שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

תוכנית אירופה: כך ייקלטו 160 אלף מהגרים

תוכנית האיחוד האירופי: גרמניה וצרפת יקלטו עשרות אלפי מהגרים כל אחת. כדי לפנות מקום וזמן לבורחים מסוריה: מדינות הבלקן שמהן באו מיליונים בשנות ה-90 יוגדרו "בטוחות", ורוב בקשות המקלט מהן יידחו במהרה. גם קפריסין הודיעה: "לא רוצים מוסלמים"

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בכירי האיחוד האירופי גיבשו תוכנית חדשה להתמודדות עם משבר הפליטים של אירופה. סוכנויות הידיעות מדווחות בשעות האחרונות כי לפי מקור באיחוד האירופי, 160 אלף מהגרים שיפונו מאיטליה, יוון והונגריה - שערי הכניסה המרכזיים לאיחוד האירופי שאליהם מגיעים המהגרים בדרך מערבה – יחולקו לפי מכסות חדשות בין מדינות האיחוד. גרמניה תקלוט יותר מכולם – 40 אלף מהגרים, ואחריה צרפת שתקלוט כ-30 אלף.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

נשיא הנציבות האירופית, ז'אן קלוד יאנקר, צפוי להציג את התוכנית החדשה מחר. גורמים רשמיים באיחוד האירופי כבר חשפו כי הוא יציע לחלק בין מדינות האיחוד עוד 120 אלף מהגרים ממדינות הכניסה לאירופה, מעבר ל-40 אלף שכבר פורסמה הכוונה ליישב אותם מחדש במדינות אירופה.

 

54 אלף מהמהגרים שייכללו בתוכנית יגיעו מהונגריה, וגרמניה תהיה כאמור הקולטת הראשית. היא תקבל 31,443 מהגרים מתוך 120 אלף המהגרים הנוספים שיצורפו לתוכנית, וצרפת תקבל 24,031 מתוכם – מעבר למהגרים שכבר הסכימו לקבל במסגרת הקבוצה הקודמת, של 40 אלף איש.

 

שאר החלוקה: ספרד 14,931, פולין 9,287, הולנד 7,214, רומניה 4,646, בלגיה 4,564, שוויץ 4,469, אוסטריה 3,640, פורטוגל 3,074, צ'כיה 2,978, פינלנד 2,398, בולגריה 1,600, סלובקיה 1,502, קרואטיה 1,064, ליטא 780, סלובניה 631, ליטא 526, לוקסמבורג 440, אסטוניה 373, קפריסין 274 ומלטה 133.

 

הנציבות האירופית תציע גם להכניס את טורקיה ואת כל מדינות הבלקן שאינן חברות באיחוד האירופי לרשימת "המדינות הבטוחות", כלומר מדינות שאזרחיהן המבקשים מקלט באיחוד האירופי יטופלו במהרה, משום שרוב הסיכויים שהם לא יהיו זכאים למקלט ויגורשו בחזרה לארץ מוצאם. הכללים החדשים האלה ימנעו למשל מאזרחי סרביה, מונטנגרו ואלבניה לקבל מקלט כפליטים, בשל המצב היציב בארצותיהם. כך יתפנה מקום וזמן לטפל בפליטים מהמזרח התיכון. אתמול דווח כי גרמניה מתכוונת לנקוט צעד כזה בעצמה.

 

הונגריה: הם לא פליטים, הם רוצים לחיות כמו גרמנים

קפריסין הודיעה בצהריים כי תסכים לקלוט 300 מהגרים מהמזרח התיכון, אבל הודתה כי היא מעדיפה שהם יהיו נוצרים. מכל מדינות האיחוד האירופי, קפריסין היא הקרובה ביותר לסוריה – מרחק של כ-100 קילומטרים בלבד. שר הפנים של קפריסין, סוקרטיס חסיקוס, אמר ברדיו הקפריסאי: "נשתדל שהפליטים שנקלוט יהיו נוצרים אורתודוכסים. זה לא עניין של חוסר-אנושיות או חוסר רצון לסייע אם מבקשים מאתנו לסייע, אבל אם להיות כנים, כן – זה מה שאנחנו מעדיפים". בשבועות האחרונים כבר הביעו כמה מחברות האיחוד האירופי, ובראשן סלובקיה וצ'כיה, אי רצון לקלוט מהגרים מוסלמים. גם הונגריה, כאמור, המתנגדת הראשית לגל המהגרים, הביעה חשש לעתידה הנוצרי של אירופה במקרה של קליטה המונית של מהגרים מוסלמים.

 

מוקדם יותר, בבוקר, יצא ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, הדובר החריף ביותר נגד קליטת המהגרים באירופה, למתקפה נוספת על מדינות המערב, ואמר כי המהגרים שנוהרים לאירופה "אינם פליטים". הוא אמר כי מהגרים שממשיכים לצעוד מערבה אחרי שכבר הגיעו למדינות בטוחות כמו טורקיה או מקדוניה "רוצים לחיות חיים גרמניים. אין לזה שום קשר לביטחון".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

בדבריו הבוקר בפני דיפלומטים יצא אורבן נגד ציורה של הונגריה כ"כבשה השחורה" שאינה הולכת עם כל העדר, ושמעזה להתנגד למנהיגי האיחוד האירופי. לדבריו במקום לקלוט את המהגרים ולעודד אותם לבוא, האיחוד האירופי צריך לתמוך כלכלית בטורקיה ובמדינות אחרות שאינן חברות בו, כדי לסייע להן להתמודד עם משבר המהגרים שמגיעים אליהן, ושמנסים להמשיך מהן לתוך אירופה.

 

בימים האחרונים אכן מתרבים הדיווחים על כך שרבים מהמהגרים המגיעים לאירופה הם מהגרים כלכליים שבורחים מעוני ומצוקות במדינות האם שלהם, אבל לא ממלחמות. חלקם הם אפילו מהגרים אפריקנים שבורחים מהעוני אבל מתחזים לסורים כדי שיחשבו שהם פליטי מלחמה ויאפשרו להם להיכנס לאירופה. עם זאת, ברור לחלוטין שבין המהגרים יש גם המונים שכן בורחים ממלחמות אזרחים ומטרור, כמו אלה שמשתוללים בסוריה, בעיראק, באפגניסטן ובלוב.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

גם היום ממשיכים אלפי פליטים שהגיעו לאירופה לעשות את דרכם לגרמניה, שהסכימה בצעד חריג לקלוט אותם בלי הגבלות ממשיות. כ-2,500 פליטים צפויים להגיע לגרמניה דרך אוסטריה עד אחר הצהריים, אחרי שכ-20 אלף פליטים הגיעו לגרמניה בסוף השבוע. הם יגיעו ברכבות מזלצבורג ומבודפשט שבהונגריה.

 

גרמניה הודיעה היום כי תקציב בשנה הבאה 6.6 מיליארד אירו כדי לסייע למאות אלפי הפליטים המגיעים לתחומיה. הצעד סוכם

במהלך ישיבה של ממשלת הקואליציה בראשות אנגלה מרקל שהתכנסה אמש ונמשכה עד לשעת לילה מאוחרת. מרקל אמרה בצהריים לכתבים בברלין כי גרמניה אינה יכולה להתמודד לבדה עם בעיית הפליטים. "עברנו סוף שבוע מרגש, לעתים אפילו עוצר

נשימה", אמרה.

 

היא הבטיחה שאלה שזקוקים להגנה יקבלו אותה, אבל אמרה גם כי אלה שאין להם סיכוי לקבל מקלט יצטרכו לחזור בהקדם לארצותיהם. היא הבהירה כי גרמניה אינה רוצה לשאת לבדה את כל נטל הפליטים: "גרמניה היא מדינה שרוצה לקלוט אנשים, אבל פליטים יכולים להיקלט בכל מדינות האיחוד האירופי באופן כזה שהם יוכלו למצוא מקלט ממלחמות אזרחים ומרדיפה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מהגרים בדרך מערבה בהונגריה
צילום: רויטרס
מומלצים