שתף קטע נבחר
 

צלחות חמות: שלל פתיחות של מסעדות ברחבי הארץ

הגזרה הקולינרית רותחת: השף יונתן רושפלד יפתח גירסה נוספת למסעדת "ארוחת ערב", השף אייל שני וחבורת "פורט סעיד" יפתחו בעוד כשבועיים מסעדה הכוללת גם בר מושקע בבית רומנו, השף שגב משה יפתח בקרוב את מסעדת "קיטשן גארדן" בקניון שרונים בהוד השרון, ואבי לוי יפתח בשבוע הבא מסעדה חדשה בתל אביב

רק חודש וחצי אחרי שפתח את מסעדת "ארוחת ערב" ברחוב לונץ בתל אביב, ושלושה שבועות בלבד אחרי שנפרד ממשפחת שטראוס ומקבוצת עדי'ס לייף סטייל, פרסם הבוקר השף יונתן רושפלד בחשבון האינסטגרם שלו כי בכוונתו לפתוח בעוד כחודש, ליתר דיוק בתאריך 1 באוגוסט, מסעדת דגים חדשה.

 

"ארוחת ערב מהים... פתיחה ראשון באוגוסט, כנגד כל הסיכויים מתחיל לרוץ לשם", כך כתב השף באינסטגרם. רושפלד סרב להגיב בשלב זה לדברים, אך מקורבים לשף מסרו כי מדובר במיזם חדש שהוא מתכנן כבר זמן רב, גם הוא בשיתוף עם השף עודד סיידא, שותפו במסעדת "ארוחת ערב".

 (צילום: מתוך האינסטגרם של יונתן רושפלד) (צילום: מתוך האינסטגרם של יונתן רושפלד)
(צילום: מתוך האינסטגרם של יונתן רושפלד)
 

השף סיידא הגיב לדברים ואמר: "אין לי מה להוסיף על מה שכתב יונתן. אני רק יכול להגיד שאנחנו נהנים לעבוד יחד, כיף לנו ואנחנו נהנים להאכיל אנשים".

 

מסעדת "ארוחת ערב" עובדת כיום על קונספט של מנות בשריות, אין לה תפריט או מנות ראשונות והיא כוללת שלוש מנות בלבד המוגשות בכל ערב.

 

בעוד כשבועיים יפתחו השף אייל שני והבימאי שחר סגל מסעדה חדשה שתמוקם בבית רומנו בתל אביב. שותפיו למיזם הם קבוצת "התדר" ו"פורט סעיד", שביניהם הדי.ג'יי שלומי זידן ודרור שר. המקום יכלול גם בר מושקע והרבה אווירה – כמיטב המסורת של הקבוצה.

 

חצי שנה אחרי שהשיק את קונספט "שגב ארט" במסעדת "שגב" בהרצליה פיתוח, יפתח בעוד כשבועיים השף שגב משה את מסעדת "קישטן גארדן", בקניון שרונים בהוד השרון.

 

כבר חודשיים שהשף משה מכשיר טבחים, צ'קרים, ברמנים ומלצרים למיזם הקולינרי החדש. המסעדה, כך מוסרים מקורבים לשף, תהיה קרובה בקונספט שלה למסעדות "שגב אקספרס" ברמת החייל ובראשון לציון.

השף שגב משה. מצטרף לסצנה הרותחת של הוד השרון (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
השף שגב משה. מצטרף לסצנה הרותחת של הוד השרון(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

גם התמחור במסעדה החדשה יהיה דומה לאותו קונספט. במסעדה יהיו למעלה מ-150 מקומות ישיבה, יהיה בה בר ישיבה קטן (מה שאין באף אחת ממסעדותיו של משה), והשוס – גינה נעימה הכוללת גם דשא. המסעדה ממוקמת במתחם שמשיק לפארק שעשועים ופארק מים, מה שאומר שהיא גם נפתחת בטיימינג מושלם – תחילת החופש הגדול.

 

מסעדת "צ'יריפום" (תפוח שמן בתרגום לעברית) היא מסעדה כשרה חדשה של אבי לוי, בוגר מאסטר שף, שתיפתח בשבוע הבא בצומת הרחובות אחד העם ויבנה בתל אביב, במקום בו שכן בעבר סניף של מאפיית בית לחם.

 

שלוש שנים אחרי שפתח את מסעדת "המוציא" בירושלים, ושנה בלבד מאז פתיחת "בית הכוון" - שבינתיים עברה לבעלותו של יהב רימון שהיה שותף של לוי בהקמתה, גם היא בעיר הבירה, מתפנה לוי למיזם הקולינרי הבא שלו – והפעם בלב תל אביב.

 

המסעדה תציע תפריט צפון-אפריקאי, והמחירים, כך מבטיחים, יהיו ידידותיים במיוחד. לוי מתכנן לשלב בין סגנון הבישול האלג'יראי, לבין פרשנות שלו לאוכל רחוב ישראלי.

השף אבי לוי. משלב בין הבישול האלג'יראי לאוכל הרחוב הישראלי (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
השף אבי לוי. משלב בין הבישול האלג'יראי לאוכל הרחוב הישראלי(צילום: בועז לביא)
 

התפריט יחולק לארבע מחלקות: חומוס, דגים ופלפלים חריפים; מנות בפיתות המיוצרות בעבודת יד מבצק חלה; מנות קטנות הכוללות סלטים וצ'יפס; ומנות שיוגשו חמות שיוגשו בכלי סינייה, שאותן ירקח השף בטאבון.

 

"אני רוצה להביא את סגנון הבישול הצפון אפריקאי עז הטעם שלי לאופי הבלתי רשמי והקליל המאפיין את תל אביב", כך מסר לוי, "ואני מבקש ליצור מקום חם, צוהל ולא מחייב – באוכל ובאווירה".

 

במרכז ישפרו סנטר במודיעין נפתח השבוע סניף נוסף (וכשר) לרשת המסעדות האסיתיות "קמפאי", הנקרא "קמפאי סטריט ווק". הרשת, שהחלה את דרכה בבאר שבע, מחזיקה בסניפים נוספים במתחם שרונה בתל אביב ובאשדוד. על התפריט אמון שף הרשת המשמש גם כאחד השותפים – דרור שושן, והתפריט מבוסס על אוכל רחוב אסייתי וסושי בר.

 

קמפאי סטריט ווק, שדרות המלאכה 22 ישפרו סנטר מודיעין, 9203858־08, ראשון־רביעי 11:30־22:00, חמישי 11:30־23:00, שישי 11:30־15:30, שבת 21:30־23:30

"קמפאי". פותחים סניף נוסף במודיעין (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
"קמפאי". פותחים סניף נוסף במודיעין(צילום: אפיק גבאי)
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
השף שגב משה. מתחבר לסצנה הקולינרית של הוד השרון
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים