שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הכדור הוא עגול: שפים מהעולם יתארחו בישראל
    ניו יורק, לונדון, ברצלונה, רומא, ברלין, אמסטרדם ואתונה - לראשונה בישראל: במהלך חודש נובמבר הקרוב, יגיעו לארץ 26 שפים ומסעדנים בינלאומיים, ויפתחו 8 מסעדות פופ אפ בתל אביב, שיפעלו במשך שלושה שבועות בלבד, בתוך החלל של 8 מסעדות מקומיות. בין השפים הישראלים שמשתתפים בפרוייקט Round Tables תמצאו את השף מאיר אדוני, השף חיים כהן ואת השף שאול בן אדרת. ארוחת טעימות תעלה 269 ש"ח לסועד

    אולי אף מסעדה בישראל לא קיבלה מעולם כוכב מישלן, אבל ברור שבשנים האחרונות לא רק שאנחנו הולכים ומתקרבים ליעד הנכסף, אלא גם הפכנו למעצמה קולינרית של ממש, עם עושר קולינרי שעשה לו שם בעולם.

     

    השגרירים שלנו בעולם - כדוגמת השף אסף גרניט עם מסעדת פלומר בלונדון, שהפכה לסנסציה מיום פתיחתה, והשף קונדיטור אורי שפט עם סניף מצליח של לחמים בניו יורק - עושים עבודה טובה, ומשאירים אותנו על המפה הקולינרית. אבל מסתבר שזו רק ההתחלה.

     

    פרוייקט קולינרי בינלאומי בשם Round Tables יצא היום לדרך, ובמסגרתו יגיעו לישראל במהלך חודש נובמבר צוותים מ-8 מסעדות ברחבי העולם, חלקן בעלות כוכב מישלן אחד (ולא יותר, על מנת להנגיש, ככל האפשר, את המחיר לסועדים) וחלקן האחר מסעדות מדוברות, נחשבות בתחומן ומעניינות מהאספקט הקולינרי. 8 המסעדות יחברו ל-8 מסעדות תל אביביות, ויפתחו מסעדת פופ אפ בתל אביב, כל אחת למשך שבוע.

    נבחרת השפים של Round Tables (צילום: Round Tables by American Express) (צילום: Round Tables by American Express)
    נבחרת השפים של Round Tables(צילום: Round Tables by American Express)
     

    בין המסעדות המתארחות יגיעו מסעדת פאט ראדיש מניו יורק, רון גסטרו בר מאמסטרדם והשפית סוניה פרויסהמר, השפית הראשונה בגרמניה שקיבלה כוכב מישלן. בין המסעדות המארחות יהיו יפו תל אביב (חיים כהן), פאסטל (הלל תווקלי), לומינה (מאיר אדוני), הרברט סמואל תל אביב (אדיר כהן) והתרנגול הכחול (שאול בן אדרת).

    רון בלאו ממסעדת "רון גסטרובר" באמסטרדם (צילום: Round Tables by American Express) (צילום: Round Tables by American Express)
    רון בלאו ממסעדת "רון גסטרובר" באמסטרדם(צילום: Round Tables by American Express)

    סך הכל יגיעו 26 שפים, מסעדנים וטבחים מהעולם, יחד עם 16 עיתונאי קולינריה, שיגיעו לסקר את האירוע. הצוותים "ישתלטו" למשך שבוע על המטבחים של המסעדות המקומיות, וירקחו במטבח המארח ארוחת טעימות מלאה המבוססת על מנות הדגל של מסעדת האם שממנה הגיעו. הארוחות יתקיימו בשיתוף פעולה עם השף המארח, כך שמפגש התרבויות הקולינרי יהיה בלתי נמנע.

    פיל ווינזר ובן טוייל ממסעדת "פאט ראדיש" בניו יורק (צילום: Round Tables by American Express) (צילום: Round Tables by American Express)
    פיל ווינזר ובן טוייל ממסעדת "פאט ראדיש" בניו יורק(צילום: Round Tables by American Express)
     

    את הפרוייקט הגו המסעדן יאיר בקייר, מי שהיה יזם ושותף במסעדת הרברט סמואל, טאפס אחד העם ומסעדת קלארו של השף רן שמואלי, יחד עם נירית וייס ומאיה קרבט, בעלות משרד ייעוץ תקשורת קרבט-וייס.

     

    מחיר הארוחה יעמוד על 269 ש"ח לארוחת טעימות, ולמחזיקי כרטיס American Express - נותני החסות הראשיים של האירוע - במחיר של 229 ש"ח, מחיר הכולל כוס יין קינוח של יקב רמת הגולן (גם הוא מנותני החסות לאירוע). בחירת היינות, אגב, התבצעה על ידי יועץ היין של היקב בשיתוף הסומלייה של המסעדה המתארחת, טרם הגעתה לישראל, ולכן לכל ארוחה שודכו יינות שונים.

     

    Round Tables, הארוחות יוגשו בימים שני-שבת, החל מהשעה 18:30, מכירת כרטיסים באתר הפרוייקט: www.roundtablestour.com   

     

     

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים