ארצות הברית ורוסיה שכיוונו נשקים גרעיניים אחת על השניה, ימים אלה באו אחרי ימים עוד יותר קשים שהעולם עבר עם מלחמת העולם השניה, ועם זאת אנשים שמרו על אופטימיות. מה השתנה מאז?"

 

השניים גם מספרים שכבר בעת כתיבת התסריט היה להם ברור שג'ורג' קלוני הוא המתאים ביותר לגלם את דמותו של פרנק. "קלוני אומר שזה בגלל שפרנק הוא זקן ממורמר", צוחק לינדולף, "אבל אף אחד חוץ מקלוני עצמו לא מסתכל עליו כעל זקן. ללא ספק הוא אחד האנשים המושכים שקיימים היום. אבל הוא יפה לא רק מבחוץ. בקלוני יש משהו אציל שזה דבר שדי נכחד מהעולם. הוא קשוב, הוא נותן מעצמו ויש בו כל כך הרבה חוש הומור שזה דבר שהיה קריטי מבחינתנו. אז כתבתנו את התסריט הטוב ביותר שיכולנו לכתוב, שלחנו לו והתפללנו שזה ימצא חן בעיניו".

 

"קלוני, מעבר להיותו אחד השחקנים הטובים ביותר בהוליווד, הוא גם אדם שפעיל מאוד מבחינה הומניטרית, הוא מאוד מעורב, וזה דבר שמתאים לאופי של הסרט", מוסיף בירד. "בנוסף, הוא מצחיק ויש לו חוש הומור היסטרי ולעבוד איתו היה פשוט תענוג".

 

לדמות של קייסי, הצעירה ההרפתקנית שמנדנדת לפרנק במהלך הסרט ומצליחה להוציא אותו מהציניות בה הוא תקוע, ליהקו היוצרים את בריט רוברטסון. השחקנית מספרת שכשהיא נכנסה לפרויקט היא לא ידעה עליו דבר. "התסריט היה תחת חשאיות גמורה ונתנו לי לקרוא רק כמה שורות ממנו כדי לעשות את מבחן הבד. אף אחד לא קרא אותו. רק כשישה חודשים לאחר שהתהליך של האודישנים התחיל, קראתי את התסריט במלואו ואז כל כך הופתעתי ממה שקראתי. זה לחלוטין לא היה מה שציפיתי לו וזה היה גם כל כך שונה ממה מכל תסריט שקראתי עד היום. היה בו הכל, הרפתקאות, אקשן, חברות וגם מסר שלדעתי הוא חשוב ביותר".

 

רוברטסון מתארת את עצמה כאדם אופטימי בדרך כלל אבל היא מודעת לקשיים שיש בלשמר את האופטימיות הזאת. "המציאות היום יומית שלנו היא קשה. העולם מאוים על ידי מלחמות, אסונות טבע ומה לא. קצת קשה לשמור על אופטימיות אבל זה דבר שחשוב שלעשות. אני פשוט מנסה לקחת את זה יום ביומו".

 

אז נכון שהסרט מלא הרפתקאות ושהכוונה היא שהצפיה בו תהיה קודם כל משעשעת ומבדרת אולם יש גם מסר נוסף שיוצרי הסרט היו רוצים שהצופים בו יקחו הביתה. "אם הסרט יגרום לצופים לצאת ממנו ולחשוב", אומר בירד "לחשוב על העולם של היום ועל איך הם יכולים לעשות בו שינוי אז עשינו את שלנו. כל העניין הוא להעביר לצופים שכדאי להיות מעורבים, שלא כדאי רק לשבת מהצד ולהתבונן בכל הדברים הרעים שקורים בעולם ולחכות לרע מכל. שאם כל אחד מאיתנו ישנה את דרך החשיבה שלו, אז נוכל לשנות".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות: פורום פילם
ג'ורג' קלוני ב"בחזרה למחר"
באדיבות: פורום פילם
לאתר ההטבות
מומלצים