שתף קטע נבחר

איך יוצרים קשר מצוין עם המורה של הילד?

תקשרו באופן חיובי וללא אשמה, קחו נשימה ארוכה לפני שאתם מגיבים ואל תסתירו מידע חשוב על הילד. רגע לפני אסיפת ההורים הראשונה - קיבצנו 10 טיפים שיעזרו לכם ליצור קשר טוב וחשוב עם המורה

הסתיימה חופשה ארוכה, וכולנו רוצים שהילדים שלנו יצליחו וישגשגו בבית הספר, לכן כדאי ליצור קשר טוב ותקשורת טובה עם המורה וצוות בית הספר.

 

אולי יעניין אתכם גם:

חוזרים לשגרה: כמה שעות הילד צריך לישון?

נו קומו כבר: איך מכינים את הילדים להתארגנות הבוקר?

שלום כיתה א': כך תכינו אותם ליום הגדול

 

הראייה צריכה להיות של עבודה משותפת ביחד עם הילד תוך שיתוף פעולה בין כל הגורמים כל זאת במטרה משותפת לקדם את ילד ולעזור לו לצמוח ולהתפתח בין כותלי בית הספר. אז איך עוזרים לילדים להצליח ואיך שומרים על קשר טוב עם המורים?

 

 

 

10 טיפים שימושיים:

 

1. הכירו את המורה

כדאי להגיע כמובן לאסיפת הורים להכיר את המורה את גישתה וראייתה. אם יש צורך כדאי לקבוע פגישת הכרות בתחילת השנה. כדאי לברר דרכי תקשורת המקובלות על המורה. כל מורה היא שונה ומעדיפה דרכי התקשרות שונות.

 

כדאי לברר באילו דרכים ניתן ליצור קשר עימה והאם מעדיפה במייל, פלאפון, מחברת קשר או דרך מערכת המידע של בית הספר. באילו שעות וימים ניתן להתקשר. כדאי לשמור על קשר אך לשים לב לכבד את בקשותיה ולא להגזים בכמות ההתקשרויות. זכרו למורה יש כמות גדולה של תלמידים ואין צורך להכביד עליה יתר על המידה.

 

2. ספרו על הילד ואל תסתירו מידע חשוב

הורים רבים חוששים לחשוף בפני המורה בעיות וקשיים. ההיפך הוא הנכון כדאי לשתף כדי שהמורה תוכל לעזור, לכוון ולייעץ לכם. כמו כן ככל שהמורה תהיה מיודעת כך תוכל לפרש נכון את התנהגותו של הילד.

 

אם יש שינויים בבית או איזשהו משבר כגון גירושים, מחלה או מילואים של אחד ההורים כדאי שתספרו למורה על מנת שתוכל להתחשב בילד ולהבין אותו. מצבים כאלו משפיעים על הרגשתו של הילד וכך התנהגותו יכולה להשתנות. כדאי שהמורה תהיה שותפה ותפעל להקל עליו ולעזור לו.

 

3. העריכו והכירו תודה

מורים עובדים מאד קשה ונתונים להרבה לחצים ואילוצים. כולנו זקוקים להערכה והכרת תודה על העבודה שאנו עושים. צרו יחסים של שיתוף פעולה למען הילד והצלחתו בכיתה. אתם ההורים ולכן מכירים את הילד שלכם הכי טוב ולמורה יש 40 תלמידים לכן חשוב שתשתמשו בידע שלכם כדי ליצור שיתוף פעולה.

 

תוכלו לשאול את המורה מה היא מציעה שתעשו בבית כדי לסייע ואתם יכולים להציע או לחשוב ביחד על פתרונות יצירתיים להתמודדות עם הילד בכיתה. נכון שהיא המורה אך במצב של מערכת החינוך הקיימת עם מחסור בכוח אדם וכיתות עמוסות כדאי שאתם תראו את עצמכם כשותפים שלה ותפעלו במטרה משותפת כמה שאתם יכולים.

 

 צרו יחסים של שיתוף פעולה למען הילד והצלחתו בכיתה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צרו יחסים של שיתוף פעולה למען הילד והצלחתו בכיתה(צילום: shutterstock)

4. היו מעורבים והציעו עזרה

אם יש באפשרותכם לעזור בכל דרך למורה ולהראות איכפתיות זה נהדר ויוערך מאוד על ידי המורה. ניתן להתנדב כהורה מלווה בטיולים והצגות, לקחת חלק בוועד הכיתה או להציע להעביר תכנים לילדים בנושא עבודתכם או כל דרך אחרת של הצעת עזרה מבורכת.

 

5. הקשיבו לילד והתעניינו בנעשה בבית הספר

היו ערניים לילד לתחושותיו ורגשותיו על הנעשה בבית הספר. כמו כן כדאי להיות מעורבים לגבי הלימודים והשיעורים. שימו לב לשינויים בהתנהגות ובמצב הרוח והיו קשובים לקשיים לימודיים, פערים שנוצרו או תחושת עומס.

 

6. תנו לילד אחריות ועצמאות

אל תשתלטו על נושא הלימודים ועל תיקחו על עצמכם אחריות מיותרת. תנו לילדים להיות אחראיים על המשימות שלהם ועל ההתארגנות היומית והשבועית. ככל שהם יהיו יותר עצמאיים כך הם ירגישו בוגרים והדבר ישליך על הדימוי העצמי שלהם וההערכה העצמית.

 

7. סמכו על המחנכת ועל הילד שלכם

אחת הטעויות הנפוצות שהורים עושים היא גישה של חוסר אמון בדמות המחנכת ובמערכת עצמה. הגישה הזו יוצרת ריחוק ויחסים בעייתיים. המורה זקוקה לאמון שלכם כדי לעשות את עבודתה בצורה מיטבית. גם הילד זקוק שתסמכו עליו ותתנו בו אמון שהוא מסוגל להתמודד גם עם המטלות הלימודיות וגם עם ההתנהלות בכיתה, מול המורה, ומבחינה חברתית. היו עם יד על הדופק ואם יש צורך הציעו עזרה אך אל תעשו את זה מיד ואל תמהרו לפתור לילד את כל בעיותיו.

 

הורים רבים מגזימים בתגובות שלהם, מגיבים בחומרה רבה מדי, משתלטים ומתערבים יתר על המידה. קחו נשימה עמוקה וחישבו טוב לפני שאתם מגיבים או פועלים. התייעצו וזכרו שהילד מסוגל להתמודד אם רק תתנו לו את ההזדמנות. גם לטעות זה בסדר ככה לומדים. לכן חשוב לאפשר לילד לנסות להתמודד וללמוד מטעויות.

 

לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

8. תקשרו באופן חיובי וללא האשמה

אם יש איזשהו קושי, בעיה או אי הבנה כדאי לברר קודם עם המורה את כל הפרטים ולתת לה את הקרדיט שפעלה מתוך רצון להיטיב. קורה שעושים טעויות וכדאי לבוא בגישה מכבדת וחיובית תוך העברת המסר מבלי להאשים. תפקידכם לייצג את הילד שלכם על אישיותו המיוחדת וצרכיו הייחודיים.

 

ככל שתעשו זאת באופן שמגייס את המורה לשיתוף פעולה ובאופן מעריך ומכבד כך תצליחו להשיג את מטרותיכם המשותפת ביתר הצלחה. בשום פנים ואופן לא להעביר ביקורת על המורה בפני הילד או ללגלג עליה גם אם אינכם מסכימים עם דרכיה.

 

9. היו פרואקטיבים

אם לילד יש קשיים מיוחדים, ליקוי למידה, או הפרעת קשב התייעצו וחישבו מה יכול לעזור לו להצליח ולהתקדם מבחינה לימודית וחברתית. אחרי שחשבתם על הדברים כדאי לקבוע שיחה עם המורה ואם יש צורך עם גורמים נוספים כמו היועצת וליצור תוכנית פעולה שאותה אתם מנהלים תוך המון הערכה כלפי המורה ומתן קרדיט למערכת.

 

אל תחכו שיתקשרו אליכם מבית הספר ויתלוננו על התנהגותו של הילד או ציוניו הירודים. הכינו תוכנית בה תעבדו בשיתוף פעולה לטובת הילד ותוך פיתוח שיח משותף ושמירה על קשר ועדכונים שוטפים. יחד תעזרו לילד להצליח ולהרגיש טוב בבית הספר.

 

10. דעו כמה שיותר

אם לילדכם יש קושי במסגרת בית הספר וקיים חשד לליקוי למידה או להפרעת קשב, ויסות חושי או כל רגישות אחרת שמקשה על הילד להצליח במסגרת הבית ספרית חשוב שתדעו כמה שיותר.

 

מידע זה כוח ויאפשר לכם לדעת איך להתנהל נכון. כדאי לקרוא כמה שיותר, לברר עם אימהות מנוסות, ולהתייעץ עם אנשי מקצוע במקרה ויש צורך על מנת שידריכו אתכם.

 

יש היום הרבה אינפורמציה ברשת אך גם ריבוי דעות מנוגדות שעלולות לבלבל. כדאי להסתמך על מקור מוסמך וגם להקשיב לאינטואיציות שלכם. קיימות גישות שונות לטיפול בתופעות שונות ויש היום הרבה ילדים שמאובחנים בטעות עקב סימפטומים דומים להפרעות שונות. ככל שתדעו יותר כך תוכלו לנתב ולנהל את הטיפול בילד ולהוביל לאבחון נכון ופתרון הקושי.

 

הכותבת היא אמא לארבעה ומנחת קבוצות הורים בכירה MA מהמרכז להורות ומשפחה בסמינר הקיבוצים





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המורה זקוקה לאמון שלכם כדי לעשות את עבודתה בצורה מיטבית
צילום: shutterstock
מומלצים