שתף קטע נבחר

מאסר למציתי הדו-לשוני: "היה שווה את המחיר"

נגזר עונשם של מציתי בית הספר בירושלים: שנתיים וחצי מאסר על נחמן טוויטו (18) ושנתיים על אחיו שלמה (20), פעילי להב"ה מביתר עילית. הם יצאו מבית המשפט בשירה ובחיוכים ואמרו ש"היה שווה את המחיר"

 

 

שנתיים וחצי מאסר לנחמן טוויטו (18) ושנתיים מאסר לאחיו שלמה (20), פעילי ארגון להב"ה מביתר עילית, שהורשעו בהצתת בית הספר הדו-לשוני בבירה. אלו העונשים שנגזרו בצהריים (יום ד') בבית המשפט המחוזי בירושלים. המשפט של יצחק גבאי (22) מירושלים עדיין מתנהל משום שהוא אמנם הודה בהצתה, אך לא בעבירת ההסתה בפייסבוק, ולכן הוא טרם הורשע. הנאשמים יצאו מאולם בית המשפט מחויכים ומרוצים ושרו שירי "כמה טוב השם". הם אמרו ש"היה שווה את המחיר".

 

בפרקליטות ביקשה לגזור עליהם 7-4 שנות מאסר, אך השופט צבי סגל החליט על תקופה קצרה יותר. בנוסף לעונש המאסר בפועל גזר בית המשפט שמונה חודשי מאסר על תנאי על שלמה טוויטו למשך שלוש שנים מיום שחרורו ופיצוי כספי של 10,000 שקלים לבית הספר הדו-לשוני. על אחיו נחמן נגזרו עשרה חודשי מאסר על תנאי ו-15,000 שקלים פיצוי לבית הספר.

 (צילום: באדיבות עמותת 'יד ביד') (צילום: באדיבות עמותת 'יד ביד')
(צילום: באדיבות עמותת 'יד ביד')

המורשעים בהצתת בית הספר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
המורשעים בהצתת בית הספר(צילום: גיל יוחנן)


בית הספר הוצת. נובמבר 2014 ()
בית הספר הוצת. נובמבר 2014
 

 השלושה סיפרו בעבר כי השחיתו את המקום משום שבבית הספר לומדים יחד יהודים וערבים ובמטרה להעלות את ההתנגדות לדו-קיום והתבוללות לראש סדר היום הציבורי והתקשורתי. אמם של האחים אמרה ל-ynet כי "אם לא הייתה מדינת חוק, גם אני הייתי עושה את זה".

 

השופט צבי סגל התייחס בהחלטתו לפרסומים מסיתים שהעלו הנאשמים בפייסבוק: "לחופש הביטוי מעמד על במדינתנו. כאזרחי מדינה דמוקרטית עלינו לגלות את מלוא הסבלנות הנדרשת כלפי ביטויים שאינם קלים לשומע. ואולם חופש הביטוי אינו יכול להוות היתר לביצוע מעשים אלימים ולטרור. המסיתים לאלימות מבקשים לפגוע ולקעקע את סדרי המדינה, שלום הציבור והסדר הציבורי".

 

יו"ר ועד ההיגוי של בית הספר הדו-לשוני, ניהאד ראשיד: "אנחנו מכבדים את החלטת בית המשפט, אבל מצרים על קולת העונש. אחד הנאשמים פלט משפט מסוכן שלפיו היה שווה לעשות את זה. אני מקווה שלא זה המסר שייצא מבית המשפט".

 

בית הספר שברחוב אריה בעהם בשכונת פת בבירה, הוצת בסוף חודש נובמבר. כבאים שהוזעקו לשם מצאו כתובות נאצה ובהן "מוות לערבים", "כהנא צדק" ודברים בגנות דו-קיום.

 

יו"ר ועד ההורים בבית הספר, חאתם מטר, אמר מיד לאחר המקרה כי בניגוד לפעמים הקודמות, ההצתה הזו בוצעה בין כותלי בית הספר, והביאה לכך שכיתה א' נשרפה כליל. "ההצתה הזו נעשתה על ידי יצורים שפלים. אנחנו נפתח את בית הספר כרגיל, ארגנו כבר כיתה חלופית. נסביר לילדים מה קרה, נגיע לבית הספר ונחזק אותם. המקרה הזה יכול להשפיע רק לטובה, כי בכל פעם שמנסים לגרור אותנו למחוזות השליליים האלה אנחנו רק מתחזקים מזה".

 

הצעירים שנעצרו לאחר מכן היו פעילים בארגון למניעת התבוללות, ויש להם עבר פלילי הקשור בפעולות על רקע לאומני. בהמשך חתמו שניים מהם עם פרקליטות מחוז ירושלים על הסדר טיעון, והורשעו בבית המשפט המחוזי בעיר בכתב אישום מתוקן שלא ייחס להם עבירות של מניע גזעני.

 

ההצתה בבית הספר בירושלים אירעה בשיא המתיחות בין הציבור הערבי לציבור היהודי על רקע חטיפת ורציחת שלושת הנערים, רצח מוחמד אבו חדיר ומבצע צוק איתן.

 

עו"ד איתמר בן גביר, המייצג את גבאי שמשפטו עדיין מתנהל, אמר: "זה יום שהפרקליטות צריכה לעשות בו חשבון נפש. היא ביקשה 7-4 שנות מאסר, עונש שלא מבקשים לאנסים ולמחללי מצבות בהר הזיתים ושורפי בתי כנסת בלוד. מדובר בעונש לא קל עבור בחורים צעירים ללא עבר פלילי".

 

עו"ד חגית רייזמן אבודרהם, המייצגת את נחמן טוויטו מטעם הסנגוריה הציבורית, אמרה בתום הדיון: "תקופת המאסר שבית המשפט הטיל על הנאשמים, ובפרט על הנאשם שאני מייצגת, אינה קצרה. יחד עם זאת אני רואה שבית המשפט כן התחשב בחרטה שהנאשם הביע ובנטילת האחריות ואני מדגישה שהלקוח שאני מייצגת הביע נכונות ורצון להתנצל ולכפר על מעשיו. נשקול לאחר שנעיין בגזר הדין האם יש מקום להגשת ערעור". עו"ד עופר אשכנזי, המייצג את שלמה טוויטו מטעם הסנגוריה הציבורית, הוסיף: "נלמד את גזר הדין ואת המשמעויות שלנו ונשקול את המשך דרכנו בתיק הזה, אם בכלל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הצתה בבית הספר
צילום: גיל יוחנן
צילום: אוהד צויגנברג
עו"ד בן גביר
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים